Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 42
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Strona w IE a w Operze i Mozilli
Isia

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 5470

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2009-04-02, 17:29   Temat: Strona w IE a w Operze i Mozilli
Okok, dzięki. Zrobiłam tak, ale nadal jest po lewo. Coś źle zrobiłam? : )
Isia

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2009-04-01, 18:56   Temat: Strona w IE a w Operze i Mozilli
No ok, dzięki bardzo. ;) ) Tylko teraz mi się na lewo przesunęła stronka... xD a float: center mam.
Isia

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2009-03-31, 17:59   Temat: Strona w IE a w Operze i Mozilli

Kod

<div id="left"> <div id="nazwa">
<object data="news.html" type="text/html" width="516px" height="655" >...</object></div>
</div>

temu? :P Reklama na news.html wyświetla się tam, bo jest tam wstawiona ta strona. Nie wiem, tak to rozumiem, ale raczej nie o reklamę mi chodzi, tylko w ie jest to jakoś poprzestawiane.
  Temat: Czy kobiety mogą uprawiac sport?
Isia

Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 12034

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2009-03-07, 20:51   Temat: Czy kobiety mogą uprawiac sport?
Pytanie typu "a prosze paniom ...". Dość śmieszne, chociaż rzeczywiście jak widze niektóre moje na wf to chce mi się śmiać i jak człowiek potrafi (a właściwie nie potrafi) to może się ośmieszyć.

Cytat

Drażni mnie, że ludzie tak na poważnie biorą lekcje WFu. Oczywiście, powinno się starać, ale nie przywiązywać do niego tak dużej wagi...

Nie wiem czy miałaś to na myśli, ale dla mnie wf jest bardzo ważnym przedmiotem (traktowanym na równi z innymi), a skazanie mnie na kilka miesięcy na ławce w związku z kłoptami zdrowotnymi było dla mnie mordęgą i nie mogłam usiedzieć w miejscu i ćwiczyłam na własną odpowiedzialność, chociaż odbije mi sie to w przyszłości na zdrowiu.
Ja kocham wf, a znam sporo ludzi, którzy chcą wiązać swoje życie ze sportem więc każda lekcja wf to dla nich coś naprawdę ważnego i kolejny krok do osiągnięcia celu, dlatego czasem niektórzy reagują zbyt emocjonalnie.

Dla mnie jest to kwestia podjeścia nauczyciela, bo to on powinien utemperować głupie uśmieszki na widok gorszego odbicia (choć czasami o to bardzo trudno..).
Dlaczego się "ośmieszajom"? Bo im się nie chce. U mnie w szkole organizowane były zajęcia w czasie, w którym czekałyśmy na autobus. Pierwszych kilka oblęzonych, następne olewane, bo po nich były zakwasy.

Tak podsumowując: każdy się może ośmieszyć swoją nieudolnością niezlaeżnie od płci.
  Temat: [opinia] Blog.onet.pl
Isia

Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 22676

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2009-03-06, 12:57   Temat: [opinia] Blog.onet.pl
Przy okazji tego tematu coś mi się przypomniało. Niby nie ma tam ograniczenia długości postów.. ale mi je "ucinało" - o zgrozo! Bywało tak, że ślęczałam nad postem, publikowałam i nagle połowa gdzieś znikała bezpowrotnie.;x Na nic ponowne pisanie, bo znów ucinało, a e-maile do onetu bez odzewu. O, albo te ni stąd, ni z owąd wyskakujace reklamy podczas pisania. Eee. Bardzo nie lubię pisać na onecie - szału dostawałam kiedy kolejne posty szły się .... no, że się kasowały.
  Temat: co z ortografią na blogach???
Isia

Odpowiedzi: 102
Wyświetleń: 25945

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2009-03-06, 12:50   Temat: co z ortografią na blogach???

Krzysiek napisał/a:

Nadine napisał/a:

Jak się czyta dużo książek, to od razu lepiej chwyta się ortografię. Ja np. czytam dużo i nie mam z ortografią żadnych problemów;)
Nie koniecznie, czytam dużo i nie czuję się szczególnie mocny z ortografii, a interpunkcja u mnie po prostu leży.

