za kicz muzyczny uważam część rockowych-hardcorowych zespołów. Nie podam konkretnej nazwy, bo nie skupiam na tym swojej uwagi, ale sporo ludzi z kręgu EMO podsyłało mi linki do takich rzeczy - nie wiem o czym śpiewali, bo darli się do mikrofonu, wszyscy byli umalowani, mieli emo-ciuszki, rozbijali gitary i wyglądali całym swoim stylem i zachowaniem, jakby chcieli stanowić target dla zbuntowanych nastolatków, którzy nie chcą słuchać "tandety dody, technomulstwa i hiphopu, bo to tylko o dragach". w każdym razie to było dla mnie kiczowate, bo było strasznie sztuczne, komercyjne, a siliło się na oryginalność. wiecie o które zespoły mi chodzi?
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-02-10, 20:03
no ja za hh nie przepadam.. ale to kwestia raczej preferencji muzycznych. do samej muzyki nic nie mam, po prostu nie jest ona w moim guście.
ja w ogóle nie rozumiem tego całego bycia EMO, tych ich muzyki, ani niczego co z tym związane. nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
doda nie jest tandetna.. tzn. powiem tak. może jej kawałki nie są nie wiadomo jak przemyślane i skomponowane, ale z drugiej strony... jej piosenki zna każdy! KAŻDY! to oznacza jedno... kicz się sprzedaje.
a teraz kicz, który znalazłam ja. od razu mówię: powyżej 18 lat. chociaż i tak wiem, że każdy tego posłucha.
i tutaj kolejna teza... seks też się sprzedaje.
http://odsiebie.com/pokaz/40161---816d.html
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
tandety dody, technomulstwa i hiphopu, bo to tylko o dragach.
Rapu, nie hip hopu P
Cytat
nevada menthol dobrze prawi.
- zdecydowanie, nevada menthol. Zgadzam się całkowicie i popieram.
Kicz to z pewnością muzyka, która narzuca na siłę być fajną, zyskać fanów i zostawić za sobą pokolenie super music'ów. Tacy ludzie w swej muzyce (zauważyliście) mówią o jednym, tylko że w innych melodiach i z innymi słowami. Skupiają się na pieniądzach i na tym im zalezy.
...
Doda?
Blog27?
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-02-10, 20:07
Blog27 to nieszczęśliwa nastolata, która wymyśliła sposób na legalny analfabetyzm.
Doda to chodząca maszynka do robienia pieniędzy. I jej za to nie winię.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Tobiaszu, to nie ten temat. Stwórz nowy wątek o tym kto jest podobny do kogo, np.: Doda do Britney albo do Christiny Aguilery. Wydaje mi się, że w swoim poście chciałeś powiedzieć, iż do super muzycznego kiczu zalicza się pannę Spears (o ile Cię znam z rozmów na gg).
Ja jeszcze chcę dodać do tego działu Paris Hilton, ponieważ jej muzyka nie przemawia do mnie
godson90
Wysłany:
2008-02-20, 11:20
Cashee napisał/a:
Tobiasz, hip hop to nie muzyka!
A co to jest jak nie muzyka?
Hip-hop to muzyka i nic tego nie zmieni. Wiesz Lerek,Nowator itp. to na pewno nie hip-hop.
2pac,Eazy-E,Dr.Dre to jest muzyka i prawdziwy hip-hop.
Moge jeszcze wymienic więcej osob które robią hip-hop w Polsce i na świecie.
HIP-HOP to jest muzyka!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).