pomoc WordPress
|
[wordpress] blokada bloga po usunięciu stopki z szablonu
|
Bawiąc się szablonami, usunęłam wszystko ze stopki. Od razu pojawił się komunikat z naruszeniem licencji: przepisnik.pl
Teraz nie mogę wejść do panelu administracyjnego ani nic zrobić.
Da się to naprawić? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
[onet.blog] jak załadować filmik na bloga
|
Witam. Mam bloga i chce miec na nim jakies filmiki. Tak wiec jak zrobic zeby filmik byl na blogu? Nie chce podawac zadnego linka na youtube czy cos...
Bloga mam na onecie. Prosze o pomoc... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[WP, avatar] zdjęcie w komentarzach
|
Witam,
mam troszkę głupie pytanie.
Gdzie mogę na wordpresie.org ustawić swój avatar, który będzie się ukazywał podczas dodawania komentarzy na mojej stronie? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
[wordpress] import bloggera
|
Chciałem importować bloggera, ściągnąłem wtyczkę "Blogger Importer".
Jednak gdy klikam authorize to wyskakuje Googel accounts "Invalid Token."
Ktoś wie jak to naprawić, bardzo zależy mi na tym.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2016-06-14, 14:37 ]
Wątek dość stary, brak w nim odpowiedzi, więc przybywam z uzupełnieniem. Jeżeli wtyczka importera nie działa, to spróbujcie poszukać w katalogu wtyczek takiej o nazwie: Blogger Importer Extended. Powinna być bardziej aktualna i pomóc w przeniesieniu bloga z blogspota na silnik wordpress. |
Odpowiedzi: 0
|
[blog.pl] wstawienie filmu z youtube do wpisu?
|
Jak w temacie chciałem wstawić film z youtube do wpisu, tak że można go w samym wpisie włączyć i obejrzeć, ale gdy próbuję zrobić to narzędziami wizualnego edytora w samym edytorze widzę tylko szarą ramkę z oznaczeniem flasha, zaś w notce nie ma tego wogóle.
Z edytora html nie bardzo umiem w pełni korzystać i po wygooglowaniu tego zagadnienia, efektów dalej nie było.
Dodatkowo widziałem, że są do tego pluginy, ale raczej nie można ich chyba wstawiać na blog.pl (zwłaszcza nie wykupując premium )
a więc jest to do zrobienia, czy raczej powinienem sobie darować taką wizję? |
Ostatni post
|
[Szablon, Busby] Brak obrazków w sliderze
|
Ehh, to już kolejny problem z mojej strony. Tym razem dotyczy on Slider'a. Popatrzcie tylko na mój portal. Na stronie głównej widać jakiś "zalążek" Slider'a. Właściwie, jest wszystko oprócz zdjęcia. No właśnie. Dlaczego nie ma tego zdjęcia? Przecież dodałem zdjęcie do tematu. Teoretycznie powinno ono automatycznie wskoczyć do Slider'a, ale tak się nie dzieje. Dlaczego? |
Ostatni post
|
Użytkownicy nie widzą stron
|
Mam problem. Otóż utworzyłem sobie stronę "Recenzje". W niej umieszczam linki do recenzji (zapisanych jako strona na moim blogu). Nie wiem dlaczego, inni użytkownicy po wejściu w link otrzymują informację: This is somewhat embarrassing, isn’t it?It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching, or one of the links below, can help.
Najlepiej będzie, jak ktoś wejdzie na moją stronę i sprawdzi osobiście co i jak. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 10
|
[szablon pagelines] Usunięcie paru rzeczy
|
Witam,
Chcę dostosować tak WP, aby jak najmniej wyglądał na Blog.
Na obrazku po zaznaczałem rzeczy które chcę zmodyfikować i do każdej z niej jest przydzielony numerek. Według tych numerków będę pisał co chcę z tym zrobić.
