nazwa tego tematu sugeruje coś innego niż jego treść. Tytuł bloga to tekst, który widać na przykład w pasku przeglądarki, ten znajdujący się w znaczniku <title>. Ewentualnie nazwa bloga widoczna w gadżecie o nazwie nagłówek (header). Natomiast tytuł gadżetu to jednocześnie jego nazwa, którą widać potem na blogu w pasku bocznym czy stopce (typu "archiwum", "popularne posty"), tuż nad zawartością tego widżetu.
Możesz zmienić kolor wszystkich nagłówków gadżetów w pasku bocznym dopisując do CSS taki kod:
Można również zmienić konkretny tytuł gadżetu, wystarczy znać jego ID. W przypadku popularnych postów będzie to PopularPosts.
Dodatkowo mamy do wyboru czy chcemy zmodyfikować kolorystykę każdego widżetu z popularnymi wpisami, czy tylko jednego z nich:
Kod
.PopularPosts h2 {color: #ff0000;}
lub
#PopularPosts1 h2 {color: #ff0000;}
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Dzięki za szybką odpowiedź
A czy możesz mnie pokierować jak to uczynić ? Jestem zielony w kodzie HTML a co dopiero w CSS
Nie wiem gdzie powinienem i jak powinienem wstawić ten kod żeby odpowiednio zadziałał
Są dwa miejsca:
1) sekcja <b:skin> w kodzie szablonu (Szablon -> Edytuj kod HTML)
2) zakładka z arkuszem CSS w edytorze wizualnym (Szablon -> dostosuj -> zaawansowane)
Przed takimi modyfikacjami dobrze jest wykonać kopię zapasową szablonu (Szablon -> Utwórz/przywróć kopię zapasową -> Pobierz pełny szablon).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).