Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Forum Blogowe :: Strona Główna
Czas wolny  »  HydePark
Emotikonka :D
:cwaniak: - na tej emocie widać jak on sobie do buzi wkłada żar od papierosa, a nie filtr :D Cwaniak :D
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[fajne] mohereciary
http://www.moheroweberety...tajemnica/id/10

zapraszam na tę stronę!

ide sobie ulicą tu same mohery, aż nie mogę moher moher moher

to jest też dobre i takie prawdziwe:
http://www.moheroweberety...tajemnica/id/12

to też jest zajebiste:
patrzcie na berety
http://www.radiomawryja.pl/filmik2.php - prawie każdy w moherze

polecam też:

http://www.radiomawryja.pl/spieprzaj-dziadu.php

a na konieć jeśli mamy jeszcze niedosty to poczytajmy przed snem:

http://www.radiomawryja.pl/cytaty.php
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[pomocy] sedes
jak zatkał się nam klop bo kostka odświerzająca razem z plastikowym uchwytem wpadła [prawdopodobnie] to co trzeba zrobić?

narazie położyem na klopie kartkę: "można tylko sikać" administracja

.. to jest poważny probem, meczyć mnie zaczyna :zawstydzony:

[ Dodano: 02-04-2006, 17:56 ]
o bez kitu będe miał uraz psychiczny... wsadziłem tam rekę... aż mam dreszcze
Ostatni post Odpowiedzi: 9
[ video ] sport
pierwszy filmik :

http://video.google.com/v...1&q=bud&pl=true

fajny :P
co za dekiel :)
co wy na takie cacko
http://www.rateclips.com/Awesome-rims.htm
Firefox
Denerwuje mnie IE... Jeszcze z pół roku temu sam korzystałem z IE, chociaż go nienawidziłem, a dlaczego? Bo byłem tak silnie przyzwyczajony. Do czasu kiedy zobaczyłem Firefoxa, nie urzywam już nic innego! Firefox ma coś takiego w sobie, że nie robi śmieci w systemie, nie daje reklam, jave, flashplayera i inne tego typu nakładki instalujemy klikając jeden raz myszką. Świetne połączenie przejrzystości i ładnej grafiki (wsytarczy wejść na stronę www.firefox.pl).
Ostatni post Odpowiedzi: 53
[video]najslawniejszy samochod na swiecie!
http://video.google.com/v...jeremy+clarkson
kto by przypuszczal :wstyd:
Ostatni post Odpowiedzi: 10
[foto]plantacja maryski
http://funzor.net/modules...ew&news_id=2748

ciekawe czy mur bedzi eteraz latal po wawie i przewalal wszystkie kamienie :rotfl:
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[video]stancja mur'a u pani krysi xD
http://www.youtube.com/watch?v=WWlM_edE-yQ
co wy na to? :hyhy:
odblokować Firefox!
skandal! jak rozmowa idzie w złym kierunku to się naprowadza na dobry, a nie odrazu zamyka!

Artur// Trzeba bylo się wcześniej zastanowić i powzól, że o tym będa decydowac moderatorzy :]
Ostatni post Odpowiedzi: 8
moja fotka ;)
moja fotka

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 26-05-2009, 01:18 ]
link już nieaktualny, obecnie prowadzi do profilu na fotce.
Ostatni post Odpowiedzi: 14
Poszukuje ludzi do współpracy z www.homor.info...
Witam.
Poszukuje ludzi do współpracy (wymiany reklamą, pomocami itp.) ze stroną www.homor.info.
Najlepiej jak taka osoba posiada stronę www, chęć do pracy, a także poczucie humoru. Oferuję :
- konto e-mail
- alias, (www.nazwa.homor.info)
- kawałek serwerka :P
I dużo śmiechu :P .

Chętnych piszcie tutaj pod tematem :]
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Regulamin dzialu Humor
1. W dziale Humor bezwzglednie zabrania sie pisac cytaty z www.bash.org.pl
2. w temacie gdzie wszyscy pisza dowcipy nalezy unikac komentowania (chyba ze sami także piszemy dowcip wtedy komentujemy mniejszą czcionką.
3. Jesli chcesz komentarzy o dowcipie/linku - zaloz nowy temat.
Odpowiedzi: 0

Czas wolny  »  Biblioteka
Wasza ulubiona poezja
Właściwie w temacie i opisie już zawarłam, o co mi chodzi.

