znałam ludzi, którzy nie mieli żadnego antywirusa, ani firewalla, tylko dlatego, że uważali, że nie stać ich na kupno pakietu. kiedy mówiłam im, że powinni zainstalować sobie avasta np freewarowego, odpowiadali, że to niemożliwe, żeby to było na pewno za darmo.
znałam ludzi, którzy nie mieli żadnego antywirusa, ani firewalla, tylko dlatego, że uważali, że nie stać ich na kupno pakietu. kiedy mówiłam im, że powinni zainstalować sobie avasta np freewarowego, odpowiadali, że to niemożliwe, żeby to było na pewno za darmo.
hehe dam wam rade nie klikajcie w takie linki od nie znajomych do tego dobre zabezpieczenie to podstawa najlepsze wyjscie jest mieć linuxa to kłopot z głowy ale jak mamy xpka to dobrze jest go zabezpieczyć polecam:
Avast profesional
Sygate personal firewal
i Ad-Adware SE personal (co jakiś czas skan zależy czy korzystasz ze stron xxx)
a z tym spamem na gg to już norma ja wysyłam dziennie po mln spamu ;]
reklama ofc żadne wirusy ale spam to spam
a ja ostatnio dostaję spam z numeru 3199109 koleś mnie wyraźnie nie lubi, i mi ciągle obelgi wysyła, jak wam się nudzi i chcecie pomóc waszej kochanej blogowiczce, to napiszcie mu duuuuuuużo ciepłych niczym świeży kał rzeczy, i spamujcie mu a jak zmieni numer to wam podam nowy. od paru dni non stop mam takie obelgi... zablokowanie nic nie daje, bo wtedy wypisuje z innych numerów. w każdym razie ten numer to jego stały.
proszę was ładnie o bronienie honoru damy chętnym prześle na pm obelgi i szczegółowy opis sytuacji... tyle powiem, że to ma źródło w tym, że na jednym forum się zarejestrowałam, a idzie za mną fama jakiegos potwora w ludzkiej skórze, a ja przecież taka nie jestem. znacie mnie juz troszkę, nie?
możesz sie z nim pobawić np prowokator gg albo pan reklama ustawiasz jego nr i dodaj liczbę 0 i koleś wciągu godziny dostanie z 200.000 spamu ;] ale to metody raczej mało szkodliwe;p a innych metod nie bedę opisywał bo to nie legalne ;P
A oto kolejny kretynizm, który dzisiaj dostałem (pisownia oryginalna):
Cytat
ZMARL MACIEJ PILARCZYK ZALOZYZYCIEL GG W ZWIAZKU Z JEGO SMIERCIA PRZESLIJ TO 10 OSOBOM Z LISTY A OTRZYMASZ CZARNE SLONECZKO CO OZNACZA (ZAL-ZALOBA) NATOMIAST JESLI NIE PRZESLESZ TEJ SMUTNEJ WIADOMOSCI TWOJE GG ZOSTANIE ZABLOKOWANE NA TYDZIEN CZASU PS.TO PRAWDA
Mam 3 latka, 3 i pół jak się wkurwie jebne w stół.:[ od tygodnia siedze w szkole<nauka>, jakie nudy ja pier***e<zmeczony> ani palic<palacz> ani ruchacl <sex> tylko starej ku**y słuchac <krzyk>. wyślij to do 10 fajnych osób a jutro czeka cię miła niespodzianka<lol>. jeśli tego nie zrobisz czeka cie pech w szkole i w nauce<krzyk>. SPRAWDZA SIĘ<okok> nie przerywaj
Najsmieszniejsze jest to, ze wielu moich znajomych w to nie wierzy, a i tak wysylaja te pierniczone lancuszki i to jeszcze do mnie, znajac mnie i moje nastawienie do wszystkiego. ...masochisci normalnie.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2008-10-07, 09:12
m@tarci, ja kiedyś sie tak wkurzyłam, że zaczęłam masowo im odsyłać takie łańcuszki
poskutkowało
opcja druga: zaznaczyć sobie opcje w gg żeby nie dostawać wiadomości od nieznajomych (pominę, że i tak dostaniesz, tyle że zamiast ikony wyświetlającej nadejście wiadomości - wiadomość zostanie przesunięta do archiwum, a tam już prosta droga do wirusem pod linkiem )
opcja trzecia - zrezygnować z aplikacji GG na rzecz innej z protokołem GG, który umożliwia zablokowanie wiadomości od nieznajomych i odrzucenie ich już na poziomie samego serwera - w ten sposób w żadnym wypadki nie masz wiadomości ani w archiwum ani na dysku gdzie indziej.
opcja czwarta - najprostsza - NIE KLIKAĆ w linki od osób nieznanych i uświadomić w tym temacie rodzinę.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).