Sprawa fotoblogów to kwestia osobistego podejścia. Smuci mnie jedynie fakt, że są osoby młode, które rzeczywiście interesują się fotografią i może nie będą od razu geniuszami dziedziny, ale mają jakieś pojęcie, chcą się uczyć, ale i tak ich zapał jest gaszony, bo wpadają do jednego wora z tymi, którzy łapią za aparat całkowicie okazyjnie (często bezsensownie). Od kiedy pamiętam uważam zdjęcia za przenośniki przemyśleń ich autora - czy rzeczywiście zrobił to zdjęcie, czy zwyczajnie nacisnął guziczek, nie przewidując konkretnego efektu?
Bardzo lubię robić zdjęcia i o tym jest mój fotoblog - dla mnie to "składowisko prac".
Ktoś wcześniej napomniał, że taka forma prezentacji swoich "dokonań" jest potrzebna głównie dla autora. Zgadzam się z tym.
Co dziwne, mój zapał jeszcze nie przygasł ;-)
Nie widzę nic złego w tym, że ludzie robią zdjęcia i zakładają sobie photoblogi, każdy ma prawo kupić aparat i publikować swoje zdjęcia. A że ktoś uważa się za fotografa? Hmm... zdjęcia albo są ładne, albo nie są, a chyba każdy jest w stanie to sam ocenić. Jeśli jakieś zdjęcia w ogóle mi się nie podobają, to nie zmieni tego fakt, że wykonał je jakiś super pro fotograf, po studiach za wielką wodą .
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).