Nie tak łatwo znaleźć sobie coś nowego i dobrego do poczytania w tym zakresie, a przecież poezja jest piękna, jest potrzebna... przynajmniej niektórym ; ) Bardzo, bardzo proszę, podzielcie się :^^:

Jako założycielce tematu wypada mi wpisać coś na początek. Myślę, że jeden z moich ulubionych wierszy (a tak naprawdę mam ich bardzo niewiele, co żywię nadzieję zmienić dzięki temu tematowi) nada się idealnie:

Leopold Staff

ARS POETICA

Echo z dna serca, nieuchwytne,
Woła mi: Schwyć mnie, nim przepadnę,
Nim zblednę, stanę się błękitne,
Srebrzyste, przezroczyste, żadne!

Łowię je spiesznie jak motyla,
Nie, abym świat dziwnością zdumiał,
Lecz by się kształtem stała chwila
I abyś, bracie, mnie zrozumiał.

I niech wiersz, co ze strun się toczy,
Będzie, przybrawszy rytm i dźwięki,
Tak jasny jak spojrzenie w oczy
I prosty jak podanie ręki.

Rozczulam się przy tym tekście, szczególnie, że przed laty też ciut rymowałam, jak prawie wszyscy, na ile potrafiłam - i tylko dodaję: bracie i siostro, panie Staff, bracie i siostro...
Podorzucajcie perełki ze swoich kolekcji, a za jakiś czas wrócę i dopiszę więcej moich typów :)
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Co teraz czytasz?
Jak w temacie. Jaka książka aktualnie pochłania Wasz czas? A może właśnie przeczytaliście coś ciekawego i chcecie się tym podzielić z resztą świata i polecić? Mile widziana okładka i choćby pobieżny opis książki ;)

Tak więc przełamię lody :D

Właśnie przeczytałam "Nevermore: Kruk". Wyjątkowo babska literatura, ale książka jest naprawdę dobra, szczególnie, że jest to debiut młodziutkiej Kelly Creagh. Obiecuję sobie, że pierwszym, co zrobię, jak wrócę do kraju, to kupno drugiego tomu... Albo po prostu sięgnę po oryginał, który i tak już czeka na kindlu :D Polecam :)

Uporządkowane życie Isobel, kapitan szkolnej drużyny czirliderek, właśnie zaczyna się walić. Pan Swanson, nauczyciel literatury, wymyślił następny ze swoich koszmarnych projektów. W parach. I kazał Isobel pracować razem z Panem-Ciemności-Varenem, niesympatycznym, wykolczykowanym gotem, z którym nikt z klasy nie zamienił nigdy bodaj jednego słowa. Może dlatego, że z kamieniami ciężko rozmawiać?

Przy bliższym poznaniu Varen okazuje się jeszcze mniej czarujący, niż się zapowiadało. Wesoły jak cmentarzysko, ciepły jak granitowa płyta, a na dodatek potwornie zgryźliwy. Walcząc z uczuciem, że podpisuje cyrograf, Isobel przystępuje do projektu. W końcu wspólna praca nie będzie trwała wiecznie...

źródło: Lubimy Czytać
Ostatni post Odpowiedzi: 374
Książki o biznesie i finansach. Co polecacie?
Większość książek, które czytam są właśnie o tej tematyce. Szczególnie do głowy wbiły mi się i zmieniły myślenie dwie: "Fastlane Milioniera" i "Laptopowy Milioner".
A Wy, co polecacie?
Ostatni post Odpowiedzi: 2
J. R. R. Tolkien - rozmawiamy o dziełach wielkiego mistrza
Jaka jest Wasza ulubiona książka Tolkiena? Czy jest to "Władca Pierścieni"? A może wolicie "Hobbita" lub "Silmarillon"?

Ja zdecydowanie najmilej wspominam "Władcę Pierścieni". Nie za bardzo podobał mi się za to "Hobbit".
Ostatni post Odpowiedzi: 13
Poradniki wiązane z blogowaniem, SEO
Jakie polecacie książki dotyczące blogowania, SEO itp
Znam:
TOMEK TOMCZYK, „BLOGER – PORADNIK DLA BLOGERÓW”
„Bloger & Social Media”, Tomek Tomczyk
Garry Keller, Jedna rzecz

Znacie więcej?
Jakie książki czytasz ?
Tego chyba nie muszę nikomu wyjaśniać. Jakie ksiązki czytacie i jakie są Waszym zdaniem do niczego?