1. Chciałbym to Spolszczyć
2. Usunąć z każdej pod strony (aby wg. tego nie było)
3. Chciałbym aby to się nigdzie nie pokazywało. By nie pisało kto jest twórcą artykułu. ( po prostu usunąć
4. Chciałbym aby to się nigdzie nie pokazywało. By nie pisało, że można napisać komentarz. (po prostu usunąć)
5. Chciałbym aby w mniej więcej w tym polu było pole zaciemnione i cześć artykułu oraz odnośnik do całego ortykułu
6. Oczywiście względem zmiany 5 trzeba podnieść te strzałeczki do góry
7. Spolszczenie
8. Wszystko do usunięcia
10. Oczywiście jest na nad pod stronie. I chciałbym aby to nie pokazywało się na żadnej pod stronie tylko w aktualnościach ;-)
Oraz chciałbym, żeby ten obrazek z 2 zrzutu był też na stronie głównej pokazany z boku, ale nie wiem jak to zrobić ;-)
To tyle co do zmian. Przepraszam, że nie ma 9. ale przypadkowo ją pominąłem na screen'ach. Oczywiście wszystko co do usunięcia na poddanych screenach, chcę aby nigdzie się nie pokazywało, oprócz nr. 10 co wyjaśniłem przy tym pod punkcie.
Ps.
Mam nadzieje, że wszystko jest do wykonania.
Pozdrawiam, |
Ostatni post
Odpowiedzi: 9
|
nie działające wtyczki
|
Już wczesniej opisywałem problem zwiazane z wtyczkami,
obecnie nie działa mi kilka wtyczek,które wczesniej działały prawidłowe,np.
back to top albo facebook box,który wyswietla się,ale nie działa tak jak powinien.
jedynie dodałem kod i usunąłem go,w edytorze (footer.php,header.php oraz style.css),istnieje jedynie prawdopodobieństwo,że mogłem usunąć jakiś kod.
Czy jest możliwość przywrócenia działania tych wtyczek?
jak tak to jak?
[ Dodano: 11-07-2012, 23:49 ]
Problem już jest rozwiązany,
wystarczyło wgrać na nowo wtyczki i motyw. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[wordpress] Problem z wczytywaniem postów, obrazek loading
|
Witam.
Na swoim blogu mam następujący problem:
Gdy jesteśmy na stronie głównej i scrollujemy na dół, pojawia się na sekundę obrazek i napis "loading" jednak po chwili obrazek znika, pojawia się ikonka niewczytanego obrazka i potem wpisy się doczytują. Co muszę zmienić by naprawić zepsute wczytywanie?
Motyw: Grid Theme Responsive 2.5
WP 3.4.1
Pomocy? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 14
|
wtyczka Follow
|
Nie działa prawidłowo wtyczka Follow Button for Jetpack.
To znaczy po wpisaniu maila i nacisnieciu sign me up powinno wyswietlic się potwierdzenie,a u mnie tego nie ma.
http://swiadeknaoczny.cba.pl/ |
Ostatni post
|
ruchomy plugin
|
Chciałbym dodać plugin,który działałby na zasadzie tego po lewej stronie (http://swiadeknaoczny.cba.pl/).Mianowicie chciałbym dodać kod z reklama adtaily,umieściłbym ten kod po prawej stronie,tak aby poruszał się wraz ze stroną. |
Ostatni post
|
Błąd po aktualizacji wtyczek
|
Proszę o pomoc chciałam w Wodpresie w sieci swoich stron zrobić automatycznie aktualizacje wtyczek i wyskoczył mi taki błąd.To mi zamyka możliwość zalogowania się do panelu administracyjnego i na stronie na górnym pasku wyświetla się błąd.
Zupełnie nie wiem co mogę z tym zrobić prosze o pomoc .Poniżej skopiowałam błąd.Dziękuję
Cytat Warning : array_key_exists () [ function.array-key-exists ]: Drugi argument powinien być tablicą lub obiektem w / home / jlenart / public_html / wp-includes / theme.php on line 499
Warning : Nie można zmienić informacje nagłówka - nagłówki już wysłane przez (output started at / home / jlenart / public_html / wp-includes / theme.php: 499) w / home / jlenart / public_html / wp-includes / pluggable.php on line 934 |
Ostatni post
|
Problem z tłumaczeniem modyfikacji
|
Chciałem przetłumaczyć pewną modyfikację do Wordpress'a. Oto ona:
Kod http://wordpress.org/extend/plugins/wp-user-control/
Wszedłem więc do katalogu "languages" w głównym folderze modyfikacji, a następnie za pomocą programu poEdit otworzyłem jeden z plików, po przetłumaczeniu go dałem opcję "zapisz katalog". Oba pliki wgrałem na serwer, jednak modyfikacja nadal jest w języku angielskim.
Oto przetłumaczone pliki:
Kod http://www2.zippyshare.com/v/61023369/file.html |
Ostatni post
|
[Wordpress, Szablon Busby] menu nachodzi na wpisy
|
Powróciłem do Wordpress'a...Już na samym początku natrafiłem na problemy. Otóż znalazłem styl, który mi się bardzo spodobał, niestety po zainstalowaniu go na moim blogu na stronie zrobił się jeden wielki burdel. Ktoś wie jak to uporządkować?
