Wysłany:
2006-04-09, 22:23Internet Explorer - wirusy - antywirusy
Akcje anty IE działają na całym świecie jednak użytkowników IE nadal jest ponad 70% co w czasach zawirusowanych stron internetowych (świadomie lubi nie) robi się coraz bardziej dziwne.
Ludzie są albo barzdo leniwi aby zainstalować alternatywną przeglądarkę typu Firefox czy Opera, które naprawde oferują o wiele lżejszy i lepszy silnik niż ta kIEpska
Internet Explorer mimo, że pracuje nad nim banda majkrosoftowców zarabiających kupe kasy zawsze jako ostatnia wprowadza obsługe najnowszych standardów sieciowych, albo i czasem nie wprowadza wcale, a błedy, które oczywiście zdarzają się każdemu naprawiane są po kilka miesięcy co w porównaniu z w/w alternatywnym oprogramowaniem Epoka Kamienia Łupanego.
Alternatywa naprawia luki w zadowalająco szybkim tempie udostepniając je odrazu an swoich stronach do pobrania.
Nakładki stosowane przez sporą częśc uzytkowników kIEpskiej przeglądarki poprawiają nieco jej obsługę i bezpieczeństwo, ale należy pamiętać ze kupa w ładnym papierze z wstążeczką to nadal ta sama kupa
jezeli znacie jakies dobre artykuły mogące pomóc w odzwyczajeniu ludzi od tego szajsu to prosze zamieszczać je poniżej
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Ja wiem ze swojego doświadczenia , że jesli ktoś uzywa IE dosc długo , to ciężko jest sie przekonać do czego innego , tym bardziej jesli ktoś szybko sie przyzwyczaja .
Teraz znacznie wygodniej korzysta mi sie z firefoxa , ale gdyby nie zmusiło mnie do jego sciągnięcia to ze chce wiedziec jak wyglądają moje szablony ^^ to bym dalej uzywała IE i pewnie było by mi z nim dobrze
Zresztą podobna rozmowe mozna by toczyc na temat systemu operacyjnego windows... bo moim zdaniem tez nie jest dobry , w dodatku orginalny kosztuje podczas gdy darmowy linux jest lepszy a i tak ludzie jadą na pirackim windzie zamiast sciagać linuxa why ??
ps : ja dlatego , że pod linuxem nie działa photoshop.
Karol Pomógł: 2 razy Dołączył/a: 17 Mar 2006 Posty: 203 Miasto: Chełm
Wysłany:
2006-04-10, 18:27
Sylwia napisał/a:
jesli ktoś uzywa IE dosc długo , to ciężko jest sie przekonać do czego innego , tym bardziej jesli ktoś szybko sie przyzwyczaja .
ha, to właśnie dobrze. jeżeli ktoś się szybko przyzwyczaja, to szybko przyzwyczai się do nowej przeglądarki.
Ja jak najbardziej odradzam IE, a polecam FIREFOXA!
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Sylwia [Usunięty]
Wysłany:
2006-04-11, 21:08
Niestety nic nie mozna zrobic prucz wsadzenia buttona bo niby co ? napiszesz , że jesli ktoś uzywa IE to wstęp wzbroniony pewnie z czasem ludzie sami sie przekonaja , że są lepsze przegladarki.
Wysłany:
2006-04-12, 12:51
ha, przekonywanie moje na odstąpienie od IE w temacie o Firefox, nic nie dało. Może wam się uda!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-04-13, 12:35
Madry webmaster tworzy strony przystosowane dla kazdej przegladarki. Glupi webmaster natomiast wybiera sobie tylko jedna czy dwie. I chodzi mi o takie rzeczy, ze ktos specjalnie zle pisze strone zeby sie w IE rozkraczala. To jest szczyt glupoty i mozna zauwazac na blogach i jakichs innych stronkach.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany:
2006-04-13, 16:47
racja, wiele blogów (i kiedyś ja również) pisało. Najlepiej przeglądać w Firefox, czy coś w tym stylu... ale po pewnym czasie doszedłem do wniosku, że to szczeniackie. Wychodzi wtedy niedouczenie html'a ;]
ale mi nie chodzilo o robienie czegoś co sie tylko pod czymś dobrze wyświetla ^^ tylko Sylwia pisała o blokowaniu, a takie coś można zrobić, skrypt bada jaką przeglądarke ma user i w zalężności od tego otwiera odpowiednią stronę lub komunikat ale to tylko tak dla żartu
jak piszą, że najlepiej w Firefox to nie jest tak żle, ale chyba w jportalu jest informacja o IP i przeglądarce a pod tym napisane jest, żeby yżywać IE do przeglądania strony i link do jego ściągnięcia poniżej
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-04-14, 03:58
Htsz, było głośno o akcjach typu browse happy a i tak część społeczeństwa internetowego nie ma pojęcia z czym to się wiąże. Możemy wspólnie napisać coś na kształt manifestu, ale śmiem wątpić żeby jakiś pika czu to przeczytał, bo prawdopodobnie :
a) do strony na której znajduje się manifest nawet nie trafi
b) przestraszy się objętości tekstu
c) znudzi się podczas czytania i przerwie
d) przeczyta i nic nie zrozumie
e) dalej będzie miał głęboko w d... jakiej przeglądarki używa;
A tak poza tym, to wybór przeglądarki jest indywidualna sprawa każdego z nas. To ze ktoś używając badzIEwia naraża swojego kompa nie ma ze mną absolutnie nic wspólnego, wiec nie mam zamiaru ingerować w nieswój biznes. Cudzy zawirusowany komp nie jest moim problemem, dlatego wali mnie to z jakiej przeglądarki korzystają inni. Ja serfuje z firefoxem i jest mi dobrze. No.
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).