Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2007-01-02, 06:23Re: Zaproponuj działy
Ja proponuje Dział "Nie Wiem" ..
Jeżeli np. Ktoś jest nowy i nie wie co gdzie umieścić bo jest to trudne Wkłada to tam ..
i Administracja Decyduje co z tym postem ..
Nie to nie jest to samo co hyde Park ;]
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2007-01-03, 07:10
No ale czasem niektórzy zgarniają Warna za niewiedze .. Wiec Gdyby był taki dział Ludzie przestali by* umieszczać tematy w nieodpowiednich działach
No ale czasem niektórzy zgarniają Warna za niewiedze
raczej za lenistwo, bo po to są opisy działów aby je czytać
Bartek napisał/a:
Wiec Gdyby był taki dział Ludzie przestali by* umieszczać tematy w nieodpowiednich działach
to byłby raczej pretekst do tego aby bardziej się lenić, bo po co mieliby czytać cokolwiek wtedy jak mogą walnąć do takiego działu i niech mod sie martwi co z tym zrobic..
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2007-01-03, 19:04
W sumie masz racje .. ale no cóż ..
Proponuje Dział " Nie Wiem " i Tyle
Moim zdaniem taki dział troszke nie ma sensu bo wszyscy by wtedy tam wpisywali posty po to by niedostać bana a poza tym admin mial by z tym dużo problemów co do muzyki to jestem za tym pomysłem przydałoby sie tutaj cos takiego
A do tego jeszcze mój pomyslik ja bym zrobiła taki dział np. konkursy na naj bloga albo oceny blogowejak zrobisz taki dział"oceny blogowe" to ja moge sie zająć ocenianiem!!Ale to jak chcesz
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 399 Miasto: Dom
Wysłany:
2007-05-12, 21:58
Gry online - gry na stronach.
Gry multiplayer - gra z innymi uzytkownikami, przez siec.
Jak chcesz...
______________________________________________________ [you], nie czytaj moich postów, są bez sensu...
Fanatyk [Usunięty]
Wysłany:
2007-05-23, 16:00
Ja to widzę tak:
1. Działy tematyczne (podział ze względu na silnik)
Nie ulega wątpliwości że inaczej pewne rzeczy robimy na blogach osadzonych o WordPress a inaczej na onecie czy innych silnikach. Dlatego wydaje mi się sensowny pomysł stworzenia działów z podziałem ze względu na platformę blogową.
2. w tej samej kategorii utworzyć ponad to działy takie jak: ogólnie o blogach/pomoc blogowa, grafika, HTML+CSS etc
3. W zupełnie odrębnej kategorii umieszczamy wszystkie działy nie związane z blogowaniem czyli dział "młodzieżowy" i "ogólnotematyczny" bo tak na dobrą sprawę to one się znacznie od siebie nie odróżniają.
4. Tworzymy kategoriuę "organizacyjną" a w niej wszystko związane z działaniem serwisu czyli działy zwiazane z forum etc oraz "integracja"...
5. Nie wiem na jakich zasadach są zamieszczane fora przekierowujące na avatary i pocalujmnie... więc pomijam ten temat.
6. Czy na pewno potrzebny jest podział forum "gry" na pod fora jeśli jest tam po kilka tematów? Czy wyróżnianie działów kolorem nie powinno być wyjątkiem? Teraz jest troszkę "za kolorowo" w moim odczuciu. No i ten domyślny skin.... jest tyle ładnych skórek dla phpBB
Resume
No offence - jak mawiają bracia z za oceanu - ale mam chwilami wrażenie że nie wszystko (nawet jeśli chodzi tylko o rozmieszczenie) dokładnie przeanalizowano - lub ja nie do końca wszystko widzę.
W każdym razei - jeśli coś z tych uwag uznacie za godne uwagi to miło, że się przydałem - jeśli nie to cóż - "nie mój cyrk..."
PS. Mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego jako działalności takiego co przylazł i się mądrzy ja tylko mówię jaka jest moja opinia, a Wy zrobicie z nią co zechcecie
1. Działy tematyczne (podział ze względu na silnik)
Nie ulega wątpliwości że inaczej pewne rzeczy robimy na blogach osadzonych o WordPress a inaczej na onecie czy innych silnikach. Dlatego wydaje mi się sensowny pomysł stworzenia działów z podziałem ze względu na platformę blogową.
podział ze względu na silnik jest planowany od dawna, na początek uruchomie fora dla blog.pl - które nigdy nie miało włąsnego forum, dla myloga - który obecnie ma forum zamknięte oraz dla onetu z uwagi na jego popularnośc i moje próby współpracy z jednym z prywatnych for gdzie jest dużo onet blogowiczów (te 3 fora już istnieją tylko nie są jeszcze upublicznione), reszta pojawi się jak tylko nazbiera się odpowiednia ilość userów danej platformy. Po to właśnie robiłem grupy będą one miały przywileje w swoich działach.
Fanatyk napisał/a:
2. w tej samej kategorii utworzyć ponad to działy takie jak: ogólnie o blogach/pomoc blogowa, grafika, HTML+CSS etc
w kazdym z działów osobny temat o ogólnej rozmowie o blogach ? reszta tych technicznych jest planowana w podobnej formie
Cytat
3. W zupełnie odrębnej kategorii umieszczamy wszystkie działy nie związane z blogowaniem czyli dział młodzieżowy i ogólnotematyczny bo tak na dobrą sprawę to one się znacznie od siebie nie odróżniają.
wolałbym aby pozostały osobno
Fanatyk napisał/a:
4. Tworzymy kategoriuę organizacyjną a w niej wszystko związane z działaniem serwisu czyli działy zwiazane z forum etc oraz integracja...
niebardzo wiem ocb..
Fanatyk napisał/a:
5. Nie wiem na jakich zasadach są zamieszczane fora przekierowujące na avatary i pocalujmnie... więc pomijam ten temat.
to linki do stron. forum avatarów jest raczej tymczasowe - mozolnie idzie zbieranie pomysłów do strony... Prowadzimy kilka stron i nie każda jest na tyle duża aby uruchamiać jej osobne forum, dlatego dodane jest małe dla cmoka. Narazie cmok jednak odszedł na dalszy plan.
Fanatyk napisał/a:
Czy na pewno potrzebny jest podział forum gry na pod fora jeśli jest tam po kilka tematów?
w grach online czy na pc jest już sporo tematów myślałem raczej na zapas. wiele z działów obecnych było wczesniej jednym działem, np. forum graficzne.
Fanatyk napisał/a:
Czy wyróżnianie działów kolorem nie powinno być wyjątkiem? Teraz jest troszkę za kolorowo w moim odczuciu.
możliwe, przy tym skinie było za szaro
Fanatyk napisał/a:
No i ten domyślny skin.... jest tyle ładnych skórek dla phpBB
miała powstać skórka blogowiczowa, ale nie ma kiedy się za to zabrać, nie znam za dobrze phpbb od strony kodowej.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).