Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2009-05-12, 18:17
U mnie w LO maturzyści byli zadowoleni, bo wszystko przerobili. ; p
A i jak ja patrzyłam to nie było aż tak źle. : )
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-05-13, 09:37
Łeee... Ta matura z biologii nie była wcale taka trudna jak tak patrzę. Sama teraz bym może i niewiele zrobiła, ale wiem, że jak się uczyłam do swojej matury z biologii to większość tych rzeczy sobie powtórzyłam.
Zdziwiło mnie tylko zadanie z widmami... Przecież ja widma omawiałam na chemii, na studiach, a oni dowalili widma na maturze o.O.
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-05-13, 12:09
chodzi mi o to, że potrzeba była ogólna wiedza do tego zadania. Wiem, że się różnią, ale nie zmienia to faktu , że wszystko to spektroskopia, o której trzeba wiedzieć prawie nic, żeby maturalne zadanie zrobić
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-05-13, 13:53
Inez napisał/a:
Przecież ja widma omawiałam na chemii, na studiach, a oni dowalili widma na maturze o.O.
W moim podręczniku jest podobny wykres (operon) z barwinkami fotosyntetyzującymi, ale chodziło głównie o odczytanie danych z wykresu i logiczne myślenie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-05-13, 15:56
Krzysiek napisał/a:
ale trzeba ćwiczyć i ćwiczyć
zasada jest taka: aby zdać nową maturę, należy nauczyć się pewnych schematów. w praktyce wygląda to tak, że zamiast wciągać nosem wiedzę z książek, należy stukać zadanka. pamiętam przed moją maturą z matmy - miliardy zadań, aby nauczyć się sposobu w jaki rozwiązuje je klucz.
Htsz, ja na swojej maturze z angola miałam 18/20 bo nazwałam pana gejem i diabłem oczywiście wszystko niechcący! on się śmiał, ale chyba musiało go zaboleć
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-05-13, 16:01
Asiu, a na ile zdałaś maturę z matmy?
Asiek napisał/a:
Htsz, ja na swojej maturze z angola miałam 18/20 bo nazwałam pana gejem i diabłem oczywiście wszystko niechcący! on się śmiał, ale chyba musiało go zaboleć
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).