Ja osobiście czytam dużo fantastyki i SF. Wbrew pozorom, moją ulubiona książką nie jest "Harry Potter" (jak można sądzić patrząc na nick) tylko "Artemis Fowl".
Ostatni post Odpowiedzi: 413
Książki fantasy i nie tylko.
Witam, przeczytałam już tyle tytułów fantastycznych, że nie mam pojęcia co czytać dalej. Więc zwracam się z prośbą do was :D . Jakie są wasze ulubione, jakie polecacie?
Z góry mówię, że nie strawię przesadnej ilości romantyzmu, którą serwuje np. Zmierzch Meyer Stephenie.
Nie będę rozbijać dwóch próśb na dwa tematy także chciałabym poznać przez was przeczytane książki o nieco innej tematyce- homoseksualizmie. Z tych popularniejszych przeczytałam "Przekwitający mak" Gabriela Josefa oraz większość książek Philippe Bessona. Od paru tygodni próbuje zdobyć "Jim w lustrze" Ingera Edelfeldta.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Ostatni post Odpowiedzi: 64
Czy czytanie rzeczywiście czyni nas lepszym?
W trakcie obserwowania dyskusji na różnych portalach (niekoniecznie literackich), zauważyłem że osoby lubiące czytać lubią wywyższać się nad innymi, czynić ze swojego hobby/pasji coś co nobilitowałoby ich w pewien sposób i odróżniało od masy bezmyślnych troglodytów, jakimi są w ich oczach osoby nieczytające, a już nie daj Borze Sosnowy wolące gry komputerowe czy telewizję od książek. Uważają że są dzięki temu inteligentniejsi, mają poszerzony zasób słownictwa, mają szersze horyzonty jeśli chodzi o obserwacje świata... Et caetera, et caetera. Elyta. Ale czy to aby nie przesada?

Stąd pytanie postawione w temacie - czy osoby czytające są naprawdę lepsze od nieczytających?

Chciałbym poznać zdanie osób zarówno kochających czytać, jak i tych czytających od święta, a także nieczytających w ogóle.

Pytanie bonusowe dla osób czytających:

Czy czytanie beletrystyki (niezależnie od gatunku) wzbogaca naszą wiedzę o świecie i poszerza horyzonty? Czy to zadanie spełniają wyłącznie książki non-fiction?
Ostatni post Odpowiedzi: 10
E-booki
Jeśli chodzi o książki- wolę papierowe. Uwielbiam zapach książek i nic tego nie zmieni. Nigdy nie zapomnę jak w wieku kilkunastu lat "pochłonęłam" kryminał "Tajemnica żółtego pokoju" - książka ciekawa do ostatniej strony i w dodatku był to tak bardzo stary egzemplarz, że musiałam go czytać w formie półzamkniętej by jej nie zniszyć... zapach starej książki i tajemnica jej zapisu.. dreszczyk emocji i zdziwienie na końcu - forma elektroniczna wyklucza taki nastrój. Poza tym przy komputerze znacznie szybciej męczą się oczy... i nie można go zabrać na kocyk do lasu (laptop to też nie to). :oczko:

Jednak e-booki to dobry pomysł, jeśli ktoś nie ma czasu na chodzenie po bibliotekach a chciałby coś ciekawego od czasu do czasu przeczytać.
Znalazłam ciekawą stronę na której można zakupić i pobrać, zamówić - lub pobrać bezpłatnie takiego e-booka. Jeśli macie adresy takich stron - może warto podzielić się nimi w tym miejscu. Moglibyśmy od czasu do czasu porozmawiać o ich treści.
Ostatni post Odpowiedzi: 80
[książki] Top 15 ?
jakie książki najbardziej zapadły wam w pamięć?
każdy niech napisze listę 15 książek, które najbardziej mu się podobały ;)

