Forum Internet i Komputery »
IT - Komputery i Oprogramowanie
|
Problem włączających sie stron
|
nic nie robie a tu nagle włancza sie mi stronka , co tu począć?? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
Połączenie lokalne
|
System operacyjny Windows XP Home. Na pasku obok zegara mam dwie ikonki (połączenie lokalne) Jedna jest aktywna, natomiast druga jest przekreślona Mad Nie mam pojęcia jak jej się pozbyć, ażeby nie była widoczna na pasku? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
Firefox zdradza hasła.
|
Mozilla Foundation poinformowała o wykryciu poważnej dziury w kodzie przeglądarki Firefox 2.0, która umożliwia hakerom uzyskanie dostępu do haseł i loginów użytkownika programu.
Najbardziej narażeni na atak hakerów są użytkownicy, którzy korzystają z opcji zapamiętywania haseł. Wykryta wada kodu przeglądarki pozwala hakerom przekierować dane logowania do serwisu internetowego na fałszywą, podstawioną stronę i tym samym uzyskać hasło dostępu użytkownika.
[Źródło ]
Co o tym sądzicie ?
Ja już nie używam zapamiętywania hasła ;] |
Ostatni post
Odpowiedzi: 8
|
BearShear
|
Moje kumpele mają bearshera 6.0 a ja miałam 5.0.2 i działało wszystko ok. Ale skusiło mnie i ściągnełam Bearshera 6.0 . Lecz okazało się ,że ta wersja ma wirusy i mój brat zabronił mi go ściągać. Chciałam dziś ściągnąć spowrotem 5.0.2 ale mi wyskakiwały informacje ,ze on ma wirusy...
Nie wiem co zrobić... pomuszczie mi prosze was. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
Internet Explorer 7 po polsku !
|
premiera Firefox 2.0 pl już była a teraz ...
ze strony Microsoftu można już pobierać polską wersję wydanej niedawno IE7
osobiście nie polecam w ogóle uzywać Internet Explorera do przeglądania internetu (szczególnie teraz kiedy szerzą się trojany na GG), ale jeżeli ktoś ma go na dysku i korzysta niech jak najszybciej zainstaluje najnowszą wersję.
wprowadzenie do IE7 znajdziecie na oficjalnej stronie M$ :
http://www.microsoft.com/...ie/default.mspx
jeżeli ktoś miałby problem z pobraniem tutaj bezpośredni link:
http://download.microsoft...sXP-x86-plk.exe |
Ostatni post
Odpowiedzi: 10
|
Różowy wygląd AQQ...
|
Kiedyś weszłam na jednego bloga i w mini konkursie był różowy wygląd AQQ. Chciała bym go mieć bo mi się spodobał. Jak ktoś wie z kąd można pobrać niech mi napisze...
http://img204.imageshack....nikatorrlj1.png - to jest to zdęcie... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
jak zmienić skiny w Gadu Gadu ?
|
Mam mały problem, ściągam z neta skina do gg robię wszystko wg instrukcji resetuje program gg ale nie mogę zmienić skórki póżniej, czy można jednak to zrobić? jak tak to jak? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 9
|
Microsoft Firefox
|
Słyszeliście o Microsoft Firefox? Właśnie dowiedziałem się o nim z forum Music Revolution.
http://www.msfirefox.com/...efox/index.html |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Ubuntu - instalacja
|
Jak zainstalować Ubuntu? Już zgrałem wszystkie pliki Ubuntu na płytke. |
Ostatni post
|
Mozilla Firefox vs. Opera
|
Są to jedne z najczęściej używanych przeglądarek, każda ma swoje wady i zalety.
Opera jest bardzo przyjazną przeglądarką. Posiada standardowe już blokowanie reklam, łatwy dostęp do konfiguracji interesujących nas panelów, typu zakładki ze skrótami do najczęściej odwiedzanych stron, okienko do wyszukiwania, automatycznie wbudowane okna wyszukiwarek takich jak google, także skróty do wielu wyszukiwarek są domyślnie zbindowane, jak np. wpisując 'yh' zostaniemy przeniesieni na stronę yahoo.
