Forum Blogów »
Forum Blogger
|
[Blog] Opis i linki do podstron w wynikach wyszukiwania
|
Witam ,
Jak uzyskać takie coś jak w załączonym zdjęciu na platformie .blogspot ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[blogspot] Jak usunąć dziwne znaki z adresu mojego bloga?
|
Kto z Was wie czemu od jakiegoś czasu adres mojego bloga zamiast wyglądać tak:
http://ilobahie.blogspot.com
wygląda tak:
http://ilobahie.blogspot.com/#h=50-1405954036949
Ma ktoś pomysł jak usunąć te ślaczki? W postach dzieje mi się podobnie. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
Jak sprawdzić szerokość pola wpisów i bloga
|
Mam jeszcze jedno pytanie. Wyjątkowo głupie, dlatego nie chcę zakładać nowego tematu - jak sprawdzić jaką mam szerokość posta? Chcę wrzucać zdjęcia idealnie takiej szerokości, ale nie mogę się dokopać do tego ile to.
Dodam, że w projektancie szablonów mam zablokowaną opcję zmiany szerokości, więc nie da się sprawdzić. |
Ostatni post
|
[Blogger] Irytujące podwójne otwieranie zdjęć
|
Szukam, grzebię i nic, a to pewnie jakaś pierdoła Sprawdzałem na wszystkich przeglądarkach i jest to samo, także to wina po mojej stronie.
A mianowicie po kliknięcie w którekolwiek zdjęcie na blogu odpala się podwójnie, w jakby dwóch różnych oknach, jak na foto:
Wygląda to i działa słabo, bo przewijają się klawiszami fotki spod spodu, dopiero trzeba zamknąć pierwsze foto, żeby widzieć to pod spodem.
Gdzie tkwi błąd? Wina szablonu? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Blog: lubiewhisky.pl
[ Dodano: 2014-05-29, 09:06 ]
Wyłączyłem w Bloggerze opcję 'Pokaż obrazy w widoku Lightbox', pomogło, odpala się tylko jedno foto, ale mając 2 i więcej zdjęć w poście nie ma opcji galerii-przesuwania strzałkami, bądź myszą, czyli muszę w każde foto klikać osobno, żeby je zobaczyć.
[ Dodano: 2014-05-29, 10:14 ]
Teraz działa jak należy (po czasie), po wyłączeniu tej opcji. Temat do zamknięcia, ale chciałbym wiedzieć dlaczego tak się działo.
Pozdrawiam. |
Ostatni post
|
[blogspot] Jak podpiąć używaną domenę do innego bloga?
|
Otóż mam taki problem. Wykupiłem domenę na nazwa.pl i jestem jej właścicielem. Podpiąłem domenę pod bloga na blogerze i działała ale po czasie mój blog został zablokowany. Więc zrobiłem drugiego bloga na BLOGGERze ale już nie moge podpiąć mojej domeny. Po próbie podpięcia domeny otrzymuję taki komunikat: "Ten adres jest już używany przez innego bloga lub inną witrynę Google."
Proszę o pomoc
Z góry THX |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
[Blogspot, Google plus] odpowiedzi do komentarzy
|
Mam problem z ustawieniami do komentarzy. Ostatnio zauważyłam, że nie mam opcji "odpowiedz" (którą miałam już wcześniej). Chcąc to zmienic, wchodzę na ustawienia -> posty i komentarze, a w komentarzach nagle mam tylko jedno ustawienie: "Lokalizacja komentarzy" i nic więcej. Jestem na blogspocie niecały miesiąc i dopiero teraz tak mi się zrobiło. |
Ostatni post
|
[blogspot] Jak zrobić ankietę w treści wpisu?
|
Witam, założyłam niedawno swojego pierwszego bloga i jest on jeszcze w pieluszkach, a ja za mało wiem. Chciałabym przeprowadzic ankietę (raczej badanie opinii publicznej) w osobnym poście na bloggerze. Jak coś takiego stworzyc? |
Ostatni post
|
[Blogspot] Zakładka 'Zarobki' zniknęła z kokpitu bloggera
|
Zwracam się z pytaniem dotyczącym kwestii technicznej na blogger.com ponieważ założyłem tam konto i przy rejestracji widziałem opcje zarabiania taką ikonke pucharu po opublikowaniu 4 postów i dobrej frekwnecji ponad 1200 wyświetlen nagle ta opcja znikła nie bedę ukrywał że założyłem bloga z myślą o zarabianiu i teraz mam ból głowy dlaczego tak się stało i co jest tego przyczyną?Nie wiem czy pisze w dobrym dziale ponieważ nieogarniam jeszcze tego forum jesli nie w tym to przperaszam z góry a za każda odpowiedż wyjaśniający ten mechanizm dziękuje dodam że chcialem włączyc Google adsense |
Ostatni post
|
[blogspot] Jak utworzyć adres URL do najnowszego wpisu?
|
Czy istnieje ( podejrzewam, że tak) uniwersalny URL zawsze prowadzący do najnowszego postu na Bloggerze? Przykładowo napisałam post X, więc URL odsyła do X (Bo X jest najnowszy). Jeżeli teraz napiszę Y to ten sam URL będzie odsyłał już nie do X a do Y. Mam nadzieję, że ktokolwiek zrozumiał o co mi chodzi i poda powyższy URL:)
Póki co nie chcę sztucznie nabijać postów a wydaje mi się, że ten temat pasowałby do działu Blogger i bardzo przydatny mógłby być "słowniczek" z adresami URL przekierowującymi do różnych podstawowych stron typu 'główna', 'najnowszy post' itd Pozdrawiam! |
Ostatni post
|
Usunięcie przekierowania, usunięcie starego bloga.
|
Hej.
Dokładnie od miesiąca jestem na własnej domenie. Starego bloga jednak zostawiłem i ustawiłem tam przekierowanie.
Chciałem dać czas, równy miesiąc, czytelnikom, by wiedzieli, że blog jest teraz w innym miejscu.
Jednak bez sensu jest go trzymanie dłużej. Chcę usunąć przekierowanie.
I teraz - czy starego bloga, tego na Bloggerze definitywnie usunąć? A jak ktoś, dla jaj, dla zabawy lub wpadnie na podobny pomysł kiedyś użyje mojej nazwy? Co wtedy?
Jak to zrobić aby wilk był syty i owca cała?
EDIT:
olaboga, z rozpędu zapomniałem o interpunkcji. Ale się poprawiłem. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Problem dodania mojego bloga do feedburner
|
Nie mogę dodać feedburnera do mojego bloga.
Mam 39 postów więc może dlatego? Co mam w tej sytuacji zrobić?
Your feed filesize is larger than 576K. You need to reduce its size in order for FeedBurner to process it. Tips for controlling feed file size with Blogger can be found in Tech Tips on FeedBurner Forums, our support site. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 12
|
[blog, blogspot] instagram na blogu
|
Witam
czy moze ktos z Was wie co trzeba zrobic zeby zdjecia same zmienialy sie w instagramie na blogu?
pozdrawiam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[blogspot] Nie widać treści wpisu po opublikowaniu na blogu
|
witajcie mam bloga i w miarę regularnie dodaje psoty dziś dodałam i stała się dziwna rzecz połowa jest a druga polowa zamiast tekstu są jakieś kropki o co to chodzi czy to jest jakaś awaria blogspot czy coś będę wdzięczna za pomoc
Ostatni post
|
Opcja dodawania komentarza pod każdym postem
|
witam,
nie bardzo potrafię dodać opcję komentarza pod każdym postem. Oczywiście próbowałam w opcji ustawienia - komentarze,ale nic mi nie daje. Dalej mam tylko pasek z autorem i kilkoma ikonami.... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
[blogspot] Jak przenieść zawartość gadżetu razem z szablonem
|
Witam
Mam taki problem: robię sobie wygląd na blogu testowym. Modyfikuję szablon, dodaję gadżety, modyfikuję je. I teraz wczytuję ten szablon na blogu decelowym, a tam nie pojawia mi się wszytko. To znaczy np gadżet HTML/JavaScript i jego zawartość.
Czy można jakoś ustawić, żeby gadżety które przygotowałam zostały zapisane w szablonie i przenosiły się wraz z nim?
Bardzo proszę o pomoc, bo denerwuje mnie to ogromnie ... |
Ostatni post
|
[blogspot] favikona nie odświeża się po zmianie w układzie
|
Tutaj też mam problem, gdyż ilekroć zmieniam sposobem Układ -> Favicon to nigdy się nie zmienia, zaś jak zmieniam wpisując zmiany w kodzie HTML, to na karcie może i jest favicona, ale nie widać tytułu bloga, tylko wyświetla się sam adres strony -.- irytujące to wszystko :c |
Ostatni post
|
[blogspot] Jak zmienić nick w już istniejących komentarzach
|
Udało mi się bez problemu zmienić swój nick/nazwę w profilu Bloggera. Automatycznie zmienił się także nick autora wszystkich już istniejących postów. Nowe posty i komentarze też mogę już pisać pod zmienionym nickiem. Ale co zrobić, żeby zmienić własny nick przy starych komentarzach? (chociaż na własnym blogu) |
Ostatni post
|
Gadżet Linkwithin nie działają linki podobnych postów
|
Mój blog to: minthairr.blogspot.com
Wspomniany gadżet działał bez zarzutu do dzisiaj, ale odkąd zmieniłam szablon coś się stało i po kliknięciu w kwadraciki nie przechodzi się na wskazany post a wyświetla się komunikat - UPS, WYSTĄPIŁ BŁĄD
poradzi ktoś jak to naprawić?
[ Dodano: 28-08-2013, 21:55 ]
ktoś pomoże?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2014-03-10, 13:15 ]
zobacz także LinkWithin błąd - wymagane pole nie może być puste
2018 LW nie działa po zmianie adresu URL bloga
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2025-02-28, 16:49 ]
Dla zaglądających w 2025 i później:
Od kilku lat dodatek LW, czyli Link Within nie działa. Jeżeli masz go na swoim blogu, skasuj natychmiast! Jak skasować gadżet LinkWithin? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
[blogspot] nie mogę dodać gadzetu "strony"
|
Witam, nie moge dodac gadzetu strony do bloga, w ogole nie mam czegos takiego jak zarzadzanie stronami i czy maja byc wyswietlane czy nie cały czas pojawia sie ten sam blad bX-cg6rv3 aha i czyszczenie ciasteczek nie pomoglo
moj blog
lifeislikedress.blogspot.fi |
Ostatni post
|
Nagłówek ze swoją fotografią
|
Chciałbym "wmontować" fotografię do nagłówka swojego bloga, tu jest przykład, jak to zrobić? |
Ostatni post
|
[Blogspot] Podkategorie stron i etykiet
|
Witam,
Jak zrobić podkategorie do stron? Prowadzę bloga - amatorskie-kolarstwo.blogspot.com |
Ostatni post
|
Gadżet 'Lista Linków' nie pojawia się na blogu
|
Dodaje widzet linków, ale widać go tylko na pulpicie. Co robić? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 10
|
[Blogger] Ktoś skopiował całego mojego bloga, co robić?
|
Dzisiaj natknęłam się na stronę http://skrzatowisko-new-y....blogspot.com/, będącą ewidentną kopią mojego bloga http://skrzatowisko.blogspot.com/. O ile jednak nie byłabym aż tak bardzo zdziwiona, gdyby ktoś "pożyczył" sobie coś ode mnie i wkleił na inną stronę i w takiej sytuacji mogłabym sobie miło z tą osobą porozmawiać, o tyle ta strona jest po prostu kopią idealną - włącznie ze wszystkimi linkami, odnośnikami do innych stron pod tekstami, do pewnego czasu, jakby kopiowanie się nagle "zawiesiło", a do autora nie mogę dotrzeć...Pierwszy raz widzę coś takiego. Jestem laikiem i pytam - jak takie coś mogło powstać? Zamierzam to zgłosić jako naruszenie praw autorskich przez formularz bloggera. Proszę tylko o odpowiedź na moje pytanie, o co chodzi. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 11
|
[Błąd, Blogger] TEMPLATE ERROR: Error during evaluation of..
|
Witam serdecznie, piszę do was z prośbą o pomoc. Jestem strasznym laikiem w tworzeniu blogów i dzisiaj postanowiłam zdobyć kilka przydatnych informacji w tym temacie. Przeczesałam kilka stron z tutorialami, a także owo forum i zaczęłam eksperymentować z kodem html i css na blogspocie.
Wszystko szło sprawnie, a ja nauczyłam się wielu ciekawych rzeczy, jednak w pewnym momencie wyskoczył mi komunikat Cytat TEMPLATE ERROR: Error during evaluation of google-analytics Nie wiem, czy pokićkałam coś z kodem html, czy może błąd wziął się z czegoś innego... Teraz wersja mobilna bloga wyświetla się źle, a także nie mogę wprowadzać żadnych zmian w projektancie szablonów.
Czy spotkaliście się może już z takim problemem? Byłabym niezmiernie wdzięczna za pomoc. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 13
|
[Szablon Busby, Blogger] undefined zamiast daty posta
|
Witam bardzo serdecznie i znowu proszę Was o pomoc. Nie owijając w bawełnę przejdę do sedna problemu, a mianowicie na pobranym przeze mnie szablonie (dodaję link podglądowy http://btemplates.com/201...ate-busby/demo/ ), po lewej stronie jest data - prawdopodobnie dodanego postu. Jednak na moim blogu pojawia się jedynie... (kolejny link http://niedopisana.blogspot.com/), w sumie trudno powiedzieć co. Czy ktoś zna rozwiązanie jak zamienić ten napis na datę, ewentualnie w ogóle usunąć nieestetyczne wyrazy, które są jeden na drugim? Z góry dziękuję za zainteresowanie i ewentualną pomoc |
Ostatni post
|
[Szablony Blogger] brak miniatury w niektórych postach
|
Dlaczego w niektórych szablonach nie wyświetlają się miniatury niektórych wpisów?
Próbowałem dodać za pomoca linku, a także kopiuj-wklej.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2017-03-03, 17:41 ]
przeczytaj także jak naprawić rozmazane miniatury wpisów w popularnych postach? |
Ostatni post
|
[blogspot] Wyświetlanie wpisów zawierających kilka etykiet
|
Wyświetlanie wpisów z kilku etykiet naraz.
Czasami potrzebne jest specyficzne sortowanie postów. Np. mamy etykiety: rasa, wzrost, płeć i chcemy wyświetlić kombinację dwóch lub więcej kategorii jednocześnie - na liście mają się znaleźć posty spełniające oba kryteria (lub kilka).
blogger standardowo wyświetla nam daną etykietę (kategorię) w takiej postaci: Kod http://adres-naszego-bloga.blogspot.com/search/label/nazwaEtykiety dostaniemy posty z jednej etykiety. Wygląda jakby nie było takiej możliwości, by prezentować ich więcej. Nie da się tego także ustawić nigdzie w panelu. Okazuje się jednak, że wystarczy prosty trik ->
założenie: wyświetlamy posty spełniające dwa kryteria: wzrost i płeć, nasz link do listy postów powinien wyglądać wtedy tak: po przejściu na podstronę wczyta nam tylko posty zawierające obie kategorie.
W przypadku kilku etykiet i takiej, która zawiera jakiś znak: inna-etykieta:
myślę, że zasada jest dość prosta ?
Linki do takiego sortowania najlepiej umieścić gdzieś w menu albo wytłumaczyć swoim czytelnikom jak mogą zawęzić pole poszukiwań interesujących ich tematów na blogu.
p.s. wielkość liter ma znaczenie, etykiety należy wpisywać tak jak zostały dodane. |
Ostatni post
|
Strony przydatne bloggerowi.
|
Zwracam się do was z pytaniem, bo wiem, że co x głów to nie jedna. Szukam stron internetowych/blogów/książek/innych źródeł będących swoistym kursem poruszania się po kodzie bloggera. Nie chodzi mi o tutoriale dotyczące konkretnych rzeczy typu wstawianie jakiegoś bardziej skomplikowanego gadżetu za pomocą kodu, z którego i tak nie jestem w stanie wywnioskować czegoś więcej. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. |
Ostatni post
|
[Blogger] GoogleAnalytics - wyzerowane statystyki.
|
Dotąd GA funkcjonowało bez zarzutu. Z może lekko ponad miesiąc temu wgrywałam nowy szablon na bloga (nie wkleiłam kodu śledzenia przed </ head> zrobiłam to wczoraj). Kod UA widnieje od początku tam gdzie był w kokpicie bloggera. Zaobserwowałam spadek drastyczny statystyka, a wczoraj szok - wszystko wyzerowane.
Wszystko wykasowane i wygląda tak jakbym dopiero zaczynała przygodę z GA. Nie ukrywam, że zależy mi na tych liczbach które do tej pory osiągnęłam.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł co mogło być przyczyną takiej sytuacji oraz czy i jak jestem w stanie odzyskać te dane ? Będę ogromnie wdzięczna !
Bazuję na silniku bloggera z własną domeną. |
Ostatni post
|
[LW] widget.content: Wymagane pole nie może być puste
|
Próbowałam dodać LinkWithin - nie da się, błąd. Próbowałam dodać paginację - nie da się, błąd. W obu przypadkach błąd związany jest z tym, że pole w którym normalnie jest kod czegoś co dodajemy jest puste, a jak wiadomo nie może takie być. Próbowałam czyścić ciastka itp, ale nie dało to nic, więc pytanie najważniejsze: jak to naprawić i mniej ważne: ktoś tak poza mną ma? |
Ostatni post
|
|