Imię: Marek
Wysłany:
2012-07-22, 14:56
Ludzie zazwyczaj narzekają na zmiany. Kiedyś nawet o tym pisałem. Podobne narzekania jak w tym temacie dotyczyły xfire.com, facebook.com, wp.pl czy chociażby gry-online.pl. Teraz niewiele osób pamięta w ogóle poprzedni interfejs.
Wracając do Bloggera - przez krótki czas miałem okazję pooglądać stary interfejs(na Bloggerze zarejstrowałem się w marcu). Stary potworek wyglądający jakby napisany w późnych latach 90. Teraz jest zdecydowanie bardziej przejrzyście. Nowy interfejs jest zdeydowanie ładniejszy - jedyne czego mi brakuje to możliwość zmiany kolorystyki na ciemną - te połacie bieli potrafią w nocy walić po oczach
No cóż - ja korzystam z obu na raz - do nowej przyzwyczajam się na siłę - wygodniej się dodaje posty, ale trudniej przejść do widoku bloga, trzeba się cofac do głównego pulpitu. Bardziej mi się też podobała węższa ramka z subskrypcjami blogów obserwowanych - obecnie w ogóle z niej nie korzystam, bo jest za szeroka i nie ogarniam jakoś tak wzrokiem, nie mówiąc o kolorystyce... Wolę już wyświetlać wszystko jako gadżet na blogu i stamtąd odwiedzać znajomych - ale to eliminuje mi blogi obserwowane prywatnie, a nie publicznie.
Nadal też łatwiej mi znaleźć różne rzeczy techniczne na starym fejsie i jakoś bardziej były dla mnie intuicyjnie rozstawione.
Żeby nie było - z nowego korzystam od ok. 3 miesięcy codziennie. Konto połączone z G+, gdzie również mi nie odpowiadają ustawienia w porównaniu z dawnym googlowskim...
wygodniej się dodaje posty, ale trudniej przejść do widoku bloga, trzeba się cofac do głównego pulpitu.
jakiego widoku bloga? do układu? bo jeżeli chodzi o podgląd posta na blogu to przecież jest taki przycisk.
skanking napisał/a:
Bardziej mi się też podobała węższa ramka z subskrypcjami blogów obserwowanych - obecnie w ogóle z niej nie korzystam, bo jest za szeroka i nie ogarniam jakoś tak wzrokiem, nie mówiąc o kolorystyce...
ja mam 1680x1050 i obserwowane posty wraz z listą po lewej sięgają jakoś do połowy, być może przygotowane to jest na rozdzielczości większe niż 1200px, bo stają się coraz popularniejsze
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
ja nowy interfejs już mam od dawna i nie zamierzam zmieniać wydaje mi się, że jest fajniejszy, prostszy i w ogóle ma ładniejszy wygląd. wszystko jest na odpowiednim miejscu ja jestem bardzo zadowolona!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).