Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
owoce zamiast chipsów
woda zamiast coli
jogurt zamiast batona
raczej niewykonalne przy obecnym społeczeństwie mamionym kolorowymi reklamami
A ja się nie zgodzę! W moim sklepiku szkolnym owszem, dużo słodyczy, ale znajdą się tam również jabłka i woda! A jak ktoś chce, to reklamom się nie da! Ja sama do szkoły na przekąskę biorę marchewki i moje koleżanki rzucają się na nie jak na ciepłe bułeczki!
Myślę, że racja leży po obu stronach - jeżeli wycofa się tzw "śmieciowe jedzenie" ze sklepików, to zwyczajnie padną, bo po to przychodzą do nich dzieciaki i jeśli będą chciały, to kupią sobie paczkę chrupek przed zajęciami. Jabłka, jogurty i woda również powinny być dostępne dla tych, którzy nie chcą zajadać się pustymi kaloriami. Prawda jest niestety taka, że jeśli rodzice nie chcą, by ich dzieci kupowały sobie w szkołach czekoladki, powinni sami wyrazić inicjatywę, wstać 10-15 minut wcześniej i pójść takiemu 8 czy 9-latkowi po chleb do piekarni i nie zostawiać mu na niego pieniędzy, pozwolić, żeby zrobił sobie sam śniadanie lub je dla niego przygotować (wiadomo, 6-latki niespecjalnie dobrze mogą radzić sobie z nożami itp.) Dawanie dziecku pieniędzy to najprostsze rozwiązanie, a dzisiejsze społeczeństwo zwala winę na wszystkich dookoła, tylko nie na siebie . Uważam, że szkolne sklepiki powinny zostać zastąpione przez stołówki z obiadami dla dzieciaków, ale zazwyczaj nie ma pieniędzy na takie rozwiązanie...
Ja sie oduczyłam jeść chipsy i słodycze, ale dla dzieci, które jedzą to codziennie takie cos nic nie da. Kupią sobie chipsy, słodycze i inne przed szkołą albo po. Ale wprowadzenie czegoś takiego to dobry pomysł
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).