Mam film zapisany w formacie .avi. Wg info o tym pliku, są na tam dwie ścieżki audio... jak można się domyślić, ktoś bardzo umiejętnie zripował dvd. zapisane ścieżki to język angielski i ... włoski i właśnie ten język słyszę, kiedy uruchamiam film. wiem, że można rozdzielić jakoś te ścieżki w virtualdub, ale na tym programie mało co się znam i nie potrafię tego zrobić...
Wiatam. Dzisiaj na swoj komputer pobralem Paltalka... i mam teraz do was pytanie.Jak z niego korzystać? No wiecie... wchodzic na różne pokoje,szukac ludzi z polski itd.
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mnie pokieruje... thx
Witam. Mam do was pytanie... czy aparat fotograficzny może być kamerka internetowa?
Kupiłem ostatnio od kolegi aparat Canon A400 w nadziei ze zrobie z niego kamerke internetowa.
Nie dostalem do niego zadnych papierow itd.
Mam tylko kabel USB i kabel TV.
Hej!
chciałabym dodać na stronę www muzykę z płyty (rozszerzenie cda) i muszę zmienić rozszerzenie, najlepiej na mp3... jak to zrobić? czy jest jakiś program którego mogę użyc?
W 2010 roku telefony komórkowe nie będą już potrzebowały klasycznej baterii. Tak przynajmniej twierdzi firma Samsung Electro-Mechanics, która obłosiła parę dni temu, że opracowała mikro-ogniwo paliwowe wraz z generatorem wodorowym, który zasilany jest zwykłą wodą. Gdy telefon jest włączony, metal i woda wchodzą ze sobą w reakcję, w wyniku której otrzymywany jest wodór - wyjaśnił Oh Yong-soo, wiceszef centrum badawczego Samsung Electro-Mechanics. Gaz wodorowy jest następnie przesyłany do ogniwa paliwowego, gdzie wchodzi w reakcję z tlenem pobieranym z otoczenia. W wyniku tej reakcji otrzymujemy energię - dodaje Oh.
Inne ogniwa paliwowe opracowane do tej pory wymagają użycia metanolu do produkcji wodoru i widać dużą przewagę rozwiązania Samsunga. Koreańska firma poinformowała, że mikro-ogniwo paliwowe może generować do trzech watów energii i dzięki temu może być wykorzystywane w mobilnych urządzeniach. Wytworzona energia pozwala na przeprowadzenie 10 godzin rozmów, czyli znacznie więcej niż w przypadku klasycznych baterii. Zasilane wodą telefony mogą się pojawić się na rynku już w 2010 roku. Jeżeli przeciętny użytkownik używa swojego telefonu przez średnio cztery godziny dziennie, będzie musiał wymienić wodorową wkładkę co około pięć dni - opowiada Oh. W późniejszym czasie mają zostać opracowane takie telefony, w których nie będzie trzeba wcale wymieniać wodorowych nabojów. Jedyne czego będziemy potrzebować to trochę kranówki.
Informacje: www.benchmark.pl
Mam pytanie... jaka jest najbardziej wytrzymała komórka?
Bo chce kupić ojcu na urodziny a moj ojciec jest znany z tego ze telefon w jego rękach szybko "ginie". Mial motorole V3 ale niestety po 7 miesiacach nadawala sie tylko do wyrzucenia.
Wiec na urodziny kupiłem mu nokie 3510i - skutek jak zwykle marny,komorka zostala zajechana na śmierć po 4 miesiącach.Mial oczywiscie potem jeszcze pare komórek ale nie doczekały dnia dzisiejszego.
Tak wiec jaka moge ojcu kupic komórke. Musi być niedroga ( do 300zł) i oczywiscie wytrzymala. Dodatkowo musi miec kolorowy wyświetlacz i w zasadzie to wszytko.
Moj ojciec nie kozysta z bajerów typu mp3,aparat itp.
A i jeszcze jedno ... komorka musi miec dobra baterie. Mojego tatusia szlak trafia jak musi ladowac telefon co 2 dni
Większościowy akcjonariusz spółki Gadu-Gadu S.A., posiadający 55,05% akcji zdecydował się sprzedać swoje udziały firmie Naspers Ltd, dzięki czemu nowy akcjonariusz nabędzie pakiet kontrolny akcji Gadu-Gadu S.A.
nie wiem czy cieszyć się czy co... może przyczyni się to do znacznego polepszenia działania programu oraz jego funkcji i będę mógł na niego powrócić...