Podczas użytkowania nie wystąpiły u mnie większe problemy, co więcej - raz postanowiłem wyłaczyć blokadę reklam i wszedłem na stronę o nieprzyzwoitej treści, żeby się przekonać czy ta opcja działa... mimo to reklamy nadal mi nie wyskakiwały, więc można to chyba zaliczyć jako dodatkową zaletę .
Dzisiaj ściągnąłem Firefoxa, ale zastanawiam się jeszcze nad jego instalacją, bo przeglądając forum znalazłem informację na temat złej funkcjonalności panelu administracyjnego jednego z serwisów blogowych właśnie pod tą przeglądarką. Oczywiście to nie jest żaden powód, który by mnie powstrzymał przed jej instalacją, ale w Operze to mi się nie przytrafiło.
Może ktoś nam conieco napisze o Ognistym Lisku, jego wadach i zaletach? Chętnie posłucham |
Ostatni post
Odpowiedzi: 34
|
Zmiana wav na mp3
|
Czy jest taki program, za pomocą którego mogłabym plik wav (powstały z przeróbek kilku mp3 w WMM) zapisać jako mp3?
za pomoc |
Ostatni post
|
dlaczego system nie widzi dodatkowego dysku ?
|
Dlaczego mój system nie widzi dodatkowego HD? Natomiast w Biosie jest widoczny
Okablowanie sprawne, zworki były przestawiane różnie na sposoby.
system- Windows XP Home Edition v 2002 SP2
HD Smasung SP1614N 160GB (Główny)
Procesor - AMD Sempron(tm) 2200+
HD dodatkowy - Seagate UB model ST340810A 40GB (Sformatowany, sprawny)
solex
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 08-12-2006, 14:26 ]
ostatni raz poprawiam temat i przenosze do odpowiedniego działu za ciebie prosze czytać opisy działów i redagować tematy aby bylo wiadomo co jest w poście... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
[windows xp] Maxthon 100% CPU ?
|
Od jakiegoś czasu nie mogę zapisać żadnej grafiki w folderze, w którym jest już jakaś ilość zdjęć czy innych obrazków.
W takim wypadku wiesza mi się przeglądarka (Maxthon) a jak przeglądam zdjęcia w jakimś folderze to nie ładują mi się miniatury a póżniej okienko się zacina i wyświetla się brak odpowiedzi
Probowalam juz przywracania systemu - nawet do wrzesnia, ale nic nie dalo. Moze ktos wie co zrobic? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 14
|
TXT w MP4
|
Po wakacjach, na dobry rok szkolny kupiłem sobie fajny mp4 player, o pojemności 1GB. O, taki, tylko ładniejszy: CLICK no, i odtwrzał mi pliki txt, ale przestał. Nie wiem dlaczego. Wchodzę do menu, EBOOK, i mam ten plik który wrzuciłem z kompa, ale nie mozna jakby w niego wejść. Mógłby ktoś coś doradzić? Z góry dziękuję.
Ps. Jest to dla mnie ważne, bo muszę ściągi zrobić ;P |
Odpowiedzi: 0
|
Firefox 2.0 po polsku - już jest !!
|
wczorajsza wersja dostępna wieczorem na serwerach mozilli okazała się być dzisiejszą oficjalnie uznaną wersją 2.0
o bezpieczeństwie i wygodzie uzytkowania alternatywy Internet explorera chyba mówić nie muszę ? jeżeli trzeba to odsyłam do tematów poruszanych na naszym forum:
=> http://forum.blogowicz.in...irusy-vt186.htm
=> http://forum.blogowicz.in...opera-vt219.htm
=> http://forum.blogowicz.in...rzenia-vt52.htm
najnowszą wersję Firefoxa pobierzecie z:
=> http://firefox.pl
dla chętnych: istnieje rozszerzenie tzw. google toolbar dzięki, któremu nasz firefox poszerza swoje możliwości min. o podręczną wyszukiwarke, wskaźnik page rank czy też dość przydatne sprawdzanie poprawności pisowni.
firefox z google toolbar pobierzesz na stronie:
=> http://szablony.blogowicz.info/ (po prawej stronie) |
Ostatni post
Odpowiedzi: 17
|
problem z plikiem *.avi
|
Dlaczego nie mogę otworzyć żadnego filmu- avi które pobrałem przez Emule??