Demo stylu:
http://uptemplates.com/?IGx5l7VA
Moja strona:
http://thrash-metal.it-world.pl/ |
Ostatni post
|
jak dodać adtaily do bloga wordpress.com?
|
Witam,
jak zainstalować reklamy adtaily na wordpressie.com?
bylem przekonany,że jest to nie mozliwe,ale zauwazyłem takowe reklamy na blogu
reklamywinternecie.wordpress.com |
Ostatni post
|
Problem z ustawieniami suwaka
|
Mam problem z ustawieniami Opcje SWT tematyczne jak wchodzę w ustawienia jest uwaga "Aby łatwo użyć motywu SWT, można korzystać z menu poniżej. Sprawdź README.TXT instrukcje!"(nie wiem gdzie szukać tej instrukcji,a mój problem polega na tym ,że nie mogę ustawić kategorii .Ustawiam na Slide,zapisuje ,a jak wracam znów jest na poz. bez kategorii.
W ustawieniach suwaka jest tylko 3 pozycje
1.Włączony - wyłączony
2.Kategorie
3.Ilość slaidów
Brakuję mi pozycji z jaką częstotliwością mają zmieniać się slaidy.
Zmieniałam szablon nic nie dało .Usunęłam Wordpressa i ponownie zainstalowałam też nic nie pomogło.
Proszę o pomoc |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
Dlaczego nie mogę dodać postów na blogu?
|
Jakieś trzy tygodnie temu wyjeżdżałam i napisałam na blogu, że przez parę dni ( przez wyjazd) nie będę pisała. No i potem wróciłam i napisałam długą notkę na temat wyjazdu, wielkanocy itp. no i nacisnełam opcje opublikuj... Pokazało mi się, że w ciągu 5 min. post zostanie opublikowany, ale nic z tego, po paru dniach... nie było postu. Wściekłam się jak nie wiem... Tyle się napisałam. No i dziś i wczoraj to samo... Teraz pisałam już po dwóch zdaniach żeby tylko zobaczyć czy opublikują się, gdyby się opublikowały, to bym usuneła bo to takie bzdury były...Ale nic z tego, nic się nie pojawiło. Chyba będę musiała założyć nowego bloga ( w ostateczności) a tego bardzo bym nie chciała, do tego byłam bardzo przywiązana, tyle czasu robiłam tło i wszystkie pierdoły, nie może to pójść na marne... Też macie ten problem> To wina onetu, moja czy czyja? Co robić? |
Ostatni post
|
[wp] Jak zmienić informacje o tagach i atrybutach html
|
Witam serdecznie!!
Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, choć domyślam się, że jego rozwiązanie jest zapewne proste :-)
Bardzo proszę o pomoc kogoś kto zna rozwiązanie.
Do rzeczy...
Problem polega na tym, że podczas udostępniania pojedynczego zdjęcia ze standardowej galerii wordpress na facebooka pojawia się, przy udostępnianym zdjęciu, klasyczny komunikat o treści: Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <cite> <code> <del datetime=> <em> <i> <q cite=> <strike> <strong>
Bardzo bym chciał, żeby w tym miejscu pojawiał się opis zdjęcia.
Jednak wordpress traktuje pojedyncze zdjęcie z galerii jako medium i przy jego edycji nie pojawia się wtyczka All in One SEO Pack, która umożliwia umieszczenie konkretnego teksu przy udostępnianiu.
Rzecz tyczy się oczywiście bloga - www.loffstudio.pl
Galeria zdjęć, np. www.loffstudio.pl/obrazki-ula-afro - można ją udostępnić jako galerię z podpisem z Seo Pack
Pojedyncze zdjęcie, np. www.loffstudio.pl/obrazki-ula-afro/ulka5-2 - można udostępnić ale już bez możliwości zmiany informacji o tagach i atrybutach html :-(
Serdecznie proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
Bartosz |
Ostatni post
|
[Onet] Jak zrobić przeźroczystą ramkę pod postami?
|
Witajcie. Mam pewne pytanie. Z tego co zawsze było mi wiadomo, to blog.onet.pl nie miał za dużo możliwości, jednak patrząc na wygląd wszystkich obecnie najpopularniejszych blogów zaczęłam się zastanawiać. Problemem jest tło, ogólnie wygląd bloga. Chciałabym się dowiedzieć, jak wykonać coś takiego jak tu : http://warsaw.blog.onet.pl/
czyli zdjęcie w tle, widoczne w całym blogu nawet po przesunięciu w dół, i przezroczyste miejsce na posty. Z góry dzięki za pomoc |
Ostatni post
|
problem z kodem blog.pl
|
Witam,
Mam mały problem z kodem we wpisie do bloga.
