kasia89tn
Blogger.Klub
Imię: Kasia
|
Wysłany:
2015-01-03, 23:05 [WordPress] kilka pytań od laika przed startem bloga
|
|
|
Od 6 lat mam bloga na blogspocie i myślę, że nadeszła pora, aby przenieść się na własną domenę z szablonem opartym na WP. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć szablonu, który odpowiadałby mi w 100%, a nie chcę płacić za domenę i hosting dopóki nie będę pewna tego, że blog będzie wyglądał tak, jak powinien (mam swoją wizję i... albo ta, albo żadna). W związku z tym mam kilka pytań (jeśli chodzi o WP to jestem kompletnym laikiem):
1. Czy możliwe jest założenie gdzieś hostingu i własnej domeny na bezpłatny okres testowy? Ot, tyle żeby przez tydzień albo dwa pokombinować z pobranymi z internetu szablonami i sprawdzić czy po wprowadzeniu drobnych zmian spełnią moje oczekiwania.
2. Czy warto zainwestować w szablon robiony na zamówienie i jakie to mogą być koszty? Kilkaset złotych? Kilka tysięcy?
3. Na blogspocie można sporo pokombinować z wyglądem bloga grzebiąc w kodzie html. Jakich zmian można dokonywać w szablonach WP, które są bezpłatne (chodzi mi głównie o kolorystykę i nazwy widgetów - da się?)?
Z góry dziękuję za pomoc
|
|