Nowa funkcja mikroblogowa na naszej klasie - o której od pewnego już czasu dyskutujemy w temacie o nowym komunikatorze nk - wystartowała.
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami. Jakie są wasze wrażenia ? jak według was wypada śledzik w porównaniu do innych mikroblogów z Polski i zagranicy ;> ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-09-08, 23:15
To takie coś jak shoutbox. Nie wiem co w tym fajnego, ale zawsze to jakiś pomysł. W sumie to jest mi to obojętne, byleby tylko moi znajomi nie odpieprzali tam jakichś głupot.
To jest tak jak blip, którego używasz, tylko tutaj odbywa się to miedzy znajomymi z naszej klasy
jak na razie widzę tylko zabawę znajomych, co chwile pojawia się wiadomość "WTF?". Pewnie po kilku dniach wyjdzie kogo warto obserwować a kogo nie ma po co
Jeżeli chodzi o panel to całkiem sympatyczne miejsce wybrali i dobrze, że jest opcja "zwiń"
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
To jednak nigdy nie zastąpi Blipa ani Twittera. Bardziej stawiam, ze to podobne do shoutboxa.
zależy komu nie zastąpi, bo ludzie mimo, że mają gadu-gadu to w większości nawet nie wiedzą o blipie i do czego to służy a tu masz swego rodzaju sposób na oswojenie mas z pojęciem mikroblog. Poza tym wejdź na stronę główną blipa i tam masz to samo co na stronie głównej swojego profilu nk też wygląda jak "shoutbox".
W domenie śledzika http://sledzik.pl po zalogowaniu się masz tylko kokpit do mikrobloga i prezentuje się to praktycznie jak flaker, twitter czy blip. Jak przesiejesz znajomych to tym bardziej nie będzie to czatem W dodatku pod ręką masz skrzynkę wiadomości prywatnych.
Inez napisał/a:
No tak, zawsze można kogoś ignorować.
nie ignorować, tylko nie śledzić, przy każdej wiadomości masz opcje do wyboru:
- naciskając na gwiazdkę dodajesz wpis do ulubionych.
- naciskając na dzióbek w dół masz menu: możesz wysłać do danej osoby wiadomość, śledzić/nie śledzić ją, zgłosić nadużycie lub ukryć dany wpis
podoba mi się forma komentowania wpisów, na flakerze też to widziałem, z tego co widzę powiadomienia o komentarzach dostępne są na kokpicie śledzika pod wpisami.
Jakby do kokpitu dorzucili ostatnio dodane zdjęcia znajomych to jestem skłonny przesiąść się na śledzika
w edytorze profilu nie zauważyłem opcji "nie chcę korzystać ze śledzika", ale można ukryć go przed wszystkimi i zabronić komentowania oraz śledzenia swojego profilu.
Ludzie rzeczywiście traktują to jako czat, nawet nie używają opcji odpowiedz tylko wpisują kolejną wiadomość a przecież czy ta to pozostała część znajomych nie będących w temacie
W sieci już krąży instrukcja do ukrywania śledzika zamieszczona na pokazywarce.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-09-09, 13:21
teneniel, możesz mi powiedzieć, gdzie to się wyłącza, bo ja chyba ślepy jestem >.<
Śledzik to nic specjalnego. Trochę czasu i będzie prawdziwy śmietnik (przy np. 200 znajomych to jest bardzo prawdopodobne). Po za tym, jak już wcześniej zauważyła Asia, śledzik nie odświeża się w czasie rzeczywistym... buu...
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-09-09, 13:35
Htsz napisał/a:
w edytorze profilu nie zauważyłem opcji nie chcę korzystać ze śledzika, ale można ukryć go przed wszystkimi i zabronić komentowania oraz śledzenia swojego profilu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).