Bardzo często kupuje takie produkty. Biedronka czy inna stonka, nie ma znaczenia. Ważny jest skład. Kiedy pojawiły się duże hipermarkety ze swoimi produktami jak w przypadku Auchan produkty z "paluchem" o takim, lekko mnie odpychały. Jednak ten sam market uświadomił mi, że nie odbiegają specjalnie jakością od tych "firmowych". Wiadomo nie każdy jak np czekolady. Warto spoglądać na skład.
Tak samo jak poprzednicy kupuję produkty "alternatywne", patrząc głównie na skład (np. im więcej mięsa w "mięsie" tym lepiej). Kwestia producenta jest dla mnie sprawą drugorzędną, chociaż miło się czasem przekonać, że mój ulubiony produkt wytwarza znana firma. Na przykład jogurt kawowy z Biedronki produkuje Bakoma, ale np. kiełbasę Krakowską z Lidla wytwarza bodajże 3 różnych producentów, jeśli mnie pamięć nie myli, i najbardziej podchodzi mi ta ze Stastnika (czy jakoś tak).
Imię: Martyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 19 Sie 2013 Posty: 43 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2013-08-19, 21:08Re: [jedzenie] kupujesz produkty wyprodukowane dla ... ?
Htsz napisał/a:
Czy kupujecie (i jecie) alternatywne produkty spotykane najczęściej w sieciach typu Biedronka, Lidl, carrefour czy Tesco ?[/b
od siebie polecam serek ze szczypiorkiem. W Biedronce nazywa się "Puszysty" czy jakoś tak. (ma kubeczek taki jak Almette, a produkuje go Piątnica).
T0lkingF [Usunięty]
Wysłany:
2014-01-19, 11:55
Różnie to bywa - czasem kupuję firmowe, czasem tańsze marketowe. Myślę, że różnica między nimi jest niewielka. Może podam jakiś przykład, żeby było ładnie ^^ - w Lidlu kupuję sok pomarańczowy, zawsze 100% - do wyboru są dwa po 1l z jedną, prawie małą różnicą - jakiś tam Fitness kosztuje prawie 4 zł, a drugi nie-fitness nieco ponad 2 zł. Smakują identycznie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Maj 2015 Posty: 35 Miasto: Poznań/Gorzów
Wysłany:
2015-05-15, 17:25
Ja mam blisko Biedronkę, nie chce mi się ganiać na zakupy gdzieś dalej, więc siłą rzeczy większość produktów kupuję właśnie tam. I nie narzekam - jedyne, czego nie lubię kupować w Biedrze to pieczywo.
Co do reklam oryginalnych produktów, to nie jestem na bieżąco, bo nie mam telewizora
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).