Mam Disqus i dzięki panelowi moderacji praca z tym systemem komentarzy jest bardzo przyjemna co więcej, to chyba najpopularniejsza opcja dzisiaj, bo na wielu blogach spotykam się właśnie z nią. U siebie nie narzekam, choć nie mogę mówić o nie wiadomo jakiej liczbie komentarzy, gdyż dopiero niedawno wystartowałam
Ja mam wbudowany system wordpressa, ale korzystam z disqusa na blogach, które komentuję. Z punktu widzenia czytelnika podoba mi się, powiadomienia są super. Jestem ciekawa czy nadal będę taka zadowolona po dłuższym czasie.
Osobiście mam domyślny bloggera, ale myślę nad disqusem. Na innych blogach to właśnie z niego najchętniej korzystam. Za to nie cierpię facebookowych systemów. Nie lubię, gdy ktoś spoza grona znajomych ma dostęp do mojego konta
______________________________________________________ http://book-wszechmogacy.blogspot.com <- nie tylko recenzje. Prowadzą cherubini w składzie: Maja, Mati i Twyla.
Ja korzystam ze wszystkich, i tak jest dobrze. Każdy ma swoje zalety, z wyjątkiem komentarzy G+ na blogu, bo wtedy komentować mogą tylko profile G+, więc to zawęża krąg komentatorów.
Tak się zastanawiam czy dałoby się Disqusa zainstalować na mylogu... ale raczej z ciekawości się zastanawiam, bo przeczytawszy ten temat raczej i tak bym się na to nie zdecydował
Jako komentujący najbardziej lubię właśnie Disqusa z powodu powiadomień na każdej stronie z Disqusem (nie muszę nigdzie specjalnie wchodzić, żadnych maili sprawdzać itp., a jak ktoś mi na komentarz odpowie, to i tak się o tym dowiem).
Tego facebookowego systemu to chyba nawet nie widziałem, na całe szczęście nie ma go na żadnym z blogów, które czytam, bo jako bloger jestem anonimowy (no powiedzmy ) i nie zamierzam nigdy w życiu łączyć blogosfery z imieniem i nazwiskiem Bloga, na którym byłaby opcja komentarzy tylko z konta FB, nie skomentowałbym.
ja lubię disqus między innymi dlatego, ze gdy komentujesz coś u innych osób korzystających z tego systemu zawsze dostaniesz powiadomienie o odp oraz przez 1 kliknięcie te osoby mogą wejść na Twojego bloga.
AgariPizmo, żeby odpisać lub skomentować jakiś wpis wcale nie trzeba wchodzić na danego bloga Nawet powiadomienia wysyłają w takiej formie żeby wylądować na ich platformie w celu odczytania. Przez to czytelnik odwiedza stronę bloga rzadziej, bo dyskusję może prowadzić już poza nim, na disqusie. No, ale coś za coś.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Mam bloga na Bloggerze i przez ponad rok korzystałam z komentarzy platformy. Jednak odpisywanie osobie pozostawiającej komentarz... to jak odpisywanie sobie. Nie łudziłam się - osób, które wejdą na blog za dzień, czy dwa w celu sprawdzenia czy odpisałam czy nie, jest naprawdę garstka.
Za to Disqus pozwala na "rozmowę" z komentującym, na pozostanie w kontakcie z tymi, na których nam zależy. Bo bez czytelnika nie ma bloga.
Dlatego stawiam na Disqusa!
anonimowe11 [Usunięty]
Wysłany:
2017-04-06, 09:52
Ja najbardziej lubię system wbudowany, chociaż oczywiście dostrzegam jego wady.
Jednak wszystkie inne nie odpowiadają mi dużo bardziej.
Niewiele osób używa Google +, nie wszyscy mają też fb, więc część osób od razu skreślamy. Nie wszyscy chcą też komentować pod swoim imieniem i nazwiskiem, czemu wcale się nie dziwię. Nie wszyscy znajomi muszą czytać moją opinię na niektóre tematy, nie ma to nic wspólnego z hejtem, ale pracodawca, czy potencjalni kontrahenci nie muszą znać moich poglądów na pewne tematy.
Poza tym często osoby komentujące chcą także zaprosić na swojego bloga, nie będąc przy okazji nachalnym i nie wrzucają linków, sam ich profil przekieruje na witrynę. Przy komentowaniu przez serwisy społecznościowe ta opcja znika.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).