Wiesz, trafi się na coś dobrego jednym razem a innym będzie niedobre także ciężko stwierdzić co jest dobre a co nie. Trzeba robić wszystko na chybił trafił Inaczej sie nie da ^^
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
takie rozumowanie sugeruje bezsensowność stron z opiniami a jednak spełniają one swoje zadanie i ludzie przed zakupami się nimi kierują. To samo chciałbym osiągnąć w tym wątku na temat konkretnego rodzaju produktów żywieniowych. Wcale nie jest cięzko stwierdzić czy czekolada made in kerfur jest gorsza/lepsza od tej z wedla czy innych, bez przesady ;]
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Raz czekolada może być jami a raz może działać jak środek na przeczyszczenie
Dlatego wole markowe produkty. Choć są droższe ja osobiście nie kupuje tych z tesco czy biedronki (w ogóle u mnei w pobliżu biedrony nie ma także jeden sklep mniej )
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Ja produkty zapakowane fabrycznie kupuję w kerfurze bo łączna suma za zakupy wychodzi taniej, jedynie pieczywo, warzywa itp. rzeczy kupuję w okolicy, dlatego min. poruszyłem ten temat, bo sam często zastanawiam się jak to jest z tymi produktami, które kusza swoją ceną i stoją tuż obok tych markowych.
Wiem, że nie warto kupować jajek w supermarketach, bo są zazwyczaj od kur trzymanych w klatkach (więcej o tym tutaj). To samo z pieczywem, te produkowane na miejscu to nadmuchane ciasta, w dodatku nie przepadam za białym pieczywem to mnie nie korci
Produkt markowy nie zawsze okazuje się tym lepszym. Ja np. często kupowałem owsiane ciastka o smaku kokosowym firmy SAN.
Jakiś czas temu na wykopie czytałem, że ktoś znalazł w ciastkach robaki (inny smak ale widać, że San): http://wyhacz.gazeta.pl/W...tkach_Sanu.html
Ja osobiście nie miałem takiego przypadku i to raczej kwestia złego trzymania towarów przez sklep albo marnej jakości ziarno. Jednak kupuje tych ciastek mniej niż wcześniej.
Inne z moich doświadczeń to papier toaletowy. Nie lubię bardzo miękkich rolek, bo na takich firmy najwięcej kantują. Kupuję papier Carrefour 4 grube, zbite roli, które są odpowiednikiem chyba 8 zwykłych czy jakoś tak. Cena atrakcyjna i sam papier jest na pewno o wiele lepszy (miększy) niż szary i tańszy niż podobne opakowania innych firm ;]
To samo z chusteczkami do nosa, nie przypominam sobie żeby drapały a nawet mają chyba intensywniejszy zapach (jeżeli chodzi o miętowe). Na opakowaniu napisane jest, że wyprodukowane przez Delitissue Sp. z o.o. a na stronie tej firmy widnieje marka Regina - zaskakujące co
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Często mi się zdarza kupować produkty Biedronkowe oraz z Carefoura. Nie kieruję się ceną. Lubię wszystkiego próbować. Wiele tych produktów jest dobrych.
Ostatnio spróbowałem tropikalne Musli z Biedronki (takie za 2.99), całkiem smaczne chociaż trochę oszukane, bo były tam chyba też zwykłe płatki kukurydziane (a przynajmniej tak wyglądały, takie malutkie).
To musli jest akurat lepsze od tego z Nestle, moim skromnym zdaniem (:
Htsz, spróbuj te tropikalne z jogurtem naturalnym i z miodem. Idealna na rano bomba energetyczna :}
Ja jestem fanatykiem Lidla i to wcale nie dlatego, że mam go pod nosem Tak poważnie... niektóre produkty robione na zamówienie konkretnej sieci są naprawde świetne i wychodza inPlus w porównaniu z produktami "nie sieciowymi". Przykład... makaron z lidla bodajże 2zl/0,5kg (taki w zielonym opakowaniu) i jest świetny. Może ja nie jestem wybredny, ale różnicy nie widze z makaronem np. Lubella czy innej dosyć drogiej marki. Ale z drugiej strony ryż z lidla za, z tego co pamiętam, 1,30/250g -tragedia, nie polecam
Jakoś dziwne.. bo w ogóle do mnie to nie przemawia, żadnych biedronek, lidla, tesco, czy intermarche kurde trudno mi się przełamać a nie mam czasu na spędzanie całego dnia w sklepie i oglądanie etykiet tych produktów.
nie zaglądasz na etykiety produktów, które wkładasz do koszyka? poza tym właśnie po to są takie tematy jak ten, żeby ludziom pokazać produkty znanych firm w innym opakowaniu
nie zaglądasz na etykiety produktów, które wkładasz do koszyka? poza tym właśnie po to są takie tematy jak ten, żeby ludziom pokazać produkty znanych firm w innym opakowaniu
nie zaglądam na etykiety produktów typu Lidl itp bo ich po prosu nie kupuję, nie wkładam do koszyka, omijam szerokim łukiem.. hmm taki nawyk trudny do przełamania.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).