pomoc Blogspot
|
Jak dodać napis ''AUTORKA'' obok swojej nazwy. [blogspot]
|
Witam. Chciałam się zapytać, jak można dodać jakiś dodatkowy napis, w moim przypadku ''AUTORKA'' obok mojej nazwy na blogu. Np. jak ktoś mnie o coś pyta w komentarzu i mu odpowiadam, to pojawia się moja nazwa, czyli: Claudia i chce żeby z boku był napis AUTORKA. A jak się wchodzi na jej profil, to już nie ma tego napisu AUTORKA. Tylko jest to widoczne na jej blogu, jak odpowiada na czyjś komentarz.
Tak jak na zdjęciu, jeśli nie wystarczy tutaj blog tej dziewczyny, która to ma: w-tajemniczym-lesie.blogspot.com |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
Problem z wgraniem szablonu na Bloggera
|
Siemkaa. ;d Mam taki jeden problemik ostatnio ściągnełam szablon na bloogera taki jak ma starpoli . Ale gdy wchodzę w Projekt > Ehytuj kod HTML i potem pisze Przekaż szablon z pliku na dysku twardym: i wybierz plik jak wybieram plik z szablonem itp i daje potem przekaż to sie ładuje a potem wyskakuje takie coś .Cytat Zapisanie szablonu nie powiodło się
Popraw poniższy błąd, a następnie prześlij szablon ponownie.
Nie można przeanalizować szablonu, ponieważ nie jest on poprawnie sformułowany. Sprawdź, czy wszystkie elementy XML zostały prawidłowo zamknięte.
Komunikat o błędzie XML: Content is not allowed in prolog.
I nie wiem co z tym zrobić czytałam że trzeba to rozpakować w programie WinRAR a potem coś zrobić z tym Rar i zip. ale ja nie wiem o co chodzi. a tym bardziej bo mam ten program po angielsku . Błagam wytłumaczcie mi to dla mnie bardzo ważne. !
Dodałam załącznik ten szablon może coś z nim jest nie tak ? co ? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 8
|
Brak możliwości ustawienia liczby postów na stronie głównej
|
Zmieniam liczbę postów na głównej w układzie lub ustawieniach i mniej postów niż jest się da. Natomiast jeśli chcę aby wyświetliło się 30, nie da się na moim szablonie oraz pobranym nowym szablonie (testowałem). Jak naprawić ten błąd? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[Szablon Znak wodny] Jak zmienić główne tło strony?
|
Potrzebuję pomocy w kwestii tła strony (głównego). Chciała bym tam wstawić taki półprzezroczysty obrazek (coś jak na banerze), ale ostatnio coś się pozmieniało z kodami html i nic nie rozumiem. Blog: http://lil-shiis-kawaii-things.blogspot.com/
Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
Data w okienku obok tytułu posta oraz edycja stopki posta
|
witam
Jak w temacie, jak zrobić aby data nie była nad tytułem a obok tytułu posta
oraz
jak edytować stopkę pod postami na głównej by było tylko czytaj dalej oraz liczba komentarzy, chcę skasować info o autorze, dacie, udostępnij itd itp
[ Dodano: 2014-02-17, 12:10 ]
hafija-background.blogspot.com chodzi mi o taki efekt ze stopką posta |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
obrazek z głównej strony jako odnośnik do posta
|
Wstawiam obrazek do mojego bloga {w poście}. Kiedy przyciskam na niego na głównej stronie bloga to chciałbym aby mnie przekierował do tego postu {do tej strony gdzie mogę go komentować }. Więc moje pytanie jak mogę znaleźć w kodzie szablonu blogspot.com atrybut który generuje posty i wstawić tam kod który zamieni post na odnośnik który przekieruje mnie do danego posta. Działa to na zasadzie demotywatory czy kwejk klikam na zdjęcie i mogę tam komentować. Albo może macie jakieś inne pomysły? Próbowałem ten kod wstawiać w poście ale niestety nic nie daję
Cytat:
Kod <a expr:href='dataost.url'></a>
wyszukałem jeden temat na tym forum ŁĄCZE DO STRONY Z TEMATEM Jest opisany tam mój problem ale nie do mojego szablonu {korzystam szablonu od google} Może wiecie jak to przełożyć na szablon od google
Z Góry wielkie dzięki za odpowiedź
[ Dodano: 22-06-2012, 17:43 ]
PRZEPRASZAM nie w tym dziale poproszę o przeniesienie do działu z pomocą |
Ostatni post
Odpowiedzi: 26
|
[Szablon Galauness] Jak przekształcić okno postów na blogu
|
Hej chciałam się spytać jak mogę przekształcić okno postów na blogu, na takie . Chodzi mi by posty pojawiały się w taki sam sposób jak u charlize mystery[img (zaznaczone na czerwono), a druga sprawa to jak przenieść menu nad nagłówek (zaznaczone na zielono) Dodam, że jest to mój fotograficzny blog.