Wysypał mi się, próbowałam sama go naprawić, ale niestety minęły czasy kiedy potrafiłam cokolwiek z tym zrobić i zwyczajnie mi się zapomniało.
Kod szablonu:
Kod
<!-- design by gingery http://www.gingery.republika.pl-->
<html>
<head>
<title>{ksywa} Życie mi to daje</title>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<META name="Keywords" content="design by gingery, blog">
<style type="text/css">
BODY {
scrollbar-face-color:#000000;
scrollbar-highlight-color:#cdb7b5;
scrollbar-3dlight-color:#cdb7b5;
scrollbar-darkshadow-color:#cdb7b5;
scrollbar-shadow-color:#cdb7b5;
scrollbar-arrow-color:#cdb7b5;
scrollbar-track-color:#000000;
FONT-SIZE: 11px; COLOR: #696969; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; BACKGROUND-COLOR: #151F17;
}
H1 {
font-size: 12px; color: #696969;
}
A {
FONT-WEIGHT: bold; COLOR: #696969; HEIGHT: 1px; TEXT-DECORATION: none;
}
A:hover {
FONT-WEIGHT: bold; FILTER: blur; COLOR: #cdb7b5; HEIGHT: 1px; TEXT-DECORATION: none;
}
TD {
FONT-SIZE: 11px; COLOR: #cdb7b5; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
HR {
COLOR: #cdb7b5; HEIGHT: 1px;
}
</STYLE>
</head>
<BODY style="BACKGROUND-REPEAT: no-repeat; background-color:#010101" bgColor=#010101
background="http://www.gingery.republika.pl/girl/jlo.jpg" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" bgproperties=fixed>
<TABLE height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" align="left">
<TBODY>
<TR>
<TD valign="top">
<TABLE height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" width="939" align="center" border="0">
<TBODY>
<TR>
<TD valign="top" width="133">
<P align="center"> </P>
<P align="center"><A href="/xiega/index.php">Księga gości</A></P>
<p><br>
</p>
<P align="center"><b>Linki</b></p>
<P align="center">{linki}</p>
<P align="center"><b>Archiwum</b></p>
<P align="center">{archiwum}</p>
<P align="center"><A href="http://www.blog.pl/" target=_blank>blog.pl</A></P>
<P align=center>* * * * *<br>Design by <A href="http://www.gingery.republika.pl"
target=_blank>Gingery</A></P>
<p> </TD>
<TD width="340" valign="top">
<p align="center" style="margin-left: 3"> </p>
<p align="center" style="margin-left: 3"><b>Blog</b></p>
<p align="left" style="margin-left: 3">
<p align="left" style="margin-left: 3"><font face="Verdana" size="2">
{blog}</font></p>
<p style="margin-left: 3"></p>
<html>
<head>
<title>{ksywa}....Życie mi to daje....<br>
</title>
<style type="text/css">
BODY {
FONT-SIZE: 11px; COLOR: #696969; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; BACKGROUND-COLOR: #151F17;
}
H1 {
}
A {
}
FONT-WEIGHT: bold; FILTER: blur; COLOR: #cdb7b5; HEIGHT: 1px; TEXT-DECORATION: none;
}
TD {
FONT-SIZE: 11px; COLOR: #cdb7b5; FONT-FAMILY: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
HR {
}
</STYLE>
</head>
<BODY style="BACKGROUND-REPEAT: no-repeat; background-color:#010101" bgColor=#010101
background="http://www.gingery.republika.pl/girl/jlo.jpg" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" bgproperties=fixed>
<TBODY>
<TR>
<TD valign="top">
<TABLE height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" width="939" align="center" border="0">
<TBODY>
<TR>
<P align="center"> </P>
<P align="center"><A href="/xiega/index.php">..::Księga gości::..</A></P>
<p><br>
<br>
<br>
</p>
<P align="center"><b>..::Links::..</b></p>
<P align="center"><b>..::To co było kiedyś::..</b></p>
<P align=center>* * * * *<br>Design by <A href="http://www.gingery.republika.pl"
<p> </TD>
{blog}</font></p>
<P> </P>
<P align="center"> </P>
