|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 114
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Wątpliwości blogera |
Daria.
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11155
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-02-09, 19:16 Temat: Wątpliwości blogera |
| Jak się tak bardzo boisz hejtów, to sobie odpuść. |
Temat: [opinia] Dzisiaj |
Daria.
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 2167
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2014-02-09, 12:21 Temat: [opinia] Dzisiaj |
Wybacz, dla mnie nic specjalnego.
Uwielbiam minimalizm, ale nie nudę. A tu, niestety, jest to drugie. |
Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu? |
Daria.
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 65008
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2014-02-09, 12:19 Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu? |
Sama spojrzę zawsze na taki licznik, ale nie przywiązuję wagi do liczby, którą przyuważę. Jest, bo jest.
A sama przed chwilą usunęłam ten licznik, bo w sumie... po co? Ja i tak mogę sobie zobaczyć, jak to wygląda, czytelnicy wiedzieć nie muszą, a że lubię minimalizm, to wszystko jest dobrze. |
Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna |
Daria.
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 3889
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2014-02-09, 12:07 Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna |
| W marcu go zmienię. Blog, oprócz miejsca, gdzie mogę dzielić się z ludźmi tym, co uważam i gdzie mogę szlifować styl, jest także zakątkiem, gdzie mogę realizować wszystkie swoje obsesje. Ustaliłam sobie, że szablony będą odpowiadały aktualnej porze roku. I tak ten będzie wisiał do pierwszego dnia kalendarzowej wiosny, oczywiście następny będzie wiosenny, który zniknie pierwszego dnia kalendarzowego lata etc. Poza tym - nagłówki się robią dopiero. |
Daria.
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2014-02-08, 10:49 Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna |
Mool, dziękuję za linki, bardzo mi pomogłaś!
GoodByAccident, nawet nie wiesz, jak miło mi czytać coś takiego. Mam czasami opory przed napisaniem tego czy owego, jednak przyświeca mi jedna myśl: nastoletnie gówniary nie wstydzą się chwalić w internecie tym, że chleją do upadłego, a ja mam się bać przyznać, że za kimś nie przepadam, coś mi nie podeszło? W blogu cenię sobie bardzo to, że jest mój, że mam prawo - dopóki nikogo nie obrażam, a tego staram się nie robić, jeżeli ktoś by do mnie napisał, że poczuł się urażony, to postarałabym się załagodzić sprawę - pisać, co naprawdę sądzę. I wiem, że tak naprawdę ludzie tego szukają, a nie obiektywnego podejścia, na co komu bowiem suche fakty? Cieszę się, że mam w Twojej osobie czytelnika, zapraszam ponownie i mam nadzieję, że inne moje teksty przypadną Ci do gustu tak samo lub bardziej |
Temat: Czy blog to zawsze tyle pracy? |
Daria.
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 7765
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2014-02-07, 10:09 Temat: Czy blog to zawsze tyle pracy? |
Sprawa jest prosta: jeżeli poważnie podchodzimy do tego, co robimy, chcemy mieć porządnego bloga, to nad nim siedzimy czasami i pół dnia. Jak mamy to gdzieś, to możemy nawet poświęcać 5 minut raz na miesiąc, ale wtedy musi stać się cud, żebyśmy zostali zauważeni i docenieni. A po tej dziewusze z początku tematu, tej koleżance autora wątku, widać, że bloguje, bo jej się nudzi, ale celu w tym nie widzi (marnuje czas na wpis?).
Ja na przykład piszę o literaturze. Głównie recenzje, ale i kolumnę dyskusyjną tworzę, i parę innych kolumn. Recenzuję wszystko, co czytam, a że nie chcę długiego zastoju miedzy jednym a drugim wpisem, to czytam coś cały czas. Pochłanianie książki więc dla mnie jest już nie tylko pasją, ale i pracą nad blogiem. I taka praca potrafi mi zająè kilkanaście godzin dziennie. |
Daria.
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2014-02-04, 17:57 Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna |
| Też mi się tak wydaje. Tylko muszę znaleźć dobre zródło, gdzie mogę znajdować informacje o nich. |
Temat: Blog roku 2013 |
Daria.
Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 20893
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2014-02-04, 16:18 Temat: Blog roku 2013 |
Zgłosiłam się tak, by zobaczyć z czym to się je. Bloguję dopiero 7 miesięcy.
