Ja ostatnio miałam d lugą przerwę ze względów osobistych i również dosyć osobisty wpis wrzuciłam na bloga - po nim jednak planuję coś bardziej blogowego i od wtedy mam zamiar wykupić promocję na fejsie (zaplanowaną od piątkowego południa do poniedziałkowego przedpołudnia). Oprócz tego, staram się aby fan page odżył, posiadamy tweeta i sprawdzamy instragram.
Co do promocji zewnętrznej, jeśli można tutaj dodać słowo - myślałam o pozostawianiu liścików, wlepek w różnych miejscach z fragmentami bloga. ot z kilkoma cytatami - pomysł na razie musi się doszlifować, w jakiej formie, jakie cytaty, w jakich miejscach - nie ukrywam, zainspirowała mnie do tego akcja listów do nikogo, która zainspirował ktoś z Trójmiasta - jeszcze osoba obca blogerom.
Mi niesamowicie dużo wejść i stałych wiernych czytelników zapewnił joemonster. Wsytarczyło dodać zdjęcie i link do bloga do profilu i zacząć pisać komentarze pod artykułami
GoodByAccident [Usunięty]
Wysłany:
2013-12-01, 22:29
Mój blog ma dodatkowo serwisy społecznościowe, gdzie informuję o nowych postach i to tylko tyle. Jeszcze dużo pracy mam do zrobienia, ale moim zdaniem prowadzenie bloga jest jak związek, musimy dbać o czytelników, bo to oni poświęcają wolny czas. Niech dostaną od nas rozrywkę.
Mnie bardzo pomaga Fanpage, swoją drogą dajcie znać jakie są efekty tej wykupionej promocji, bo sam się nad tym zastanawiam, myślę jeszcze nad Twitterem i Instagramem bo tez bardzo dużo ludzi sobie chwali. Ze swojej strony mogę dodać, że warto nakręcić filmik lub prezentacje na YT to też przyciąga ludzi, no i komentowanie innych blogów.
Mój blog ma dodatkowo serwisy społecznościowe, gdzie informuję o nowych postach i to tylko tyle. Jeszcze dużo pracy mam do zrobienia, ale moim zdaniem prowadzenie bloga jest jak związek, musimy dbać o czytelników, bo to oni poświęcają wolny czas. Niech dostaną od nas rozrywkę.
Bardzo ładnie to opisałaś. Zastanawiam się właśnie jak rozpowszechnić bloga i czytając w tym temacie powoli nabieram przydatnej wiedzy.
Mam takie pytanie odnośnie FB, czy jak złożę tam stronę swojego bloga, to czy powiąże się automatycznie z moim imiennym kontem FB? Chciałbym, żeby nie było wiadomo jaka osoba prowadzi bloga.
Ni chcę by KAŻDY znajmy dostał info, że pan X założył stronę bloga na FB.
łączy się w taki sposób, że z osobistego konta zostajesz adminem fan page'a. Ale nie martw się, Twoim znajomym nie wyskoczy powiadomienie, że założyłeś stronę
Mi bardzo pomaga właśnie fanpage bloga ale i nie tylko. Ze statystyk ruchu sieciowego obserwuje, że dużo odwiedzin mam przez google, co bardzo mnie cieszy oraz przez własnie to forum! Za co bardzo wam dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).