a jeszcze adresy: jej blog: http://charlizemystery.com/
mój blog: http://jotvelzet.blogspot.com/ |
Ostatni post
Odpowiedzi: 13
|
Zmniejszenie odległości między zdjęciem a komentrzami
|
Witam, mam pewien problem, otóż, kiedy piszę posta na blogu, albo dodaję pod koniec zdjęcia to mam strasznie duży odstęp między tym zdjęciem a komentarzami i nie wiem w jaki sposób mogę go zmniejszyć, żeby nie był aż taki duży. Jeśli zdjęcie nie wystarczy, tutaj adres bloga: zatrzymujac-czas.blogspot.com |
Ostatni post
|
[szablon Enpine] Zmiana img tylko dla rozwiniętego posta
|
Hej. Znalazłam całkiem fajny szablon, który zaczęłam sobie troszeczkę przerabiać, ale niestety mam mały problem. Wszystkie zdjęcia wrzucane na bloga mają rozmiar 700px, a rozdzielczość posta jest nieco większa, więc chciała sobie dopisać to
Kod
.post-body img{
max-width: 850px;
min-width: 850px;
margin-bottom: -12px; margin-top: -13px; margin-left:-10px ;margin-right:-30px;
}
przy okazji zmniejszając marginesy. Udało się, wszystko było pięknie i ładnie, ale na głównej też mi się powiększyły zdjęcia i jest masakra jakaś. Jak dopisać to wszystko co powyżej tylko do bezpośredniej strony rozwiniętego posta? Tak by główna pozostała nie tknięta.
Szablon jest tutaj .
Dodatkowo: da radę w tym szablonie ustawić zdjęcie dla wszystkich postów z głównej bez miniaturki? Tak by każdy post, który jej nie ma miał wstawiane automatycznie domyślne zdjęcie. |
Ostatni post
|
[disqus] Komentarze niby są, ale liczba nie rośnie
|
O co chodzi?
Mianowicie - subskrybuję komentarze na moim blogu - gdy dostaję nowy, przychodzi mi on na mejla.
Odkąd mam disqusa - często, ale nie zawsze dany komentarz przychodził mi dwa razy - info z bloggera i z disqusa. Okej, zrozumiałem czemu.
Ale nie zawsze. Czasem przychodzi tylko z disqusa, a innym razem tylko z bloggera.
I wtedy jest ów problem - liczba się nie zgadza.
Przy tytule wpisu - jest informacja, np. 6 komentarzy.
Rozwijam tekst, przechodzę do końca - i jest 7 komentarzy - zarówno jest tyle, jak i informacja ile, jest dobra. Tylko u góry zła.
Co ciekawe - tych komentarzy, gdzie info przychodzi tylko z disqusa nie ma w panelu administratora w dziale "komentarze".
Coś źle ustawiłem? |
Ostatni post
|
Szablon MetroMinimalist - kilka problemów
|
Po długich poszukiwaniach - w końcu znalazłem szablon, który mi odpowiada.
O dziwo, nawet praca nad nim nie była trudna i uciążliwa.
Wszystko działa poza jednym - przy instalacji social buttonów Shareoholic czcionka zmienia się.