<P> </P>
<P> </P></TD>
<TD width="416">
<P> </P>
<P> </P>
<P> </P></TD>
<TD valign="top" width="32">
</TD>
<TD width="18">
<P> </P></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></BODY></HTML>
<P> </P>
<P align="center"> </P>
<P> </P>
<P> </P></TD><html>
<head>
<title>{ksywa}....Życie mi to daje....<br>
</title>
<style type="text/css">
BODY {
}
H1 {
}
A {
}
}
TD {
}
HR {
}
</STYLE>
</head>
<TBODY>
<TR>
<TD valign="top">
<TBODY>
<TR>
<P align="center"> </P>
<P align="center"><A href="/xiega/index.php">..::Księga gości::..</A></P>
<p><br>
<br>
<br>
</p>
<P align="center"><b>..::Links::..</b></p>
<P align="center"><b>..::To co było kiedyś::..</b></p>
<p> </TD>
{blog}</font></p>
<P> </P>
<P align="center"> </P>
<P> </P>
<P> </P></TD>
<TD width="416">
<P> </P>
<P> </P>
<P> </P></TD>
</TD>
<TD width="18">
<P> </P></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></BODY></HTML>
<TD width="416">
<P></P>
<P</P>
<P</P></TD>
</TD>
<TD width="18">
<P></P></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABL
Następnie kodu do "wpis do bloga" niestety skasowałam bezpowrotnie.... Jestem wściekła, bo w tej chwili po moich zlepiankach wygląda to tak:
Kod <center>{temat}</center>
<br><center>{tresc}</center>
<br><left><b><i>{ksywa}</i></b></left>
<center>{data}</centr>
{godzina}{komentarze}
{ilekomentarzy}
{tagi}
No i oczywiście wszystko nie wygląda tak jak powinno. Przede wszystkim wcześniej tekst po przesunięciu scrollem przewijał się bez poruszania obrazka z dziewczyną. Dziewczyna była tłem. Teraz tekst idzie razem z tłem
Chciałam też poprawić parę kwestii kosmetycznych ale to może później.Proszę o pomoc, dzięki |
Ostatni post
|
[wordpress] jak zalogować się na bloga?
|
Zgodnie z tematem "Problem z wejściem na bloga" moje pytanie zamieszczę tutaj. Uprzedzam, że jestem "totalnie zielona" w temacie, więc z góry przepraszam za niewłaściwie, nieprofesjonalnie, bądź dla niektórych banalne sformułowane pytanie.
Blog znajduje się na WordPress.
W Blogrollu na str. głównej miałam napis: "zaloguj"
teraz go już nie ma, nie wiem co zrobiłam:/
nie wiem jak wejść na bloga, proszę o pomoc. |
Ostatni post
|
[nowy blog.pl] Gdzie edytor HTML?
|
Hej! Gdzie w tym nowych blog.pl jest edytor HTML'a?
W menu:
~ Wygląd>Szablony są tam gotowe szablony oraz informacja: "W opcjach niektórych szablonów pojawia się możliwość wykupienia ich w rozszerzonej wersji Premium.
Dbając o bezpieczeństwo Twojego bloga, nie jest możliwe instalowanie szablonów w wersji Premium, nawet po ich wcześniejszym wykupieniu. Jeśli chcesz wesprzeć rozwój szablonu, możesz złożyć datek na stronie autora, pamiętaj jednak, że nie umożliwi to zainstalowania rozszerzonej wersji tego szablonu w serwisie blog.pl."
~ Wygląd>Widgety są tylko widgety, które mogę uaktywnić bądź nie.
~ Wygląd>Menu tutaj mogę dodać swoje menu.
A gdzie jest w takim razie edytor HTML? Przecież na blog.pl można samemu stworzyć szablon od podstaw prawda??
Proszę o pomoc, ponieważ szablon mam już prawie gotowy teraz tylko szukam, gdzie mogę go umieścić, ponieważ od początku roku staram się przenieść bloga (wraz z notkami) z OnetBlog na jakąś inną platformę. Próbowałam na blog4u.pl (zrezygnowałam, bo jest to moim zdaniem opuszczony już portal), blogi.pl (również zrezygnowałam, ponieważ uznałam, że jest to niepewny portal). |
Ostatni post
|
[blog.pl] Zmiana tytułu strony.
|
Cześć!
Chciałabym zmienić tytuł swojego bloga, który jest już w szablonie, ale kompletnie nie wiem jak mam to zrobić? Moglibyście mi pomóć?
