no i głupie jest to, że aby aktywować bądź się zalogować, trza założyć konto na myspot. mi to konto absolutnie nie jest potrzebne, no ale cóż...
To ma być swego rodzaju wizytówka i jednocześnie panel zarządzania wszystkimi blogami, które posiadasz. Taka mała zachęta i wymuszenie zakładania konta w wortalu, aby np. przeglądać blogi 'tylko dla zalogowanych'
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2009-08-06, 13:36nowy design mylog.pl i nowy serwis fotoblogowy folog.pl
A dlaczego nikt mi nie powiedział, że mylog zmienił wygląd ? nie było mnie dwa tygodnie a tu taka niespodzianka
Te dwie postaci mi się podobają, ale te zacieniowane tło przypominające cień miasta trochę kiczowato wyszło no i ten brąz... co oni z nim mają, nadal w modzie "dziewczyny lubią brąz" ?
reszta w miarę normalna, jeszcze się poprzyglądam panelowi zarządzania, ciekawe jak z poprawkami błędów.
Nowością (dla mnie) jest także uruchomione pod wspólnym designem z myspot.pl jest także serwis fotoblogowy, jednak jego nazwa mi nie przypadła do gustu. Domena to folog.pl - już trochę zjechane, ale dzisiaj ciężko trafić na dobrą domenę, która jest wolna.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2009-08-06, 13:58
Htsz, mają się pojawić skórki, ale kiedy - nie wiem, bo Mała Ann póki co na urlopie i zapowiedziała, że po nim weźmie się do poprawienia strony mylog.pl (po zmianie wyglądu myspot, mylog ma ciągle stary i cały źle się wyświetla) i pozostałych rzeczy.
Co do samego layoutu, to gdy go zobaczyłam pierwszy raz, takie samo zdanie miałam. Ale jak używasz przynajmniej raz dziennie, to w końcu nawet na to nie zwracasz uwagi i masz w nosie tę grafikę. A tło miasta... wiesz, mnie raczej przyszło do głowy, że ma to być jakaś alegoria społeczeństwa i nawet nie jest zła
O fologu dowiedziałam się "niechcący" na jakieś 2 tygodnie przed jego uruchomieniem i udało mi się wtedy założyć konto, o ile nazwa jest taka sobie, to i tak lepiej niż np. fotobloog (aluzja do blog.pl i bloog.pl - debilizmem jest niegramatyczne dodawanie literek w nazwach) itp. I o ile z nazwą średnio wyszło, to prezentowane możliwości są całkiem spoko, jak na taki serwis. Brakuje mi tylko zabezpieczenia zdjęć watermarkami, ale Ann przyznała się, że choć o tym myśleli, to na razie ich sprzęt nie wyrobi na dłuższą metę, aczkolwiek może kiedyś opcję dadzą.
Swoją drogą na początku zmian byłam sceptycznie nastawiona - nie wszystko działało, wszystko się zmieniło kompletnie... ale jak człowiek wybada serwis od góry do dołu, to okazuje się, że poruszanie się po serwisie jest łatwe i przyjemne, choć niesmak mi pozostaje do nietkniętego do tej pory systemu "wikipomocy", który to nawet dla mnie jest małym wyzwaniem w znalezieniu potrzebnej informacji
w przypadku bloog chodziło im zapewne o zrobienie z oo symbolu nieskończoności
dla mnie bardziej trafioną nazwą jest flog.pl niż folog.pl
Piszesz, że możliwości są spore, ale lepsze / gorsze od konkurencji ? ciekawi mnie jak się folog ma np. do fotolog.pl ostatnio testuje photoblog.pl, potem wezmę się za tego fologa i zobaczymy, kto przoduje w fotoblogach.
wikipomocy nie ruszałem, ale jest to swego rodzaju nowość na polskich blogach, inni ograniczają się raczej do standardowych i nierozwiniętych FAQ.
Wysłany:
2009-09-20, 19:21
nie Htsz, jakbyś zerknął na forum (po zalogowaniu) tobyś wiedział, co to za nowy serwis będzie - Ann w związku z brakiem pomysłu na nazwę domeny, poprosiła o "burzę mózgów" wśród zainteresowanych. Domena już zakupiona, pozostaje czekać na otwarcie (gotowego i dopracowanego na tyle, by dało się w nim większość rzeczy wykonać) nowego serwisu w ramach myspot
Dla nie mających tam konta powiem tylko tyle, że będzie to chyba (?) pierwszy tego typu serwis w polskim internecie. Osobiście mnie on nie zainteresuje, ale jestem pewna, że znajdzie się spora liczba osób, które będą zadowolone z jego powstania, bo będzie dość specyficzny ^^
Mi się bardzo podoba ten pomysł Aneczki, na pewno sobie założę tego nowego ... : D bo dla mnie ma to duuże zastosowanie, nie trzeba będzie mącić na Mylogu.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).