Doradzcie pls czy ten laptop jest ok? znalazłam go na stronie Vobisu i tak go chce kupic,ale spójrzcie na to jeszcze swoim surowym wzrokiem ;-) http://sklep.vobis.pl/ofe...s5720_mysz.aspx
niedawno kupiłem sobie laptopa jednak mimo, że maszynka jest fajniutka to uważam ją za jakby pomost pomiędzy przeszłością a tym do czego będę robił przymiarkę. Od zawsze chciałem mieć komputer z ugryzionym jabłuszkiem. Na swojej stronie apple przedstawia obecnie swoje nowe szybkie i piękne modele:
dlaczego apple ? dla mnie to firma, na której warto się wzorować, komputery często z gorszymi parametrami ale odpowiednim systemem operacyjnym maj± lepsze osi±gi niż super maszynki z windowsem. No i wygląd.
Bardzo sobie cenię także firmę DELL ale przy takim porównaniu
Od pewnego czasu nie mogę otworzyć żadnej strony w przeglądarce Internet Explorer. Oto komunikat, który mi się wyświetla:
Cytat
Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web
Najbardziej prawdopodobne przyczyny:
Nie masz połączenia z Internetem.
Witryna sieci Web napotyka problemy.
W adresie może być błąd w pisowni.
Możesz spróbować wykonać następujące czynności:
Diagnozuj problemy z połączeniami
Więcej informacji
Ten problem może mieć różne przyczyny, w tym następujące:
Łączność z Internetem została utracona.
Witryna sieci Web jest tymczasowo niedostępna.
Serwer nazw domen jest nieosiągalny.
Serwer nazw domen nie zawiera listy dla domeny witryny sieci Web.
Jeśli to jest adres HTTPS (bezpieczny), kliknij menu Narzędzia, kliknij polecenie Opcje internetowe, kliknij kartę Zaawansowane i upewnij się, że w sekcji Zabezpieczenia są włączone protokoły SSL i TLS.
Dla użytkowników w trybie offline
Wciąż możliwe jest wyświetlanie subskrybowanych źródeł i niektórych niedawno wyświetlonych stron sieci Web.
Aby wyświetlić subskrybowane źródła
Kliknij przycisk Centrum ulubionych , kliknij kartę Źródła, a następnie kliknij źródło, które chcesz wyświetlić.
Aby wyświetlić niedawno odwiedzone strony sieci Web (może nie udać się dla wszystkich stron)
Kliknij menu Narzędzia , a następnie kliknij polecenie Pracuj w trybie offline.
Kliknij przycisk Centrum ulubionych , kliknij przycisk Historia, a następnie kliknij stronę, którą chcesz wyświetlić.
Proszę mi nie polecać innych przeglądarek (domyślnie używam Opery), ponieważ strony typu Citibank nie są dostosowane do Firefoxa czy czegoś innego.
tak więc mój problem polega na tym ze komputer odpala się, jest uwidocznione okienko ladowania windowsa.. i zaraz jak się załaduje w miejscu gdy mają się pojawic konta uzytkownikow to niema nic ..
Twórcy powinni jeszcze nieco popracować nad przeglądarką. Jest bardzo dużo wad! Np.: Gdy wchodziłam na swojego bloga (http://hentai.ownlog.com) nie wyświetlił się aktualny wpis, tylko notka, którą dodałam prawie miesiąc temu. (Opera podobno też opóźnia wyświetlanie się notek na Ownlogu, ale nie o pare dni!). Teraz wszystko jest w porządku, ale jakby tego było mało to czcionka, którą użyłam na stronie wyświetla się jedynie częściowo. Może coś źle robię, ale w Operze i Firefoxie „Tahoma” działa prawidłowo, czyli w tych przeglądarkach jest np.: litera „ą” czy „ę”. Denerwują mnie również scrolle, których nie da się w jakikolwiek sposób zmienić.
Chyba jedyną zaletą safari jest jej szybkość. Przeglądarka jest bardzo szybka. Działa dwa razy szybciej niż IE 7 i ok. 1,6 razy szybciej niż Mozilla Firefox 2!
Według mnie ta przeglądarka jest ulepszoną kopią Internet Explorer.
jeżeli uzywacie standardowych programów do łączenie się z internetem w Neostradzie albo Dialogu (stałe łącze ze zmiennym IP) to proponuję wam specjalny program, w którym ustawiamy dane do logowania i wraz ze startem systemu łączy się nam z netem a kiedy się rozłączy to ustanawia nowe połączenie automatycznie.