Mój blog to: www.daylight.blog.pl
Chciałabym, aby zamiast ,,letter,heart,love" było tam: ,,I need you to need me" lub ,,With an icon smile" ; )
Wolałabym jednak to pierwsze ; )
Jeżeli ktoś powołałby się na to i zechciał mi pomóc, niech pisze prywatnie ja wtedy podam wszystkie dane do mojego bloga itp.
Pozdrawiam.
incredibly, Kinga |
Ostatni post
|
Bardzo wolne ładowanie bloga i błąd krytyczny
|
Witaj
Mam dwa blogi www.pozytywnie.eu i www.danielwozniak.pl (ten dopiero tworzę)
Od wczoraj obydwa ładują się bardzo (1-4 min) i na danielwozniak.pl często wyskakuje takie błąd
Cytat Błąd krytyczny serwera
Internal Server Error - Błąd 500
Wystąpił problem krytyczny z serwerem, żądana strona nie może zostać prawidłowo wyświetlona.
Jeżeli jesteś właścicielem serwera, na którym znajduje się ta strona prosimy abyś sprawdził:
1. Poprawność wpisów mod_rewrite w pliku .htaccess.
2. Sprawdzić zawartość pliku .htaccess pod kątem występowania wpisów php_flag i php_admin_value.
Serwer PHP działa w trybie CGI i ustawienia PHP są pobierane z pliku php.ini.
Prosimy usunąć linie o początku php_flag lub php_admin_value lub zakomentować je znakiem hash #.
Błąd krytyczny serwera
Internal Server Error - Błąd 500
Menu w środku wordpress chodzi dobrze po zalogowaniu: mogę zmieniać treść postów, zapisywać wszystko bez problemów. Jednak samo otworzenie bloga lub strony zajmuje do 5 min i albo się załduje, albo pojawi się błąd.
Czy ktoś może znać przyczynę i rozwiązanie?
Pozdrawiam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 10
|
Przeniesienie bloga [blog.pl] pod inny adres- proszę o pomoc
|
Witam,
Od 2004 roku prowadzę bloga w blog.pl. Bardzo zależy mi na zmianie adresu. Chcę pozostać na blog.pl, ale chciałabym to wszystko co utworzyłam do tej pory przenieść pod inny adres- tj. chodzi mi o to żeby notki pozostały ze swoimi oryginalnymi datami, po prostu zmiana adresu. Czy ktoś mógłby mi pomóc? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
Nieśmiałe początki bloga
|
Witam. Jak w temacie - pragnę założyć własnego bloga. Mam zamiar kupić domenę .eu na 1&1. Chciałbym działać na platformie Word Press. Wiem także , że muszę założyć konto ftp na http://www.000webhost.com/ (interesuje mnie darmowy hosting). Jestem początkującym bloggerem i chcę prosić, aby ktoś skleił mi te informacje w całość i podał (najlepiej w punktach) co muszę po kolei robić tzn: zarejestruj się tu, wpisz tamto itp. Jak połączyć wykupioną domenę z kontem FTP ? Proszę także o link do dobrej instrukcji WordPress'a od podstaw.
Z góry dziękuję. |
Ostatni post
|
wyśrodkowanie notki przy komentarzach, zamiast justowania
|
Poproszę o pomoc w jeszcze jednej sprawie.
Jak widać na moim blogu - na stronie głównej treść notki jest wyjustowana.
Gdy jednak kliknie się "skomentuj", treść notki jest wyśrodkowana (temat, data i godzina - bez zmian), zamiast wyjustowanej.
Która część kodu może być za to odpowiedzialna i jak to poprawić? |
Ostatni post
|
Mały problem - wszystkie blogi wąskie, a ten jeden szeroki..
|
Druga część bloga jest po przesunięcia paska ruchu na dole.. Co zrobić, żeby był węższy?! Tutaj link : www.wska-moonlight.blog.onet.pl.... Nic nie robiłam w ustawieniach. Kiedyś było inaczej. Co zrobić, żeby go zwężyć? |
Ostatni post
|
[Wordpress] Problem ze zmianą czcionki.
|
Mam taki mały problem. Otóż chciałbym zmienić wygląd tytułu strony (chcialbym zmienic kolor oraz czcionke) jednak nie wiem jak to zrobic
Chodzi mi o to:
Jak widzicie nie wyglada to najbardziej estetycznie /
Moglby ktos mi pomoc? |
Ostatni post
|
|