a ja wolę komentować przez google plus bardziej od faceboka. Jak ktoś komentuje pod Twoim wpisem i ma zaznaczoną odpowiednią opcję, to tę wypowiedź zobaczą również osoby obserwujące jego profil, bo informacja pojawi się na jego profilu. Jak ktoś w innym miejscu lub na swoim profilu wrzuci link do Twojego wpisu, to taki komentarz pojawi się u Ciebie w boksie google plus. Jak ktoś Cię obserwuje w g+, to Twoje wypowiedzi mogą pojawiać się dość wysoko w wynikach wyszukiwania (np. pisałaś o blogowiczu, ktoś szuka coś na ten temat i znajdzie Twojego posta z g+ w wynikach).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Trochę nie rozumiem argumentów w stylu: od Disqusa otrzymuje się powiadomienia o odpowiedziach. To samo robi system wbudowany przy zaznaczeniu opcji "Powiadamiaj mnie".
I system wbudowany, i Disqus mają opcję komentowania anonimowego (włączalną lub wyłączalną), więc też większej różnicy nie widzę.
Widzę natomiast różnicę w ładowaniu się strony: nawet na szybkim tablecie system Disqusa ma poślizg do jakichś czterech sekund. W pierwszej chwili może się wydawać, że sekcji komentarzy nie ma w ogóle.
Poza tym nierozwiązana kwestia potencjalnych reklam (?), które ma wprowadzić w przyszłości Disqus... choć nie wiem, czy to zrobią, bo podejrzewam spory odpływ niezadowolonych użytkowników.
od Disqusa otrzymuje się powiadomienia o odpowiedziach. To samo robi system wbudowany przy zaznaczeniu opcji Powiadamiaj mnie.
Różnica jest, bo powiadomienia w disqus dotyczą Twojej wypowiedzi a nie wszystkich dodanych po Twojej. W dodatku jak jesteś zalogowana, to masz dymek w nagłówku komentarzy także na cudzej stronie. Możesz szybko zajrzeć czy ktoś odpowiedział, zagłosował, czy co tam od Ciebie chcą. To akurat mi się bardzo podoba. W podobnym stylu działają powiadomienia na fb i g+.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
jak jesteś zalogowana, to masz dymek w nagłówku komentarzy także na cudzej stronie. Możesz szybko zajrzeć czy ktoś odpowiedział, zagłosował, czy co tam od Ciebie chcą. To akurat mi się bardzo podoba. W podobnym stylu działają powiadomienia na fb i g+.
No faktycznie, system disqusa jest fajny. Nawet lepszy niż na fb, bo w disqusie można dać "dislajka" (daszek w dół), o którego długo już dobijają się użytkownicy fb, ale którego raczej nigdy nie będzie (o przyczynach można sobie poczytać w sieci). I masz rację, subskrybując na wbudowanym systemie do odpowiedzi, otrzymuje się nie tylko odpowiedzi na własny komentarz. Chodziło mi o podobieństwo z grubsza, bo na górze w wątku widzę argumenty typu: "bo w disqusie otrzymuję emaila z powiadomieniem". To akurat robią oba systemy, więc kierowanie się tylko tą kwestia jest raczej chybione...
Wiek: 33 Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 91 Miasto: Szczecin
Wysłany:
2015-02-27, 13:16
Ja tam, po niemalże dwóch latach działania na Disqusie uciekłem z niego i wróciłem do natywnych komentarzy Wordpressa.
W pewnym momencie Disqus zaczął się ładować nawet do 10 sekund, na dowolnym sprzęcie. Takie akcje zdarzały się bardzo często, więc rzuciłem go w diabły. Dla własnego dobra.
Przynajmniej nie mam potem w Piwiku wykresu z czasem ładowania strony, który wygląda jak pasmo górskie.
(...)Natomiast niepokoi mnie, że coraz częściej widuję disqus, bo bardzo go nie lubię i często rezygnuję ze skomentowania przez niego właśnie.
Ja tak samo. Nie lubię tego systemu komentarzy.
Chciałam przy okazji spytać czy można jakoś "rozbudować" komentarze na bloggerze? Np. żeby poza standardowymi opcjami można było komentować z konta fb albo zrobić subskrypcję, która powiadomi czytelników o nowych komentarzach?
Chciałam przy okazji spytać czy można jakoś rozbudować komentarze na bloggerze? Np. żeby poza standardowymi opcjami można było komentować z konta fb albo zrobić subskrypcję, która powiadomi czytelników o nowych komentarzach?
nie rozbudujesz o facebooka. O powiadomieniach już trochę pisaliśmy w tym wątku. Możesz otrzymywać wszystkie komentarze opublikowane po Twojej wypowiedzi. Wybranych nie.
Ja preferuję G+, daje mi on bliższy kontakt z czytelnikami, wręcz namacalny jak na mój gust ( i pozwala delikatnie odstraszyć osoby, które nie są zainteresowane blogiem a tylko i wyłącznie krytyką )
______________________________________________________ Szukasz podpowiedzi w wybraniu ciekawej książki - zajrzyj na mój blog ! http://wybieramfantasy.blogspot.com/
Chciałam przy okazji spytać czy można jakoś rozbudować komentarze na bloggerze? Np. żeby poza standardowymi opcjami można było komentować z konta fb albo zrobić subskrypcję, która powiadomi czytelników o nowych komentarzach?
nie rozbudujesz o facebooka. O powiadomieniach już trochę pisaliśmy w tym wątku. Możesz otrzymywać wszystkie komentarze opublikowane po Twojej wypowiedzi. Wybranych nie.
U mnie na blogu jest wbudowany system komentarzy. Blog mam postawiony na Wordpress. Jest dosyć wygodne i czytelne ale przychodzi mi wiele komentarzy po chińsku. Chcę żeby sposób dodawania komentarzy był prosty, ponieważ piszę rzeczy dla ludzi również starszych. Podoba mi się to jak łatwo mogę modernizować komentarze i jak łatwo się je dodaje. Ale nie podoba mi się, że co kilka dni przychodzi mi po 30 komentarzy po chińsku.
Czy mogę w jakiś sposób sprawić by te chińskie komentarze nie przychodziły? Zostając przy tej prostocie dodawania komentarzu jaki jest, ponieważ bardzo mi się to podoba.
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).