Też czytam dużo, a z dyktand zawsze mam ndst. Choćbym nie wiem ile się uczyła zasad to i tak zawsze walnę jakiegoś byka, a ostatnio zdarza mi się pisać nawet błędy typu ksionrzka. -.- Dzięki Bogu do tej pory orientowałam sie w porę i zmieniałam zanim oddałam pracę / wysłałam wiadomość.
  Temat: Wróżka jako zawód?
Isia

Wyświetleń: 10378

PostForum: HydePark   Wysłany: 2009-03-05, 10:54   Temat: Wróżka jako zawód?
Jeśli komuś to pasuje, niech sobie tak zarabia (a jeśli jest dobry to zapewne sporo), ja bym tak nie mogła. Nie wierzę w tego typu rzeczy. Wciskać ludziom kit i jeszcze brać za to pieniędze to zdecydowanie nie dla mnie. Jeśli ktoś tam sobie chce chodzić do wróżek i wierzyć w to co usłyszy jego sprawa.. przechodzę koło tego obojętnie. Tylko żeby od razu pełnoprawny zawód z tego robić? Takie dość dziwne i dla mnie niezrozumiałe, ale mam 15 lat i nie muszę wszystkiego na tym świecie rozumieć. -.-
Isia

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2009-03-04, 22:26   Temat: Strona w IE a w Operze i Mozilli
Działa! Dziękuję bardzo! ;)

[ Dodano: 05-03-2009, 11:21 ]
Tylko teraz w operze nie działa. ;x

[ Dodano: 05-03-2009, 11:31 ]

Kod

#content {
width:510px !important;
width:540px;

Teraz działa. ;)

[ Dodano: 31-03-2009, 13:12 ]
No to męczę was jeszcze raz. :P Zostałam poproszona o pomoc chociaż ze mnie taka specjalistka jak z 'wiecie co' koziej trąba.
Stronka na IE się psuje. Macie jakąś radę?
  Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ?
Isia

Odpowiedzi: 170
Wyświetleń: 50496

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2009-03-04, 22:19   Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ?
Ja lubię biegać, ale nie mogę za dużo - mam niedobór mazi stawowej i chyba coś ze ścięgnami... ale trenuję siatkówkę i to całe moje życie. Kocham boks, też chciałam trenować, to samo joga, muay thai, piłka nożna etc. Generalnie uwielbiam sport i uwielbiam ćwiczyć niestety trenować nie mogę, bo najbliższy ośrodek w jakim mogłabym jest oddalony ode mnie kilkanaście km i i tak cudem jest, że trenuję chociaż siatkę...
"Dzięki sportowi poznałem urok zwykłego, bezinteresownego, fizycznego zmęczenia. Ludzie, którzy tego stanu nie zaznali - nie wiedzą, co tracą." - powiedział to kiedyś Ambroziak i ja się doskonale odnajduję w tych słowach. Uwielbiam się położyć i czuć jak moje mięśnie wciąż pracują... ach, cudowna sprawa. ;)
Isia

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2009-03-04, 16:08   Temat: Strona w IE a w Operze i Mozilli
Nie załapałam nic z tego, ale spróbowałam (nie wiem czy dobrze) i nie działało. ;P

Ale za to coś zauważyłam, fragment kodu..:

Kod

#frame {
width:780px;
margin-right:auto;
margin-left:auto !important; /* stupid ie... */
margin-left:1px;
margin-top:0px;
padding:0px;
text-align:left;
}

#content {
width:510px !important;
width:550px;
padding:0 20px 0 20px;
float:left;
background:#FFFFFF;
overflow:hidden;
}

#sidebar {
width:230px;
padding:0px;
float:right;
background-color:#F3F3F3;
}

"Stupid ie" - nie powiem, że się nie zgodzę. ^^ Aczkolwiek w ogóle nie łapię o co chodzi tym "important". -.- Może to dlatego tak nie działa? Czy coś..
  Temat: [komcie] fenomen komci
Isia

Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 29233

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2009-03-04, 15:53   Temat: [komcie] fenomen komci
Uczą się.. ale na cudzych blogach. Kilka tygodni temu 6 letnia dziewczyna przesłała mi na aqq link do swojego bloga.. wzorowanego na blogu jej starszej siostry, który uznawany był przez nią za ideał (różowo - czarne migające tło, itp.).
To się raczej nigdy nie skończy. W zasadzie już mi to nie przeszkadza, praktycznie nie wchodzę na onet.
Isia

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2009-03-04, 09:49   Temat: Strona w IE a w Operze i Mozilli
Zmieniłam z 230 na 220 - nie pomogło, zeszłam do 200 - też nie pomogło. ;P Tzn, oczywiście zwężyła się, ale mimo to nie wlazła do góry. -.-

Strona 2 z 4
Skocz do: