Forum Blogów »
Forum Blogger
|
Tytuł gadżetu Lista Blogów nie pojawia się na blogu
|
Zdolniachy,
mam problem z niektórymi widżetami na moim blogu: www.fiolkowewzgorze.blogspot.com
a mianowicie wstawiłam sobie na pasek boczny dość dawno temu kilka widżetów: LISTA BLOGÓW i zatytułowałam je ULUBIONE POLSKIE, ULUBIONE ZAGRANICZNE itd. Dwa dni temu te tytuły mi zniknęły i wyświetlają się tylko listy blogów, bez tytułów. Próbowałam na nowo wszystko powstawiać, bez rezultatu. Inne widżety też przestały wyświetlać swoje nazwy. Jest jakiś sposób na przywrócenie tych tytułów?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
Fiołeczek |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[blogspot] Gadżet najnowsze komentarze
|
Witajcie!!
Szukam, tak jak w temacie jakiegoś gadżetu, widgetu z najnowszymi komentarzami, który działa i nie jest skomplikowany.
Z góry dziękuję za pomoc |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
[Błąd bX, Blogger] Nie działa edytor kodu HTML
|
Hej, jeżeli macie dzisiaj problem z dostaniem się do zakładki Szablon -> Edytuj kod HTML, bo wyświetla się komunikat w stylu:
Cytat Niestety, nie mogliśmy zrealizować Twojego żądania.
Zgłaszając ten błąd do pomocy technicznej Bloggera lub w grupie pomocy Bloggera:
Opisz czynność wykonywaną w chwili wystąpienia tego błędu.
Podaj następujący kod błędu.
bX-7495zk
Te informacje pomogą nam prześledzić Twój problem i znaleźć jego rozwiązanie. Przepraszamy za niedogodności. To znaczy, że przytrafiło się Wam to samo co mi i sporej grupie osób, która zgłasza dzisiaj błędy bX na forum produktowym.
Co ciekawe nie dotyczy to wszystkich blogów. Sam mam ich ponad 10 w panelu i wiele działa bez problemu, można zmieniać kod HTML i zapisywać zmiany. Niestety zablokowany jest akurat jeden z tych, w którym pilnie potrzebuję nanieść poprawki...
Dopisujcie się do tematu: https://productforums.goo...-pl/7FTO4ROB_5I |
Odpowiedzi: 0
|
[Błąd, Blogger] Problem z Obserwatorami i listą czytelniczą
|
Hej, od kilku dni nie mogę dodać żadnego bloga do obserwowanych. Cały czas wyświetla mi się komunikat Cytat Przepraszamy...
Realizacja Twojego żądania była niemożliwa. Spróbuj ponownie teraz lub trochę później. Próbuję później i nadal nic... Ktoś coś poradzi??
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-05-20, 18:26 ]
zobacz także problem z aktualizowaniem postów na listach blogów
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-08-08, 14:26 ]
wątek z 2015 Jak skasować nieaktywne blogi z listy czytelniczej blogspota? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[blogspot] Jak zablokować / wyłączyć komentarze na stronach?
|
Jak w temacie, chciałbym usunąć możliwość dodawania komentarzy do nowych stron/zakładek. Jest jakiś prosty patent na to? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
[blogspot] Powiadomienia o komentarzach, których nie widać
|
Od pewnego czasu otrzymuje powiadomienia na maila z dziwnymi komentarzami w języku angielskim, których tak na prawdę nie ma na blogu. Widać że są dodawane do konkretnych przepisów lecz nie widnieją pod nimi.
Dodam że w ustawieniach zaznaczoną mam opcje dodawania komentarzy anonimowych.
Miał ktoś taki problem?
Pozdrawiam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
[Pinterest] Jak zweryfikować bloga za pomocą metatagu?
|
Witam,
ktoś już łączył stronę firmową Pinterest z blogiem?
Jest napisane w celu weryfikacji strony Pinterest z blogiem należy pobrać plik weryfikacyjny lub zweryfikować za pomocą metatagu w opcji head.
Prześlij ten plik (pinterest-d5e93.html) do adres strony.
Nie możesz przesłać pliku? Zweryfikuj za pomocą metatagu. Dodaj ten metatag do sekcji <head> w Twoim pliku index.html lub jego odpowiedniku
Gdzie to wstawić na platformę blogspot? |
Ostatni post
|
[Blogger] Nowy wygląd zakładki Strony
|
Nie wiem czy zauważyliście, ale ekipa Bloggera wprowadziła zmiany w wyglądzie karty z podstronami. Przypomina ona teraz tę z postami.
Zniknęła lista z wybieraniem miejsca wyświetlania gadżetu w szablonie oraz sekcja stron, które nie są w nim pokazywane.
W zakładce "Układ" zauważyłem także, że przy gadżecie "Strony" nie pojawia się informacja "już dodane", co sugeruje możliwość zamieszczania wielu takich dodatków na blogu, bez konieczności edytowania źródła szablonu.
Te zmiany rozwiązują również problem znikających stron.
Przypominam, że ta zakładka służy do tworzenia podstron ze statyczną treścią tj. "o mnie", "współpraca", "kontakt" itp. Do kategoryzowania wpisów używamy etykiet.
Jak Wam się podoba? |
Ostatni post
|
Wtyczka do zbierania adresów email (newsletter)
|
Szukam jakieś wtyczki do blogspota, która umożliwi mi zbieranie adresów email czytelników.
Mam zamiar ruszyć z newsletterem (prawdopodobnie przez mailchimp) więc potrzebne mi adresy email
Polecacie coś? |
Ostatni post
|
Limit znaków komentarzy na blogspocie
|
Jest w bloggerze takowy? Przy bardzo długich komentarzach urywa mi je w połowie. Początkowo myślałam, że wyświetlają mi się tak tylko w moderacji, ale niestety nie. A szkoda, żeby wysiłek włożony z komentarz czytelnika się zmarnował. |
Ostatni post
|
ShareThis nie zlicza ilości polubień na stronie głównej blog
|
Witam, na moim blogu używam dodatku ShareThis. Ilość lajków pokazywana jest dopiero po kliknięciu przycisku "czytaj dalej" czyli po przejściu na stronę danej notki. Na stronie głównej w ogóle nie zlicza lajków. Jest jakiś sposób aby to naprawić?
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam. |
Ostatni post
|
[Blogger] Nowy wygląd formularza komentarzy
|
Przed wakacjami Blogger wprowadził zmiany w Edytorze HTML. Dzisiaj zauważyłem nowy formularz systemowych komentarzy (nie Google+), w pierwszym momencie myślałem,że jakiś spec dokopał się do ramki, ale szybko sprawdziłem kilka innych blogspotów i okazało się, że widzę to na każdym z nich, nawet jako niezalogowany.
Oto jak obecnie wyglądają systemowe komentarze blogspot:
Też takie macie? Jak Wam się podoba?
Osobiście uważam, że lepszy niż poprzedni, chociaż wolałbym mieć dostęp do jego CSS i zadecydować o kilku kwestiach.
Przydałby się też piórnik z formatowaniem. Nie każdy wie, że można tekst pogrubić, pochylić czy dodać url.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 25-09-2013, 21:28 ]
zostaw komentarz także na FB: https://www.facebook.com/...02847141&type=1 |
Ostatni post
Odpowiedzi: 11
|
Nie działa żadna opcja w ustawieniach bloga
|
Witam na moim blogu nie wyświetla się w ogóle u góry pasek do logowania i ustawień. Jakby tego było mało, kiedy ze strony blogger.com wchodzę w ustawienia okazuje się że nie da się żadnych ustawień zmienić. Na przykład tło bloga: klikam na jakieś tło, ale ono wcale nie wskakuje mimo że pojawia się komunikat, że zmiany zostały zaakceptowane.
Tak jest ze wszystkimi ustawieniami, nie mogę zmienić nawet czcionki ani zalogować się ze strony głównej. Czy może Wam też w taki sposób "popsuł się" blog? I jak to naprawić?
Dzięki z góry. |
Ostatni post
|
[blogspot] Cyfry w adresie podstrony bloga / linku
|
Witam, mam pewien problem. Na blogu chce dodać takie strony: Home, Contact, About, Suggestions. I wszystko jest dobrze, oprócz jednej strony.. Kiedy robie nową strone (blogspot.com, strony) nadaje jej tytuł contact, i kiedy klikam wyświetl w adresie są cyfry.. a w innych nie ma. I nie wiem jak je usunąć, żeby był tylko contact. Jeśli oczywiście da się to zrobić. |
Ostatni post
|
[blogger] Przenoszenie na wordpress a ban google.
|
Kupiłem domenę, zainstalowałem wordpressa i skopiowałem blog.
Teraz mam blog i tu i tu ... Czy ten z bloggera muszę usunąć, żeby nie dostać od google bana na wordpressie za powielanie treści ? czy może zostać ? |
Ostatni post
|
Jak umieścić kod html w gadżecie tak, by pozostał kodem?
|
Jak umieścić kod html w gadżecie żeby nadal miał formę kodu html? Chcę sobie wstawić kod do odsyłacza obrazkowego, który każdy będzie mógł skopiować i zależy mi na tym, żeby był to zwykły tekst (i linki też były zwykłym tekstem) i żeby był umieszczony w gadżecie. |
Ostatni post
|
Ups, wystąpił błąd!
|
Hej
Dzisiaj zmieniałem wygląd bloga, pobrałem gotowy szablon zmodyfikowałem go trochę. Niestety po zakończeniu prac Blogger odmówił posłuszeństwa. Mam cały czas Ups, wystąpił problem albo Service Unavailable error 503 albo error 502.
Czy jest szansa aby odratować bloga? |
Ostatni post
|
[blogger] Jak usunąć kolor spod obrazu ustawionego jako tło?
|
Ostatnio moja koleżanka założyła bloga i chciała dodać własne tło. Niestety było ono za duże. Poszperała trochę w CSS i zmieniła je, ale tło ustawione domyślnie zostało.
http://kraina--lodu.blogspot.com/
Te niebieskie śnieżki są tłem koleżanki, a to żółte- tłem ustawionym w projektancie szablonów.
Zwróciła się z tym do mnie, a ponieważ ja nie wiem co zrobić, by to żółte tło znikło, zgłaszam się do was. |
Ostatni post
|
[Blogspot, posty] Łamanie linii i tekst otaczający zdjęcia
|
Kiedy wstawiam zdjęcie, które otacza krótki tekst, muszę dodać kilka znaczników <br /> aby tekst, który jest pod zdjęciem (nieotaczający) nie wchodził w tą ...otoczkę (?) zdjęcia. Jest ok, ale tylko na mojej stałej, dużej rozdzielczości - w innych przypadkach (np. na telefonach), od tekstu otaczającego zdjęcie, jest ogromna luka do tekstu pod zdjęciem. Próbowałem kilku sztuczek w htmlu, ale jestem za słabym czarodziejem |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
[blogspot] Zmiana kolorów na zdjęciach
|
hej
Mam spory problem ze zdjęciami/grafikami na swoim blogu.
Nie wiem dlaczego blogspot zmienia mi kolorystykę na ciemniejszą. Dokładniej białe tło w zdjęciach nagle po wrzuceniu na bloga okazuje się ciemniejsze.
Tak samo w przypadku nagłówka.
Miał ktoś podobny problem? Przyznam, że to dosyć męczące bo po prostu zdjęcia, które wyglądają na moim komputerze ładnie na blogu są po prostu brzydkie. To dość duży problem bo w przypadku prowadzenia bloga o rysunku jakość prac na tym dużo traci, a co za tym idzie, blog robi się mało interesujący.
Przykładowo zdjęcie dodane w notce wygląda tak http://2.bp.blogspot.com/...40/martwa4.JPG, a to samo zdjęcie wrzucone na tynypica już wygląda normalnie - tak jak na moim komputerze czyli http://oi43.tinypic.com/2lw2n35.jpg
Wie ktoś dlaczego tak się dzieje? To samo tyczy się nagłówka, u mnie na komputerze ma on białe tło, po dodaniu na bloga wygląda tak: http://4.bp.blogspot.com/...0%2Bpikseli.jpg
Tło nabiera takiego szaro- fioletowawego koloru.
Mam nadzieję, że może ktoś mi pomoże, ponieważ spędziłam już dużo czasu w internecie szukając rozwiązania i nie spotkałam się u nikogo z takim problemem.
z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
creativamente |
Ostatni post
|
Źródła ruchu sieciowego - dziwne witryny odsyłające
|
Ostatnio sprawdzając bloga mam takie źródła ruchu sieciowego: Czy one są bezpieczne i co oznaczają?
Kod www.vampirestat.com
www.7secretsearch.com
earn-money-with-your-blog-today.blogspot.com
www.adf.ly
www.adsensewatchdog.com
39047c2e.any.gs
adf.ly |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
[blogspot] kanał witryny, a wyświetlanie bloga w obserwowany
|
Na stronie głównej bloggera, gdy jesteśmy zalogowani, wyświetlają się na dole ostatnie wpisy z blogów, które obserwujemy. Specjalnie zostałem obserwatorem swojego bloga, ale niestety, nie wyświetlają się z niego posty. Jest tylko komunikat, gdy kliknę w tytuł bloga:
Cytat Ten adres URL był przez Ciebie obserwowany, ale nie znaleźliśmy dla niego kanału.
Sprawdź, czy adres URL jest poprawny: http://mójblog.blogspot.com/
Jeśli chcesz zaktualizować konfigurację, użyj strony Zarządzaj.
W ustawieniach bloga miałem "Zezwalaj na kanał w blogu" Brak. Jak zmieniłem na pełny, w stopce postów pojawił się komunikat Subskrybuj posty (atom), ale w kokpicie bloggera nadal nie wyświetlały się posty... I jak tu się z tym uporać? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
Nie działa wyszukiwarka google na blogu
|
2 czy 3 dni temu zauważyłam, ze nie działa wyszukiwarka Google na blogu (http://lakierowo.blogspot.com/2013/02/zapowiedz-najblizszych-recenzji.html w prawej kolumnie).
Wpisuję hasło, które na pewno powinno się pojawić w rezultatach, a pokazuje się komunikat, że brak rezultatów.
Natomiast wyszukuje hasło w blogach, które mam w spisie blogów.
Usunęłam wyszukiwarkę i dodałam na nowo, ale nic to nie dało. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 15
|
Ikona, Banner 'Obserwuj bloga' zamiast gadżetu Obserwatorzy
|
Ta instrukcja przyda się osobom, które dbają o ładny (ascetyczny?) wygląd bloga lub nie chcą wrzucać na niego zbyt wielu gadżetów, szczególnie społecznościowych.
Zamiast gadżetu obserwatorzy (friend connect) - wczoraj ludzie panikowali, że zniknął na zawsze - można dodać banner lub ikonkę zalinkowaną bezpośrednio do strony, na której można rozpocząć subskrypcję naszego bloga, czyli tu:
Wybieramy publicznie lub anonimowo i blog zostaje dodany do naszej listy czytelniczej. Zasada działania jest taka sama jak w przypadku starego gadżetu.
Jak wygląda link?:
Kod http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID= Tuż po blogID= musimy dopisać IDentyfikator. Jest to ciąg cyfr, po których Blogger rozpoznaje naszego bloga. Przykład:
Jak odnaleźć ID bloga?:
Przechodzimy do kokpitu na blogger.com, wybieramy z listy naszego bloga - wchodzimy do dowolnej zakładki (posty, szablon). W pasku adresu przeglądarki zobaczymy link tego typu: Kod http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4212504673501963861#allposts Łatwo zauważyć, że tutaj też mamy blogID= a po nim interesującą nasz liczbę.
Sklejamy obie części i wychodzi nam: Kod http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=4212504673501963861
Teraz zajmujemy się bannerem. Najlepiej przygotować sobie indywidualny, z ciekawym tekstem lub obrazkiem. Inna opcja to dodanie ikonki bloggera do innych, społecznościowych (facebook, twitter, bloglovin itd.) na jakimś pasku menu lub w stopce.
efekt końcowy (kliknij w banner):
lub
Ciekawostka:
wpisując nieco inny adres: Kod http://www.blogger.com/manage-followers.g?blogID= otworzy nam się panel zarządzania subskrybentami. Można tam odwiedzić ich profile, wysłać prywatną wiadomość lub zablokować nieproszonych gości. |
Ostatni post
|
czy gadżet obserwatorów zniknął na zawsze?!
|
Jak w temacie- czy ktoś wie coś na ten temat? Jeśli tak to proszę o informację bo nie powiem- lekko panikuję na myśl że mam zaczynać wszystko od zera... |
Ostatni post
|
Statystki Bloggera a szablon 'widok dynamiczny'
|
Czy komuś działają dobrze statystki w dynamicznych widokach ? Zastanawiałem się o co chodzi, gdy zmieniłem szablon z z normalnego na dynamiczny a statystki w blogspocie zmieniły się z 200 na 2000. Google Analytic jednak nie potwierdziło tego spektakularnego przyrostu ... a szkoda. Choć może czegoś nie wiem i wystarczy coś skonfigurować ... Ostatnio zauważyłem zmianę, coś ruszyło w dobrą stronę i różnica w wynikach się zmniejszyła choć to jeszcze nie do końca tak jak ma być. Różnica może też wynikać z czasu. |
Ostatni post
|
autmatyczne udostępnianie postów z blogspota na facebooka
|
Czy jest taka możliwość udostępniania postów z blogspota na facebooka? |
Ostatni post
|
Szerokość postów sama się zwiększa
|
Jak w wielu moich tematach. Po zainstalowaniu i spersonalizowaniu nowego szablonu pojawia się ten problem.
Powiedzmy, że 3/4 czy 2/3 szerokości strony zajmuje mój post, a po prawej strony - statystyki, link do fejsa itp itd.
Ale - co jakiś czas - szerokość postów zmienia się automatycznie, sama z siebie, bez jakiejkolwiek mojej interwencji na całą szerokość strony.
Już mnie to wk... irytuje. Często jest tak, że po 5 min wraca do normy, czasem po kilku godzinach.
Ktoś coś wie czemu tak? |
Ostatni post
|
Jak sprawdzić czy Google Analytics jest dobrze zainstalowane
|
Witam. Naszła mnie taka myśl, że może mam źle zainstalowane googlowskie statystyki. Czy da się to w jakiś sposób sprawdzić? Powinno się pokazywać w HTML'u na bloggerze coś? Bo jak zacząłem wyszukiwać takie rzeczy jak "Google Analytics", "Analytics" itp. to w kodzie nic takiego nie znalazłem, więc naszła mnie taka obawa.
Przy odpowiedzi należy pamiętać, aby zwracać się do mnie jak do debila, bo ja nie obeznany w HTML.
Pozdrawiam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 14
|
[Blogger, błąd] blog-page zamiast tytułu podstrony w url?
|
Jak zmienić nazwę strony na blogspocie?
Mamy taką stronę: Kod http://nazwabloga.blogspot.com/p/blog-page.html
Jak zmienić te blog-page w tej stronie? |
Ostatni post
|
|