Ja ostatnio czytałam "Pokalanie" autorstwa Piotra Czerwińskiego. Humorystyczno- tragiczna książka, utrzymana w stylu wręcz bełkotu egzystencjalnego. Autor mówi tu o problemach pokolenia wychowanego za czasów PRL, które musi dawać sobie radę w kapitalistycznym świecie, rozczarowaniu dziennikarstwem, miłości i... wielu innych rzeczach. Książka, którą czyta się szybko, lekko i ja osobiście.. miałam po niej rozkminę o życiu i nałogach Idealna na niedzielne pochmurne popołudnia
______________________________________________________ nie ufaj widokówkom..
Imię: Karolina
Wysłany:
2013-10-26, 18:49
Dochodzenie
Autor: David Hewson
Jest to książka na podstawie scenariusza serialu. Nic dobrego się nie spodziewałam ale chyba się pomyliłam. Lektura bardzo mnie wciągnęła.
Władimir Nabokov - Lolita.
Chyba więcej o tej książce nie muszę pisać, bo każdy powinien ją kojarzyć. Do 18 listopada zamierzam również przeczytać Władcę Much W. Goldinga.
______________________________________________________ Ktoś zupełnie przypadkowy, kto dzieli się swoimi refleksjami ze światem za pomocą bloga, pisze krótkie opowiadania, a czasem nawet wiersze. Później wychodzi przed szereg i czyta je głośno by poczuć się żywym.
Antonio Conte - Głowa, serce i nogi (Testa, cuore e gambe)
Jutro kupuję i zabieram się do czytania
Kilka dni temu zamówiłem w Empiku
Zaczytana Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Paź 2013 Posty: 38 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-10-29, 21:58
Ja zaczęłam dzisiaj "Głaskologię" Miłosza Brzezińskiego To jest na temat "głasków" czyli różnej formy motywacji ze strony drugiego człowieka.
To książka o tym jak motywować innych, jak pomaganie jest ważne nawet dla naszego zdrowia fizycznego.
Polecam książkę wszystkim, bo jest niesamowicie ciekawa a tezy stawiane przez autora popierane są przez niego wieloma eksperymentami psychologicznymi czy badaniami socjologicznymi.
Dochodzenie
Autor: David Hewson
Jest to książka na podstawie scenariusza serialu. Nic dobrego się nie spodziewałam ale chyba się pomyliłam. Lektura bardzo mnie wciągnęła.
bardzo dobra książka.
w tej chwili czytam: Dean Koontz 'Dobry zabójca'.
Podobne do Cobena, jeśli ktoś lubi - polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).