Ale powiem, że jak na tak krótki czas, to jest bardzo dobrze, jestem na początku dziewiątej strony w swojej kategorii. Duży odzew w postaci wysyłania SMS przez moich znajomych też mnie bardzo zadziwił. Pozytywnie. |
Daria.
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2014-02-04, 15:24 Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna |
Pozwolę sobie odświeżyć ten temat. Dziś mija 7 miesięcy odkąd bloguję. Potrzebuję obiektywnego podejścia osób trzecich. Myślicie, że idę w dobrym kierunku? Chodzi mi zarówno o treść jak i wygląd.
Co do treści - mam zamiar 'uambitnić' stronę poprzez wpisy o poważniejszych dziełach. Czasami będą to lektury, innym razem poważne pozycje spoza kanonu lektur obowiązkowych w szkole. Poważnie myślę też nad nową kategorią postów na blogu: kulturalne Trójmiasto, czyli moje relacje z wydarzeń kulturalnych w Trójmieście, na których mam zamiar bywać, przy czym nie zawsze będą to wydarzenia związane z głównym tematem bloga, czyli literaturą. Myślicie, że to chwyci? |
Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
Daria.
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 29113
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-11-25, 13:53 Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
Kiedy byłam młoda i głupia - sama zaczepiałam ludzi, pisząc 'komentarz za komentarz?'. Dopiero po czasie zrozumiałam, jakie to dziecinne.
Dzisiaj najważniejszy jest dla mnie fanpage na FB i liczba obserwatorów - choć ta powiększa się bardzo wolno, jednak jestem jedną z tych blogerek, dla której nawet 1 nowy obserwator na pół roku znaczy wiele.
Ostatnio dostałam podobną propozycję od jednej z blogerek - zwyczajnie jej odmówiłam. Nie będę pisała byle jakich komentarzy, byle pisać, i w zamian dostać to samo. Komentuję blogi innych bardzo rzadko właściwie, chyba że coś mnie naprawdę zainteresuje. I nie zamierzam tego zmieniać. Szkoda mi czasu na komentowaniu wpisu, który nie obszedł mnie wcale. |
Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Daria.
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 51700
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-25, 13:26 Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
panhajlajf napisał/a: czy zdjęcia do wpisów robione własnoręcznie nobilitują w waszych oczach dany blog ?
Jeżeli ktoś nie tylko pisze własne teksty, którymi dzieli się na blogu, ale i osobiście dba o grafikę na nim - to tylko się cieszyć, że są tacy blogerzy. Świetnie to świadczy o takich ludziach. |
Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia? |
Daria.
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20413
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-11-25, 13:22 Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia? |
| Ja prowadzę bloga z recenzjami książek - więc ktoś mógłby stwierdzić, że automatycznie przez tematykę strony mam łatwiej, bo przecież cały czas coś czytam, a jak skończę, to piszę recenzję. Czasami jednak zdarza się, że jedna książka zabiera mi i 2 tygodnie czasu. Bo studia, bo jakieś rodzinne zobowiązania czy zwyczajny brak ochoty na czytanie przez jakiś czas. Wtedy staram się, w miarę możliwości, napisać tekst z cyklu Kolumna dyskusyjna, czyli dyskusja na określony temat związany z literaturą. Kiedy i to nie wychodzi, bo nie mam pomysłu, weny - radzę się czytelników, o czym chcieliby podyskutować. Bo kto lepiej może to wiedzieć niż oni? Jak się zdarzy, że nie dadzą żadnych propozycji - po prostu nie piszę nic, no chyba że jednak coś wymyślę. Ale nie ma mowy o pisaniu na siłę w moim przypadku. Nie chcę zaniżać sobie poziomu. Wolę nie pisać nic przez kilka tygodni niż pisać byle co, byleby było regularnie. Życie jest jakie jest, wielu z nas uczy się, pracuje, ma rodzinę, obowiązki - a to regularności nie sprzyja. Jak ktoś da radę znaleźć jednak chwilę czasu co 2-3 dni i napisać coś dobrego - jestem pełna podziwu. Ale jeżeli ktoś pisze regularnie byleby pisać, nawet za cenę upadnięcia na jakości - gratuluję, naprawdę. Patrzę na to bardzo złym spojrzeniem. |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |