Hmm materiału do opublikowania na teraz nie mam.
Ale mam swój notesik, w którym skrupulatnie zapisuję o czym chcę pisać. A że pomysły mi przychodzą w różnych dziwnych momentach, to staram się go nosić przy sobie.
Jeśli nie daje rady, to zapisuję na telefonie, by nie zapomnieć. Ach ta pamięć.
Ogólnie mam zapisanych około 10-15 tematów - czy to dużo, czy mało? Trudno powiedzieć. Ciągle pojawiają się nowe, niektóre są cykliczne, a jeszcze pomysły czytelników staram się realizować. Chyba nie jest najgorzej.
Ale mam swój notesik, w którym skrupulatnie zapisuję o czym chcę pisać. A że pomysły mi przychodzą w różnych dziwnych momentach, to staram się go nosić przy sobie.
Jeśli nie daje rady, to zapisuję na telefonie, by nie zapomnieć. Ach ta pamięć.
O! Może też pomyślę nad notesikiem... albo nad kalendarzem, bo jakby wziąć pod uwagę fakt, że za kilka dni zacznie się nowy rok to i kupienie kalendarza będzie uzasadnione
Bo u mnie, niestety, notatki w telefonie się nie sprawdzają...
A u mnie z materiałem na posty jest różnie. Jak przyjdzie coś do głowy to zaczynam pisać w "roboczych", zapisuje i publikuje jak czuje, że jest na to odpowiedni moment. Przynajmniej kiedyś tak było...
Teraz w zanadrzu niczego nie mam.
Zapytałem, a sam się nie wypowiedziałem.
Przy fotoblogu zazwyczaj mam 3 posty przygotowane w roboczych i materiału na całą kupę innych. Staram się robić foty codziennie.
Natomiast do bloga muzycznego jest inaczej. Nie mam nic przygotowanego. Raz w tygodniu chodzę na zakupy do sklepów płytowych ( z płytami vinylowymi ) i szukam czegoś ciekawego. Jak nie znajdę nic, to na półce zawsze coś tam jest.
O! Może też pomyślę nad notesikiem... albo nad kalendarzem, bo jakby wziąć pod uwagę fakt, że za kilka dni zacznie się nowy rok to i kupienie kalendarza będzie uzasadnione
polecam kalendarz Pawlikowskiej "rok dobrych myśli" BOSKI! i motywujący, m.in do pisania notek
Jeżeli zaś o mnie chodzi to ja nie robię notek na zaś, bo prowadzę pamiętnikowy, a nie ee... hobbystyczny(?) więc ciężko byłoby napisać notkę kilka dni do przudu nie wiedząc co się w życiu stanie.
Inaczej się sprawy mają jeżeli chodzi o video. Mam kilkanaście tematów na nowe filmy i z każdym tygodniem przybywa. Z racji tgo, że już/narazie nie kręcę to pomysły się kumulują, a że są uniwersalne to bez znaczenie kiedy je nakręcę ;D może nakręcać zacznę już teraz, a opublikuję za te pół roku.
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Czuję się dziwnie ze swoimi liczbami, zwłaszcza że mój blog jest w powijakach i ma wystartować w styczniu.
Na ten moment mam 7 wrzuconych tekstów i ok. 20+ szkiców w dokumentach Google (część skończona i gotowa do przerzucenia, część napisana w połowie, reszta ma postać tytułu i podpunktów do rozpisania).
Stwierdziłem, że głupio kolejny raz zaczynać bloga jednym tekstem powitalnym, a jak przyjdzie kryzys, to będzie mi głupio kasować kilkanaście tysięcy znaków i parę miesięcy pisania.
Mam w głowie 2 pomysły. Ale nigdy nie planuję co napiszę, wszystko wychodzi z czasem. Jeżeli coś w danym czasie mnie zirytuje, podnieci, to muszę o tym napisać. Tak czy siak, tematów mi nie brakuje, bo w świecie motoryzacji dużo się wyprawia.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Jak prowadziłem swojego bloga fotograficznego to nigdy nie miałem materiału "do przodu", ale często jedna sesja zajmowała kilka wpisów, bo publikowałem po 1-3 zdjęcia.
Jeżeli chodzi o zaplanowane wpisy dotyczące blogów (jeszcze nie wiem czy pojawią sięna jakimś blogu czy tu na forum) to mam sporo, takich konkretnych instrukcji z +20, a w ogóle pomysłów na wpisy +50. Niestety chwilowo trochę problemów technicznych mam i stały brak czasu.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Agatonek Blogger.Klub
Wysłany:
2012-12-31, 00:16
Ja mam od jakiegoś czasu zawsze 2-3 notki ratunkowe i sporo normalnych pozaczynanych. Po prostu kończę te pozaczynane zgodnie z tematem, który akurat chcę poruszyć na blogu. A jak nie mam faktycznie czasu to publikuję te ratunkowe. Pracuję z OneNote i jest genialny, jak dla mnie. To taki mój organizer w wersji komputerowej
Alabastrova napisał/a:
polecam kalendarz Pawlikowskiej rok dobrych myśli BOSKI! i motywujący, m.in do pisania notek
Ja podobnie jak Alabastrova, no bo też piszę pamiętnik. Mam trochę notatek, jakichś pojedynczych myśli czy cytatów, zazwyczaj wplatam je w notkę jak mam akurat na to nastrój. Sporadycznie mam jakąś notkę czy dwie prawie ukończone, ale zwykle piszę na bieżąco.
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-01-01, 14:16
Jeżeli chodzi o obecnego bloga (RM), to notki piszę na bieżąco.
Z kolei mam przygotowane ponad 40 szkiców tekstów na nowego blogaska, którego odpalę prawdopodobnie po maturze.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).