Nie wiecie przypadkiem czy gg zaczelo wprowadzac jakies filtry? Ciagle mi miga sloneczko w tlenie i zaczyna mnie to wkurzać. W końcu włączyłam to nieszczesne gadu (program) i wszystko dzialalo, za to na tlenie wylacza sie po jakims czasie i nie moze polaczyc sie do sieci
do zapisywania i obróbki zrzutów ekranu mam program Hyper Snap DX jednak zrzuty ekranu wykonane print scrn pokazują nam to co zawiera się w obrębie widoczności na ekranie monitora (im wieksza rozdzielczość tym więcej widzimy), jednak ja chciałbym nieco inne screeny zrobić.
chciałbym zrobić screena całej strony internetowej, niezależnie jak długa jest. Czy istnieje taka możliwość ?? przed chwilą wklejałem zrzut mojej strony startowej i musiałem robić to na raty a potem łączyć elementy w programie graficznym... troche to męczące a już nie raz w sieci widziałem zrzuty całych stron...
Problem z kartridząmi do lexmarka X3330
kilka miesięcy temu ,zanim skończył mi sie tusz w czrnym naboju wyskocz komunikat "nieprawidłowy lewy nabój" , myślałem że to z powodu że jest mało tuszu więć postanowiłem go uzupełnić, ale to nic niepomogło. Czarny dalej niedziałał a kolor dizałał.
miaja kilka miesięcy, nie uzywałem czarnego naboju i drukowałem wszystkow kolorze (czarny kartridz był wyciągniety i leżałna półce) i tusz zdązył w naboju (w dyszach) zaschnąć , co dziwne jak go teraz wkładam , to nic nie pisze takiego jak wcześniej "nieprawidłowy lewy nabój" , ale co z tego jak on już niedziała.Druga sprawa to taka że ni stąd ni z owąt przestał działać kolorowy nabój : "nieprawidłowy prawy nabój" , i w ten oto sposób zostałem z samym skanerem .
Jak ktoś ma jakiś pomysł to niech napisze, ale dobry pomysł.
Jedni piszą że kartridże coś tam zapamiętują i potrzebny jest reseter , ale nigdy nie słysząłem i nie widział o reseterze do lexmarka , a przeszukałem cały internet.
Drudzy piszą całkiem przeciwnie, ze to drukarka lexmark zapamiętuje w sobie 2 ostatnie kody kartridż i trzeba jakoś pamięc drukarki zresetować, a jescze inni mi pisali żebym se kupił te 2 nowe naboje hehe i pamięć bedzie sie sama resetować przy wkładaniu trzeciego.
Nie wiem co jest z tymi drukarkami ale jak ktoś może coś na ten temat powiedziac to niech da znać, bo ja szukam i szukam , coś tam prubóje, ale nic z tego nie wynika i nieznam nawet podstawy tych problemów. Kazdy pisze coś innego tak więc niewiem czy to jest wina drukarki czy też kartridzy a może normalna kolej rzeczy
pozdrawiam i czekam na odpowiedź
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 05-05-2007, 15:55 ]
prosze nie nadużywać znaków zapytania w tematach
System operacyjny: Windows XP Media Center.
Problem polega na tym, że włączając różne gry internetowe, np Call of Duty, Soldat, etc, rozłącza internet, jestem podłączony do sieci LAN, Modem podłączony jest do innego komputera, a stamtąd kablem sieciowym do Switcha, a ze Switcha do mojego kompa. Mam zmienne IP, Sieć z Neostrady. Wszystkie strony web działają normalnie, gg tak samo. Podczas rozłączenia nie rozłącza internetu na drugim komputerze, tylko jakby nagle ktoś odpiął kabel sieciowy z komputera, na którym się go uruchamia. Rozłączenie następuje po naciśnięciu klawisza np. Odświeź servery i tak dalej.
Proszę o szybką pomoc,
Shifty
wiadomo ze odtwarzacze mp3 czy komorki nie zachowuja super jakosci mp3 dlatego mozna zmniejszyc jakos mp3 zyskujac sporo miejsca a nie tracac na rzeczywistej jakosci
znacie jakies darmowe programiki gdzie mozna zmniejszyc jakosc (khz, kbps,modno/stereo) mp3 ?
pytam bo mam czesto klopot z zapisem w formacie mp3 i musze kombinowac...
Mam następujący problem z ściągnięciem danego filmu. Zaznaczam dany film i po otwarci (sumy kontrolnej) nic się nie dzieje. Jest (łapka) klikając na link null Jak ostatnio pobierałem jaki film wszystko było OK. Teraz po instalacji systemu Windows XP Home Edition coś sie zmieniło Mam zainstalowany programik - eMule v0.47c Obecnie zasysam 30pozycji - może i to jest tego przyczyną. Sam już nie wiem
solex
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).