1. Cień wiatru - Carlos Ruiz Zafón
2. Zapomniane nadzieje - Adam Parada
3. Dom Pełen Drzwi - Brian Lumley
4. Wyklęty - Graham Masterton
5. W pogoni za Vermeerem - Blue Balliett
6. Tajemniczy Ogród - Frances Hodgson Burnett
7. Mały Książę - Antoine de Saint-Exupéry
8. Zielona Mila - Stephen King
9 Harry Potter(seria) - Joanne Kathleen Rowling
10. Nekroskop(seria) - Brian Lumley
11. Johnny Dixon(seria) - John Bellairs
12. Czarodzieje Skrzydła Nocy(seria) - Geoffrey Huntington
13. Wojny Duszków(seria) - Herbie Brennan
14. Seria niefortunnych zdarzeń(seria) - Lemony Snicket
15. Luis Barnavelt(seria) - John Bellairs/Brad Strickland
:rotfl:
jeszcze są kryminały Joe Alexa i Pan Samochodzik ;P
Ostatni post Odpowiedzi: 27
wyzwania czytelnicze - opinie
co sądzicie o organizowaniu wyzwań czytelniczych? w jakich bierzecie udział? lub może sami coś organizujecie?
Ostatni post Odpowiedzi: 13
lektury szkolne
co sądzicie o lekturach szkolnych? czytacie/czytaliście je z musu czy przyjemności?

jakie książki powinny nimi być, a jakie nie powinny?

osobiście, przez całe trzy lata liceum (o wcześniejszych latach nie będę wspominał ;) ) jechałem na streszczeniach. dopiero "Mała Apokalipsa" Konwickiego otworzyła mi oczy, a to była końcówka klasy maturalnej...

ostatnio czytam Orwella ("1984", "Folwark zwierzęcy") i zastanawiam się jak mogłem to przegapić...

chętnie umieściłbym na liście "Władcę Pierścieni", koniecznie w całości. :)
Ostatni post Odpowiedzi: 103
Ewa Białołęcka
Czy ktoś czytał książki tej pani? Powiem tyle, że pisze ona powieści fantasy i jest jedną z najbardziej znanych polskich pisarek tego typu. ;)

Ja zamierzam się zaopatrzyć w Kroniki Drugiego Kręgu, chociaż w moim mieście nie ma książek z tej serii.
Ostatni post Odpowiedzi: 7
za co lubicie paranormal romance?
Jestem kompletnie ześwirowana na punkcie paranormali. Dają mi poczucie, że gdzieś jest moja druga połówka, że gdzieś na mnie czeka. I, że w końcu ktoś mnie pokocha i będę szczęśliwa. Dają mi nadzieję na lepsze jutro - za to je kocham. I jeszcze za magię i świat, w którym występują wilkołaki, anioły, wampiry, tak inny świat od naszego - pozwala mi to oderwać się od codzienności, od szarości szkoły. Czytałam już Zmierzch, Szeptem, Akademię Wampirów i jeszcze wiele innych, ciężko by wymienić wszystkie. Ostatnio wciągnęłam się w serię Upadłych i niedługo ją kończę, a zaraz sięgnę po kolejną książkę Lauren Kate (nie ufaj wszystkim opiniom w internecie).
Szukam podobnych dusz, które tak jak ja uwielbiają paranormale. Są tu tacy ludzie? Za co kochacie ten gatunek?
Ostatni post Odpowiedzi: 4
Poradnik pozytywnego myślenia - Matthew Quick
Cześć!

Poradnik pozytywnego myślenia - tytuł filmu znany pewnie przez większość, gdyż niedawno była premiera. W dniu dzisiejszym jest premiera książki opartej na filmie. Film moim zdaniem był fenomenalny i mam nadzieję, że książka będzie jeszcze lepsza!

Czy ktoś z Was ma zamiar ją przeczytać?

Osobiście lada moment udam się do empiku i zakupię swój egzemplarz. Wkrótce też wrzucę recenzję na bloga.
Ostatni post Odpowiedzi: 14
LubimyCzytac.pl - biblioteka internetowa, pokaż co czytasz
Po wielu dniach, miesiącach, latach trafiłem w końcu na serwis, który stał się moim czytelniczym Last.fm.

LubimyCzytac.pl spełnia dokładnie taką rolę - pozwala zapamiętać czytane przez nas książki, oceniać je oraz dowolnie katalogować. Baza informacyjna jest tworzona przez użytkowników serwisu i mimo dość małej społeczności jest już całkiem niezła. Spędziłem już sporo czasu na przypominaniu sobie przeczytanych książek i pewnie jeszcze więcej przede mną. :)

Słyszeliście? Używacie? Jeśli ktoś z Was ma tam profil, to łączmy się. :)
Ostatni post Odpowiedzi: 58
Biblionetka czy Lubimy Czytać?
Z którego lepiej się Wam korzysta? LC niby ma lepszą szatę graficzną, ale propozycje do przeczytania lepiej poddaje wg mnie Biblionetka...
Ostatni post Odpowiedzi: 36
1 - 2 ... 133 - 134 - 135 ... 181 - 182