Tak szczerze, to nigdy jakoś szczególnie się nie zastanawiałam nad UFO. Ale faktycznie dziwnym by było, że świat taki ogromny a życie tylko tu u nas na Ziemi.
Nie tylko świat co wszechświat. Różnego rodzaju gwiazdy/planety są oddalone od nas o tyle milionów lat świetlnych, że ciężko to ogarnąć. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nikt tam nie mieszka ;-)
Gdybyśmy byli jedynymi istotami, to po co nam ta cała reszta?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Była kiedyś teoria, że UFO to wymysł Rosjan po to, by po zimnej wojnie straszyć Amerykanów W sumie to ma sens, bo UFO pojawiło się po zimnej wojnie i akurat nad terytorium Ameryki, chociaż nie popadam w paranoję i wątpię, żeby to była prawda. Wierzę, że w kosmosie na pewno nie jesteśmy sami i na sto procent istnieją inne formy życia, ale skoro my się nie umiemy z nimi skontaktować, to czy oni umieją się skontaktować z nami? Może jest wręcz przeciwnie od tego, co wszyscy myślą - może oni nie są bardziej zaawansowani technicznie od nas, a mniej? Myślę, że inne formy życia istnieją, ale nie wiem, czy by się z nami kontaktowali...
Zależy jak rozumieć UFO - kosmici, którzy chodzą pośród nas, czy że gdzieś w kosmosie istnieją inne cywilizacje. Bo jeśli to drugie to myślę, że to pewniak. Swoją drogą my też jesteśmy kosmitami, bo mieszkamy w kosmosie
w temacie innych mieszkańców kosmosu:
"Dr. Neil DeGrasse - A fascinatingly disturbing thought"
film jest po angielsku, ale są napisy. Polecam cały.
Różnice w DNA naszym i szympansów to jakiś 1%, niby niewiele a jednak patrząc na różnice fizyczne i umysłowe wydaje się ogromną przepaścią. Zatem jeżeli jest jakaś obca cywilizacja, która różni się od nas o kolejny 1%, to my dla nich możemy być takimi małpkami ;-)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).