Wysłany:
2010-09-16, 21:00
Chemia
Ale jeszcze nie wiem o jakiej specjalizacji Kosmetyczna lub analityczna, choć kusi pedagogiczna, bo zawód będzie, ale niestety ta specjalizacja jest płatna, a pozostałe nie
A może weź dwie? Archiwistykę z pasji, może uda się coś znaleźć później, a zawsze będziesz miała jakieś zaplecze. (:
Krzysiek napisał/a:
Mały offtop się robi.
Błagam o wybaczenie. (; To żeby nie offtopować więcej:
Ja (gdzieś to już tu zresztą pisałam) obroniłam w czerwcu licencjat z filologii polskiej, od października zaczynam magisterskie. Specjalizacje skończyłam dwie, nie żałuję, bo naprawdę wyjątkowo ciekawe (edytorstwo i glottodydaktyka, czyli nauczanie polskiego obcokrajowców).
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
A może weź dwie? Archiwistykę z pasji, może uda się coś znaleźć później, a zawsze będziesz miała jakieś zaplecze. (:
heh- już i tak mam dwa kierunki- historię o tej specjalizacji archiwalnej i historię sztuki prócz tego cały czas praca...
podejrzewam, że nawet jakbym chciała, nie dałabym rady wcisnąć kolejnej specjalizacji chyba, że masz do sprzedania jakiś "zatrzymywacz" czasu- to ja bardzo chętnie kupię
Wysłany:
2010-09-17, 07:25
Można robić dwie specjalizacje na raz?
A można robić np. dwie specjalizacje na magisterce? (się znaczy, że jedna specjalizacja na licencjacie, a na magistrze jedna kontynuacja tego z lic., a druga inna)
Wiesz co, nie wiem czy na wszystkich uczelniach/kierunkach jest taka możliwość, nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd. U mnie można było (aczkolwiek odpłatnie niestety ), chociaż czasami robiło się przez to sporo problemów, trudno było jakoś sensownie ułożyć siatkę godzin (zajęcia się pokrywały i musiałam pisać jakieś podania o przełożenie na inny semestr albo zaliczać indywidualnie, sporo było z tym zamieszania). I o ile wiem, na magisterce też można - o ile przewidziane zajęcia nie trwają dłużej niż dwa lata. Najlepiej chyba udać się do dziekanatu (o ile są tam jakieś kompetentne osoby, bo z tym to bywa różnie ) i zapytać.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Fajnie tak odkopać swoje stare teksty i je potem weryfikować. Sprzed 2 lat:
Lukem napisał/a:
A ja skończyłem anglistykę, a za rok skończę administrację. I tak prawdę mówiąc nie chciałbym wiązać kariery zawodowej z żadnym z tych kierunków. No ale tak jak Arek stwierdził, teraz to już żal przerywać.
Generalnie wierzę w nieprzewidywalność scenariuszy pisanych przez życie, więc może jeszcze nie wszystko stracone...
Na dzień dzisiejszy jest śmiesznie. Znowu kończę administrację (wtedy był licencjat, teraz magisterka), do tego zaczynam inżynierkę z informatyki. Oba zaocznie.
Scenariusze życiowe są faktycznie pokręcone, bo nie pracuję w żadnych z wyuczonych zawodów i nie chcę do nich wracać.
Szczerze nie polecam filologii na UJ.
(chyba że dobrze się czujesz pośród tzw. elyty i ludzi [zarówno wykładowców, jak i studentów], którzy mają się niemalże za bogów )
Nie, nie cierpię takich ludzi, dlatego to mnie początkowo odrzucało od Krakowa, bo mam wrażenie, że wszyscy studiujący tam, nawet od miesiąca mają się za niewiadomo jakie oryginalne i świetne osobowości... No ale zobaczymy jak to będzie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).