Za pomocą tego wpisu udało mi się zainstalować polskie znaki, do aktualnej na blogu czcionki.
Jednak nie wiem co się dzieje, gdy zainstaluję ów Shareoholica (choć może źle go instaluje? - nie pokazuje ilości lajków na stronie głównej, dopiero na wejściu w dany wpis) jakby instalacja polskich znaków była ignorowana i powracam do początku i znowu brak polskich ogonków.
Może ktoś wie co jest przyczyną?
Dodałem social buttony od AddThis - jako alternatywa. I pytanie - czemu nalicza lajki tylko gdy wejdzie się na stronę postu? Na stronie głównej - wszystko po kolei ma ZERO.
Jak zrobić większą odległość między postami, a konkretniej między właśnie tymi buttonami, a kolejnym postem? Powiększałem odległość, ale wraz z odległością - buttony, jakby przyklejone do posta poniżej przesuwały się w dół, więc to nic nie dało.
I - na przykład w najnowszym wpisie - za gościem z pizzą jest napis "No image available" - jak go usunąć?
I czemu nie mogę mieć pogrubionego tekstu we wpisach? Do CSS dodałem
Kod strong { font-weight:bold; }
ale to nic nie pomogło...
ktoś coś potrafi pomóc? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
Szablon NOMAD - Jak dodać datę publikacji posta?
|
Witajcie!
Już prawie lubię mój nowy szablon ale gadzina nie wyświetla daty publikacji posta, ani na miniaturce posta, ani po wejściu w czytaj więcej.
W ustawieniach mam zaznaczone, żeby data się wyświetlała, a mimo to jej nie ma.
Jak ustawić wyświetlanie daty? |
Ostatni post
|
Nie wyświetlają się wszystkie posty z danej kategorii
|
Nie wiem dlaczego, ale po kliknięciu na daną kategorię (np. Alpy) nie wyświetlają się wszystkie wpisy z danej kategorii.
Oprócz tego nie działa odnośnik Starsze Posty. Tzn., pojawia się tylko na pierwszej stronie, a potem już nie, tak jakby nie było więcej postów. Mam ochotę walić głową w ścianę.
Będziecie umieli zlokalizować te problemy i powiedzieć, jak je wyeliminować? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
[Blogger] równe odstępy po bokach w kolumnie wpisów
|
Hej ! Nie znalazłam czegoś takiego, dlatego robię nowy temat
Proszę o pomoc w takiej może błahej, a jednak nie do końca sprawie. Jak zmniejszyć odległość w tym miejscu? Przesuwanie suwakami nic nie daje, nie wiem co robić
musiałam rozciągnąć bloga żeby zdjęcia się zmieściły ( zawsze szer 800px robiłam i robię), chcę żeby z jednej i z drugiej strony notki była odległość jak z prawej (tam przy gadżetach, widać przy zdjęciu tą odległość), żeby zdjęcie z jednej jak i z drugiej strony miały taką samą odległość (trochę się powtarzam)
mój blog to : http://www.dagmara-szewczuk.blogspot.com (nie wróżycie z obrazków )
Bardzo proszę o pomoc! |
Ostatni post
|
[Szablon Mintify] Rozsypane posty na stronie głównej i etyk
|
Witam !
mam pewien problem nad którym przesiedziałem bez skutku już ładnych kilkanaście chwil. Mianowicie posty na stronie głównej ( i nie tylko bo na każdej kolejnej też jest jakiś problem ) rozsypują się to na dół to w górę i w żadnym przypadku nie chcą się uporządkować, co nie wygląda zbytnio estetycznie. Adres do bloga to panadrian.blogspot.com
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
AdrianM |
Ostatni post
|
Jak i gdzie dodać przycisk WYKOP na bloggera?
