Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-05-09, 22:11
Asiek napisał/a:
oczywiście, że się da
Da się oszacować... Jednak wszystko musi być poparte obliczeniami :>.
Asiek napisał/a:
popełniacie tak naprawdę wielki błąd, myśląc o matematyce tylko jak o liczeniu.
A niby co to jest? Uczenie się regułek na pamięć? Matematyka to nauka logicznego myślenia i kojarzenia. Ludzie właśnie to mylą z liczeniem... Liczenie to rachunki.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-05-10, 00:18
AnulkaNW, ja do tej pory mam problemy z tabliczką mnożenia DX
A tak w ogóle to dobrze, że jest matematyka na maturze obowiązkowa. Humaniści i ścisłowcy mają teraz równe szanse.
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-05-11, 15:27
Dziś zajrzałem do arkusza rozszerzonej biologii muszę przyznać, że obecnie miałbym problemy z kilkoma zad. z genetyki (jeszcze nie przerabialiśmy wszystkiego) i jakimś doświadczeniem. Także, jeśli ktoś ma opanowane podręczniki może śmiało pisać maturę z biologii
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-05-11, 16:44
Krzysiek, moja koleżanka dziś to pisała. biologię sobie przerobiła od początku, ale najważniejsze, to cały czas pykała arkusze. powiedziała, że praktycznie wszystkie zadania się jej powtórzyły, bo robiła je podczas przygotowywania się.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Wysłany:
2009-05-11, 16:58
Asiek napisał/a:
Krzysiek, moja koleżanka dziś to pisała. biologię sobie przerobiła od początku, ale najważniejsze, to cały czas pykała arkusze. powiedziała, że praktycznie wszystkie zadania się jej powtórzyły, bo robiła je podczas przygotowywania się.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-05-11, 20:58
A moja przyjaciółka dziś pisała biologię i mówiła, że biedni maturzyści po godzinie wychodzili z sali. Gdy zapytałam ją czy wychodzili bo to takie łatwe czy takie trudne, to odpowiedziała, że to drugie . W ogóle gdzie można na necie znaleźć arkusze maturalne?
Imię: Katarzyna Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Lut 2009 Posty: 458 Miasto: Kraków
Wysłany:
2009-05-12, 07:13
jak siedziałam przed szkołą na ławce i widziałam tych maturzystów to mi się ich trochę żal zrobiło... niektórzy to klęli na czym świat stoi, bo matura z biologii to była 'jedna wielka porażka'...
______________________________________________________ sława przemija, ale internet pozostaje na zawsze
~Ferb
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).