Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-03-29, 03:57 [jedzenie] kupujesz produkty wyprodukowane dla ... ?
|
|
|
Czy kupujecie (i jecie) alternatywne produkty spotykane najczęściej w sieciach typu Biedronka, Lidl, carrefour czy Tesco ?
Chodzi mi tu o jedzenie oznaczone znakiem sklepowym a nie firmy, która go wyprodukowała. O producencie dowiadujemy się zwykle dopiero wtedy kiedy zaglądniemy na tył opakowania.
Często się okazuje, że dany produkt wyprodukowała firma, którą dobrze znamy. Jedzenie made in Supermarket jest często tańsze z uwagi na to, ze sieci kupują tego tony.
Czasem jedna firma produkuje też swoje produkty pod dwiema różnymi markami (jakiś czas temu było o tym na wykopie), tutaj przykład http://pokazywarka.pl/87c2y1/
a jak jest z jakością takich towarów? uważacie, że są w porządku? jakie sobie chwalicie a na czym się przejechaliście.
Podajcie jakieś przykłady towarów, które kupiliście/kupujecie i są oznakowane przez market a wyprodukowała je znana firma
Ja ostatnio miałem okazję spróbować chipsów zakupionych w Lidl. Nazywają się Crusti Croc. Jadłem te o smaku "Käse & Zwiebel" (ser i cebula) i smakowały całkiem nieźle a o wiele lepiej niż np. Star chips (o tym samym smaku).
Jak się okazało firmą produkującą te chipsy jest Lorenz - czyli bardzo znana marka. W moim przypadku produkt wyprodukowany dla Lidl okazał się całkiem smaczny a przy okazji o wiele tańszy (paczka 150g kosztowała niecałe 2pln).
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|