|
Jeśli jest taki temat to sorry nie znalazłem. Próbuje dodać przycisk na przeróżne sposoby, ale coś nie chce mi to działać. Wykop daje już gotowe kody, ale gdzie je wpiąć i co zmienić żeby działało ... hmmm
Kod <script language="javascript">
// wykopywarka wersja standardowa (72x65)
var wykop_url=location.href;// Link do strony
var wykop_title=encodeURIComponent(document.title); // Tytuł strony (pobierany z <title>)
var wykop_desc=encodeURIComponent('Przykładowy opis');
var widget_bg='FFFFFF';
var widget_type='normal';
var widget_url='http://www.wykop.pl/dataprovider/diggerwidget/?url='+encodeURIComponent(wykop_url)+'&title='+(wykop_title)+'&desc='+(wykop_desc)+'&bg='+(widget_bg)+'&type='+(widget_type);
document.write('<div><iframe src="'+widget_url+'" style="border:none;width:72px;height:65px;overflow:hidden;margin:0;padding:0;" frameborder="0" border="0"></iframe></div>');</script>
A może ktoś zna inny sposób ? Swoją drogą mogli by zrobić taki widget w blogerze. |
Ostatni post
|
Gadżet popularne posty z Putih Pekat na szablon Simple
|
Witam. Mam sobie takiego bloga testowego http://msvisteria.blogspot.com/ i chciałabym na nim gadżet popularne posty zrobić tak jak w szablonie Putih Pekat http://btemplates.com/201...ih-pekat/demo/. Czy ktoś wie jak to ugryźć? Szukałam kodu w szablonie, ale albo go tam nie ma, albo nie umiem szukać. Próbowałam też zrobić ten gadżet według instrukcji z blogów zagranicznych, ale wyszło mi tylko to co mam aktualnie na blogu. Za wszelkie podpowiedzi bardzo dziękuję
Edit.: Temat nieaktualny. Można wyrzucić/zamknąć. |
Ostatni post
|
[Szablon Sight] ikony społecznościowe i edycja wyglądu
|
Witam,
Parę dni temu rozpocząłem remont na swoim blogu. Dość spory remont. Wybrałem szablon Sight (http://sight-soratemplates.blogspot.com/#) i trochę już go zmodyfikowałem, co mogłem to zrobiłem, ale nie mogę sobie poradzić jeszcze z paroma problemami.
Po pierwsze: logo, które miałem na starym szablonie, nijak nie chce się wpasować, zawsze jest za małe, niezależnie jak zmieniam wielkość - JUŻ SKOŃCZONE
Po drugie: tam gdzie mam przyciski, a raczej odnośniki do innych portali, chciałbym dodać jeszcze Tumblr, to znaczy zmienić ikonkę, bo póki co wyświetla się ikonka od Twittera. :O
Po trzecie: chciałbym dodać przyciski udostępniania posta na różnych portalach. Póki co zrobiłem zgodnie z instrukcjami na forum, przyciski "like, share" i analogicznie "tweet it". Jednak wolałbym coś innego, najchętniej taki paseczek jaki oferuje strona: http://www.sharethis.com/ A niestety nie daje się to zrobić.
Po czwarte: chciałbym jeszcze, po wejściu w post, żeby po prawo nad archiwum wyświetlały się ostatnie powiedzmy 5 postów
I ostatnie: na stronie głównej, nie mieści mi się ilość lajków obok "czytaj dalej" i jeżeli byłoby możliwe wyłączenie tego, żeby pokazywało autora posta.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc! |
Ostatni post
|
Jak skasować obramowanie wokół ikon social media?
|
Dziś udało mi się dodać ikony social media do bloga jako obrazek. Wszystko było by w porządku gdyby nie pojawiające się niebieskie obramowanie wokół ikony po kliknięciu na nią. Nie mam bladego pojęcia jak się tego pozbyć. Proszę o pomoc.
tutaj linki do bloga Chettys |
Ostatni post
|
Jak zaokrąglić obrazki w gadżetach (np. Popularne posty)?
|
Chciałabym się dowiedzieć jak mogę zaokrąglić obrazki w gadżetach. Nie chodzi mi to o gadzet "O mnie" tylko np "Popularne posty". Jak zrobić żeby np miniaturki popularnych postów były okrągłe ?
