Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2009-12-17, 23:25 Czy tylko alkohol i narkotyki gwarantują dorbą zabawę?
|
|
|
Naszła mnie taka refleksja. Czy dobra zabawa musi być mierzona głównie przez ilość spożywanego alkoholu i narkotyków?
Nie wiem jak wy, ale ja często słyszę i słyszałem (czasem sam się włączałem do takich rozmów) kiedy to osoby opowiadające o ostatniej imprezie komentowały to głównie "stary ale się naj***łem" potem dochodziły sprawy urwanej pamięci czy dodatkowych wspomagaczy.
Lubimy imponować innym, ale przecież tu nie ma się czym chwalić, że ktoś zapił się do nieprzytomności a potem jeszcze jego dziewczyna musiała się wstydzić za niego i przepraszać, że zarzygał kogoś lub coś. Druga sprawa to, że ci słuchający tej opowieści pragnąc "być lepszymi" bagatelizuje osiągnięcia opowiadającego przytaczając jeszcze gorszą opowieść
Lubię się napić piwa czy innego alkoholu na imprezie, lubię się dobrze bawić, ale nigdy nie pomyślałbym, że jego nadużywanie lub branie jakiś tabletek pomoże mi się lepiej bawić. Poza tym ja lubię wiedzieć co robiłem i z kim rozmawiałem, bo przecież po to poszedłem na imprezę by poznać kogoś lub spotkać się ze znajomymi
Jak myślicie, dlaczego ludzie tak oszukują samych siebie? dlaczego obraz dobrej imprezy przedstawia się tak a nie inaczej? po co ludzie przechwalają się kto może wypić więcej? jak to jest u was?
--------------