Próbowałem odtworzyć przez BestPlayer, MediaPlayer, AllPlayer, DivX, itp,itp nic.
Ściągnąłem różnego rodzaju Kodeki i po zainstalowaniu nic, Zdeinstalowałem zestaw
kodeków/ restart kompa i instalacja kodeków następna. Po kilkukrotnej próbie, tak jak w
pierwszym przypadku - nic ?? Plik zamknięty, uszkodzony albo brak jakiegoś kodeka?? Co
może być przyczyną takiego stanu ??
solex |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[problem] konflikt przeglądarek
|
System op. WindowsXP+SP2 - IE6.0 - Outook Express 6.0
Zainstalowałem Mozille mając jednocześnie IE6.0 I tu moje pytanie:
- czy można mieć zainstalowaną i używać Mozillę, jeśli jest zainstalowany IE6.0??
- czy nie będzie jakiegoś konfliktu w Outlooku, i IE 6.0?
Bo jak na razie u mnie on występuje Nie działa mi poprawnie OE 6.0 (brak możliwości odbioru poczty - połączenia) z kilku kont!!
Po odinstalowaniu (usunięciu) Mozilli wszystko wróciło do normy.
Co trzeba zrobić, ażeby to wszystko działało poprawnie??????
solex |
Ostatni post
|
Zmiana tematu (skórki) Windowsa xp
|
Otóż chciałabym zmienić wygląd swojego Windowsa, tyle że mam dwa problemy:
a.) gdzie można znaleźć gotowe kompozycje, poza tymi oferowanymi przez Windows (przeszukałam Google, ale nie znalazłam wielu stron)
b.) jak już mam ściągnięty plik ("styl wizualnego systemu Windows" to się nazywa), to jak mam to zrobić, żeby mi to wczytywało w kompozycjach?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące skinów Windowsa. |
Ostatni post
|
PROBLEM Z HD
|
Prosze mi (napisac) odnosnie objawów glosnej pracy mojego HD
160GB (Samsung SP 1614N)
Mianowicie- podczas ladowania sie systemu i przechodzenia na inna
partycje slychac gluche dudnienie HD- (slyszalne) Czy to normalny
objaw ?? Czy tez nie. HD jest jeszcze na gwarancji. Dysk mam podzielony
na trzy partycje , wolnego miejsca jest sporo na wszystkich partycjach.
Czyli dysk jest tylko zaladowany gdzies w 48% System Op. WindowsXP
solex |
Ostatni post
|
Muzeum komputerów
|
natrafiłem dzisiaj na stronę o komputerach, jednych z pierwszych domowych maszynek.
http://computermuseum.50megs.com/collection.htm
strona jest po angielsku, mozna tam znaleźć zdjęcia pierwszych domowych pc i konsol do grania śmiechowo wyglądają
jak dla mnie Atari RLZ ! miałem ataraka, mile wspominam, no poza tym czekaniem, aż się kaseta wgra ^^
jak je znajde to machne fotke
a wy mieliście coś przed obecnymi pctami ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
MS DOS 6.22
|
Gdzie można pobrać MS DOSa 6.22? Żadnych bootdisków. |
Odpowiedzi: 0
|
Windows Live Mail Desktop
|
Czy można zainstalować program Windows Live Mail Desktop
posiadając Outlook Express 6 ??
I tu moje pytania:
- bez deinstalacji OE??
- czy można po zdecydowaniu na instalację W.L.M.D zrobić nakładkę na OE ??
- a jeśli po zrobieniu nakładki W.L.M.D zrezygnować z niej i co z OE czy potrzebna nowa instalacja??
solex |
Ostatni post
|
[ICQ] Wtyczka do Tlena
|
Tutaj jest wtyczka do obsługi ICQ na Tlenie. |
Ostatni post
|
LCD - NEC73V
|
Posiadam monitor LCD - NEC 73V ustawiona mam rozdzielczosc ekranu na
800x600 Producent mi zaleca ustawienia optymalne na 1280x1024. Czy w
moim przypadku ustawienia rozdzielczosci nie bedzie to szkodliwe dla
monitora.
solex |
Ostatni post
|
Obsługa stron pod IE w Firefox.
|
Za pomocą wtyczki IE Tab. |
Ostatni post
|
Zmniejszenie poziomu zabezpieczenia
|
Włączam komputer, Internet działa przez kilka godzin i wyłącza się. Wyłączam komputer, włączam od nowa i znowu to samo. Próbowałam też z wyłączaniem modemu z sieci, posprawdzałam wszystkie kable. Nic.
Zadzwoniłam tam gdzie trzeba było i polecono mi zmniejszenie poziomu zabezpieczenia w programie antywirusowym jaki posiadam (InfraView Thumbnail? [ja to nazywam Panda, bo ma taki symbol ]) albo/i w Firewall. Jak to zrobić?
Czekam na szybką odpowiedź |
Ostatni post
|
Rozdam linuxy
|
Rozdam 8 linuxów, za darmo !!! Ubuntu 6.06, z oryginalną nalepką. Kto chętny niech napisze. |
Ostatni post
|
[karta dźwiękowa] Nie odtwarza muzyki
|
Może zbytnim informatykiem to ja nei jestem... Ale moze ktos mi pomoze? Nie odtwarza mi zadnych mp3, ani nic... oczywiscie mam winampa... jak jakieś filmy, to musze prawym, i zeby odtwarzał mi w wmp... problem probably tkwi w karcie dźwiękowej, ba, konkreto w sterownikach do niej... nie odtwarza mi nic, k**wa, nic! chyba będzie trzeba formata strzelic, albo cos... bo nawet mi nie pokazuje dysku D w moim komputerze... i co tu qrwa robic?? ( ratunku....... |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
[EMULE] problem z udostępnianiem plików
|
Spakowałam coś do zipa i chcę wrzucić to na emule żeby mogła to ściągnac kolezanka. Wrzucilam do folderu z pobranymi i skopiowałam edeka, dałam kolezance.. Wszystko niby ok, plik załadował sie u niej do pobieranych.. ale nie ma zadnego postepu w ściagniu. Czemu? :} |
Ostatni post
|
Problem z programem EMULE - lista serwerów (?)
|
ściągnęłam EMULA, zainstalowałam, włączyłam. Wszystko pięknie ładnie. Klikam na "Podłącz", wybieram serwer (albo najpierw serwer, później "Podłącz", bez różnicy) i czekam. Niby się podłącza, ale po kilku minutach znowu mam opcję "Podłącz". Wyłączyłam i włączyłam od nowa. Pojawił się taki komunikat:
"Nie odnaleziono wpisu 'serverlistadress' w pliku 'adresses.dot'. Wklej właściwy adres listy serwerów do tego pliku jeśli chcesz automatycznie aktualizować listę serwerów."
I od tego czasu zawsze, gdy włączam Emula (teraz robię to tylko po to, żeby sprawdzić, czy może coś się zmieniło) pojawia się ten komunikat.
Dodam, że mam nowy komputer, więc może muszę zainstalować coś, co miałam na starym?
Pomóżcie
Dzięki
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 11-07-2006, 01:25 ]
temat na pewno nie do działu webmastering |
Ostatni post
|
|