PS: Jeśli taki temat już był to bardzo przepraszam i prosze o link do niego
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2017-03-03, 17:40 ]
zobacz również jak powiększyć miniatury popularnych wpisów (bez użycia javascript)? |
Ostatni post
|
[Blogger] Błąd podczas analizowania pliku XML - znacznik DIV
|
Nie zabijajcie za kolejny nowy temat
Próbuję sobie zrobić menu poziome na górze bloga nad nagłówkiem i gdy wklejam kod (skopiowany z innego szablonu):
Kod <body>
<div id='header-area'>
<div id='header-rex'>
<div id='nav-bar'>
<ul class='ftmenu'>
<li class='bonet'><a href='http://www.a-grafika.pl/'><span class='main-pto'>sStrona główna</span></a></li>
<li><a href='http://grafika-magika.blogspot.com/search/label/grafika'><span class='category-pto'>grafiki</span></a>
<ul>
</ul>
</li>
<li><a href='http://grafika-magika.blogspot.com/search/label/tutorial'><span class='tag-pto'>tutoriale</span></a></li>
<li><a href='http://grafika-magika.blogspot.com/search/label/banery'><span class='category-pto'>wolne banery</span></a>
</li>
</ul>
<ul class='ftmenu' id='brute'>
<li><div id='search-area'>
<form action='/search' id='searchform' method='get'>
<input name='q' onblur='if (this.value == "") {this.value = "wyszukaj";}' onfocus='if (this.value == "wyszukaj") {this.value = "";}' type='text' value='wyszukaj'/>
<input id='search-icon' type='Submit' value=''/>
</form>
</div></li>
<li><a href='#'><span class='category-pto'>kontakt</span></a>
</li>
<li class='menu-search'><a href='#'><span class='follow-pto'>tutaj jestem</span></a>
<ul class='sub-menu' id='socialize-submenu'>
<li class='facebook'><a href='https://www.facebook.com/grafika.magikaa' target='_blank'><span class='facebook-tco'>Facebook</span></a></li>
<li class='email'><a href='mailto:ssstrzalka@o2.pl' target='_blank'><span class='newsletter-tco'>Email</span></a></li>
<li class='googleplus'><a href='https://plus.google.com/u/0/112436450077283137225/posts'><span class='google-tco'>Google+</span></a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</div>
(kod wklejam pod
to mi wyskakuje coś takiego:
Dlaczego tak i co zrobić, żeby to działało? wpisanie </div> nic nie zmienia.
Chciała bym żeby to menu wyglądało tak jak na tym blogu: http://www.italianablog.com/ |
Ostatni post
|
[Szablon Appleiphone] Nie mogę zmienić czcionki tytułu
|
Po wgraniu szablonu nie mogę zmienić czcionki. W ustawieniach da się ją zmienić , ale bez efektu. W kodzie Html odnalazłem header nie ma tam jednak żadnej informacji o czcionce. Chcę ją zmienić, bo nie wyświetla mi polskich liter.
Kod <div id='header-wrapper'>
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Header1' locked='true' title='Nowości w świecie Androida (nagłówek)' type='Header'>
<b:includable id='main'>
<b:if cond='data:useImage'> |
Ostatni post
|
[blogger] Szablon NOMAD - Dodanie własnych zdjęć w pokazie s
|
Witajcie
Mam problem, a mianowicie: Rozpoczęłam właśnie grzebaninę przy nowym szablonie, jaki chcę wgrać na swojego bloga.
Adres testowy do grzebania: http://mojaszablonownia.blogspot.com Za chiny ludowe nie wiem, co i gdzie zmienić w kodzie, żeby w pokazie slajdów (tam gdzie teraz są chyba 4 zdjęcia, mi.in. z kung fu pandą ) wrzucić swoje zdjęcia.
Dodatkowo chciałabym też zmienić ich wysokość, bo póki co, moim zdaniem, są za wysokie.
Będę wdzięczna każdemu magikowi za pomoc. |
Ostatni post
|
[blogger] Zmniejszenie odległości między postami
|
Witam serdecznie,
Mam kilka problemów, które chciałabym rozwiązać.
