Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 51
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
skrzatix

Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 52753

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-03, 17:40   Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Lubię jasną kolorystykę - nie cierpię czytać długich postów napisanych jasną czcionką na ciemnym lub wręcz czarnym tle. Mniejszą uwagę zwracam na grafikę przy postach - mogę bez problemu przeczytać długi tekst, nawet jeśli będzie nieudekorowany.
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
skrzatix

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49933

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-03, 17:38   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Lubię najbardziej blogi ksiażkowe i filmowe. Ogólnie "o życiu" także, jeśli prowadzący go ma ciekawe spostrzeżenia i interesująco rozwija myśli. :P
  Temat: Smaki z dzieciństwa
skrzatix

Odpowiedzi: 79
Wyświetleń: 31336

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2012-10-31, 19:58   Temat: Smaki z dzieciństwa
Cukierkowe bransoletki, soki w woreczkach ze słomkami - hit szkolnych sklepików, dłuuugie gumy do żucia!
  Temat: O czym jest Twój blog?
skrzatix

Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1901611

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2012-10-31, 19:55   Temat: O czym jest Twój blog?
Mój rozwija się zdecydowanie w kierunku książkowym, wciągam się także w wyzwania innych blogerów - dosyć ciekawa forma zmotywowania do czytania różnorodnych książek - jednak o wiele rzadziej będę tam umieszczała opinie o filmach lub stworzę dla nich osobny kącik. ^^
  Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
skrzatix

Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 48298

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-10-28, 15:35   Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
Z dań obiadowych najlepiej wychodzą mi rolady z różną zawartością, lubię także robić inne mięsne dania, jakieś mieszanki z warzywami i zupę pieczarkową :P
  Temat: piwo smakowe
skrzatix

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 24103

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-10-28, 15:32   Temat: piwo smakowe
Od biedy wypiję Redds'a żurawinowego albo Desperadosa, ale nie przepadam za smakowymi piwami, po prostu. Chociaż latem idealny na ochłodę był zimny Radler :P
  Temat: Stephen King
skrzatix

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 17839

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2012-10-28, 14:30   Temat: Stephen King
Miasteczko Salem trochę mnie zawiodło, oczekiwałam czegoś więcej i mocniejszej dawki grozy, ale czytało się oczywiście z podekscytowaniem. Z ekranizacji polecam gorąco raczej mniej znanego "Ucznia szatana" - oczywiście odbiega w pewnym stopniu od opowiadania Zdolny uczeń, ale film sam w sobie jest rewelacyjny.
Mi najmniej się podobały Stukostrachy - męczyłam tę książkę ponad miesiąc. Nie podobał mi się zamysł, a bohaterowie nieziemsko mnie irytowali. I za nieporozumienie uważam cienką książeczkę Rok wilkołaka. :P
  Temat: [serial] Doctor Who
skrzatix

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 12613

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-10-28, 12:37   Temat: [serial] Doctor Who
Uwielbiam Doctora Who! Chociaż od piątego sezonu byłam rozczarowana kilkakrotnie naiwnością odcinków, Smith jako Doktor irytował i nie mogłam się do niego przyzwyczaić, to w końcu przywykłam i zauroczyłam się serialem na nowo. Żałuję, że Eccleston nie zagrał dłużej - był niesamowity, jakby naprawdę podróżował w czasie, przeżywał wszystko z ogromnym poruszeniem i na maxa zaangażowany w losy wszechświata. Jednak David Tennant zdołał mu dorównać i jednak odcinki z nim lubię najbardziej. Nie potrafię wybrać ulubionej towarzyszki Doktora - każda miała w sobie to "coś", jednak najbardziej poruszające było odejście Donny oraz Pondów. Szkoda, że teraz muszę czekać aż do grudnia:(
  Temat: True Blood - Czysta Krew
skrzatix

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 13684

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-10-28, 12:30   Temat: True Blood - Czysta Krew
Bardzo podobały mi się dwa pierwsze sezony, później oglądałam, bo chciałam wiedzieć co będzie dalej - ale już bez większego zainteresowania i emocji. Piąty sezon zostawiłam nawet nie w połowie - nie mam siły już oglądać True Blood, wkręconych na siłę nowych wątków i całej plejady dziwnych postaci. Moim zdaniem, gdyby serial pozostał stricte serialem o wampirach z dosłownie minimalnym udziałem wróżek i trochę większym wilków, byłby o wiele lepszy. Jak dla mnie - co za dużo tego wszystkiego, to niezdrowo.
  Temat: [Serial] Gra o Tron
skrzatix

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 31078

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-10-28, 12:26   Temat: [Serial] Gra o Tron
Niestety drugi sezon tego serialu podobał mi się o wiele mniej od pierwszego - niekiedy odcinki kompletnie nie potrafiły mnie zainteresować. Ale też niecierpliwie czekam na trzeci sezon - ostatni odcinek drugiego narobił mi wielkiego apetytu, zwłaszcza tajemniczy mężczyzna ;) i chyba nie potrafiłabym wybrać najbardziej znienawidzonego czy ulubionego bohatera, bo kilka osób sobie dorównuje.
  Temat: Martwe społeczności
skrzatix

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 20950

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2012-10-27, 16:17   Temat: Martwe społeczności
Chyba jak miałam z 15 lat grono było w moich kręgach popularne, również tam odnalazłam tam ludzi, z którymi rewelacyjnie się rozmawiało o swoich pasjach, jednak te kontakty nie przetrwały upływu czasu i później skasowałam tam moje konto, reszta znajomych również przestała używać swoich i tak grono odeszło w niepamięć. Jeśli chodzi o NK - była świetnym portalem, dopóki nie nastąpił zalew wszystkich głupot i zbędnych funkcji, również dobrze wspominam pierwsze rozmowy z nową klasą tam i umawianie się na integracje czy też odświeżenie kontaktów jeszcze z podstawówki. Obecnie wystarczy Facebook, jednakże nie pojmuję głosów typu "jestem uzależniony od fb". Litości ludzie.
  Temat: Stephen King
skrzatix

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 17839

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2012-10-27, 14:07   Temat: Stephen King
Nie zgodzę się, że "wywleczone straszydło" w "To" było groteskowe, aczkolwiek owo ujawnienie było dziwaczne, spodziewałam się czegoś innego :P jednak i tak uważam tę książkę za najlepszą Kinga, fabuła jest rewelacyjna, świetnie skonstruowani bohaterowie, tajemnicze zło, chronologiczne przeplatanki...mistrzostwo.
King ma wadę - jest mimo wszystko schematyczny. Przeważnie mamy podane małe miasteczko, zło w nim tkwiące, w kimś lub czymś, grupę ludzi dobrych + lidera, dorosłego lub nie, osaczonych lub uciekających, etc. Co nie zmienia faktu, że cholernie lubię te czytadła, są znakomite. Bardzo lubię styl pisarski Kinga i jego zaparte dążenie do szczegółów czy to w opisie miasteczka, czy podróży, czy kopania ogromnego dołu na autostradzie.
Jeśli chodzi o tomy opowiadań - mój ulubiony to "Marzenia i koszmary" oraz "4 po północy".

Strona 4 z 5
Skocz do: