nevada menthol
N.N.
Wiek: 40 Dołączyła: 16 Wrz 2007 Posty: 507 Miasto: Sos/Chrz/Krk
|
Wysłany:
2007-10-09, 14:48 Mnogość forów internetowych
|
|
|
Będę się streszczać, a jednocześnie spróbuję wyjaśnić o co chodzi.
Zauważyłam, że ludzie mają różne poglądy, i powstaje rozdźwięk w obsłudze jednego forum internetowego dajmy na to o tematyce akwarystycznej i postaje drugie forum. Mamy teraz dwa fora, przy czym następuje kolejny rozdźwięk, ktoś zostanie zjechany z góry na dół, ktoś powie - ja zrobię, nowe lepsze i zabiorę wam userów, ktoś inny powie - nie lubię dajmy na to usera Josefa K. więc zakładam forum bez niego, bez niego będzie lepiej, i w ten o to sposób otrzymujemy około czterdzieści forów internetowych o tematyce akwarystycznej, z czego pierwsze nadal wiedzie prym, na to drugie idą pogniewani na pierwsze, a reszta to: kilkudziesięciu userów max, zdublowane informacje, przekopiowane bez zgody i wiedzy autorów w innych serwisów, kółka wzajemnej adoracji i jedna wielka rybia kupa.
Inny przykład - fora ezoteryczne. Już trochę ich przeżyłam i standard rozpadów był ten sam co w przypadku akwarystycznym.
Czy to aż tak trudno mimo wszystko czasem zrobić jeden wielki, ale za to dobry serwis?
Do nikogo nie piję, po prostu jak pomyślałam o kolejnej stronie w internecie, za każdym razem kiedy słyszę o kolejnym forum, kolejnej stronie - w tym przypadku ezoteryczna, i widzę znowu te same obrażone twarze, te same nielegalnie skopiowane teksty z innej strony bez podania autora tekstu... ręce opadają.
Czy to aż tak trudno czasem siąść cicho i uczyć się od lepszych, zamiast obrażać się, nie uczyć, tylko mówić - zabieram swoje zabawki i idę do swojej piaskownicy!
Spotkaliście się z czymś takim? Jak widzicie temat poruszony przeze mnie?
|
|