1. Chciałabym zmniejszyć odległość miedzy postami. Poradziłam sobie z paskiem bocznym, niestety poległam szukając tej wartości.
2. Kolejny odstęp, który chciałabym się pozbyć to ten między nagłówkiem, a postem i paskiem bocznym.
3. Chciałabym również dodać linie oddzielającą widgety znajdujące się w pasku bocznym, coś takiego jak zastosowano w tym blogu sfgirlbybay.com.
Mój blog
http://rougelipstickstyle.blogspot.com/ |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
[blogger] Mój blog długo się ładuje! Co jest przyczyną?
|
Od wczoraj ja i moi czytelnicy mamy problem, ponieważ mój blog wolno się ładuje.Nie można się nawet na niego dostać tak zamula ... Wydaje mi się, ze nie jest to problem przeglądarek internetowych, ani z wolnym internetem ... Tylko co jest przyczyną?! Czyżby blogger zawalał, poczekać z problemem? Samo przejdzie? U mnie inne blogi, na które wchodziłam działaj bez zarzutów (( Co robić? Martwię się ... Dodam adres bloga jakby co Allinnes.blogspot.com |
Ostatni post
|
[blogspot] css daty komentarza + menu
|
Cześć. W którym miejscu znajdę cssy odpowiedzialne za datę przy komentarzach? Domyślnie są one hiperłączami, co jest moim zdaniem kompletnie bez sensu - chciałbym je zamienić na zwykły tekst z kursywą. To samo pytanie odnośnie zwykłych linków w gadżecie html/css. Chciałbym je upodobnić do styli etykiet (ta sama czcionka, rozmiar, odstępy między nimi - czyli kreska). Ewentualnie w drugą stronę - style etykiet upodobnić jak najbardziej do zwykłych linków, jeśli da radę. Tradycyjnie pozdrawiam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 7
|
zmniejszenie odległości między wyszukiwarką a gadżetem tekst
|
Witam, tak tym razem użyłam wyszukiwarki, znalazłam dwa tematy, ale żadne tam podane kody mi nie pomogły. Wpisywałam ten:
Kod .sidebar .Image {
margin: 8px 0;
}
.sidebar .Image br {
display: none;
}
I nic się nie działo, wpisywałam go do Arkuszu CSS, nie na testowym blogu, tylko na moim głównym, bo tam mam już mój tekst i wyszukiwarkę. I w projektancie szablonów wpisałam ten kod CSS i nic się nie zmieniło.
I jak jest na obrazku, wyszukiwarka, i tekst. Chce aby ten odstęp między nimi został trochę zmniejszony. |
Ostatni post
|
Jak zmniejszyć odległość między komentarzami a tytułem posta
|
Jak zmniejszyć odległość między komentarzami a tytułem posta? Żeby ten odstęp nie był taki duży? Tylko mniejszy. |
Ostatni post
|
nie pojawiające sie komentarze
|
witam,
kiedy przeglądam posty (w opcjach) mam info ze dodany został komentarz, gdy klikam w dany post , niestety nic się nie wyświetla.
proszę o sprawdzenie
mam postklik nadal się komentarze nie pojawiają na dole, ale na gorze posta jest informacja 2 komentarze jak się klika to się otwiera nowe okno i sa komentarze klik
czemu posty nie pojawiają się na dole pod postem, moze cos w ustawieniach:
lokalizacja koment:wyskakujące okienko
pokaz najwyżej 10 postów na stronie głównej
pozd |
Ostatni post
Odpowiedzi: 9
|
[Szablon kafelkowy Queen] zmiana obrazków w kafelkach
|
Aktualnie mam na swoich blogach szablony kafelkowe, Czy da sie jakoś ustawić ich widok aby zdjęcia nie były ucięte i żeby całe zdjęcie było zmniejszone i widoczne na stronie głównej jak np tu: http://2.bp.blogspot.com/...s/s1600/Beztytułu.jpg ?
Niestety niektóre zdjęcia z bloga kosmetycznego są bardzo poucinane i zostaje sama góra, przez co wygląda nieciekawie ;/ |
Ostatni post
|
|