- szkoda że mało komu kto je ma pasują tak naprawdę...
Bardzo_biedny_pisarz Blogger.Klub
Dołączył/a: 15 Kwi 2013 Posty: 23 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-04-15, 16:02
Mnie znajoma próbuje namawiać do zapuszczenia, ale dzielnie się bronię, nie mam twarzy do długich włosów:)
______________________________________________________ http://nowatir.blogspot.com/
Jeśli interesuje Cię tematyka fantasy to ten blog jest właśnie dla Ciebie! Znajdziesz tam moje autorskie opowiadania, umieszczone w stworzonym przeze mnie świecie i spoza niego, oraz recenzje.
Ja sam mam długie włosy i szczerze mówiąc nie przeszkadzają mi (widocznie kwestia przyzwyczajenia - 7 lat ;D) Nie mam z nimi za dużego problemu, ponieważ są proste i jedyna forma ich pielęgnacji to codzienne mycie (mam manie na punkcie przetłuszczonych włosów). Większość dziewczyn to lubi, jedyny problem to czasem głupie komentarze typu "o patrz jaka laska idzie" trochę mnie to dziwi bo do tego mam tygodniowy zarost. No ale widocznie niektórym facetom się to podoba ;D
damian1000 WordPress.Klub
Dołączył/a: 11 Maj 2013 Posty: 22
Wysłany:
2013-07-22, 16:46
co dziesiąty facet w długich włosach, którego mijam na ulicy wygląda w miarę schludnie. co setny wygląda w takich włosach w miarę atrakcyjnie.
zaprawdę, zdaję sobie sprawę, że facetów z długimi włosami raczej średnio obchodzi fakt, że mogą obrażać swoim wyglądem czyjeś uczucia estetyczne. wiem, że tu zwykle chodzi o pewien styl życia, pokazanie, do jakiej subkultury się przynależy i dbanie o wygląd nie ma większego znaczenia dla tych gości, ale... no właśnie. jeśli nie ma, to nie dogadam się z nimi.
jeśli kogoś nie obchodzi fakt, że ma kołtuny, przepocone stopy od noszenia glanów w środku lata i trzeci raz z rzędu tę samą koszulkę Megadeth, to dla mnie nie ma znaczenia, że może być w gruncie rzeczy interesującym człowiekiem
______________________________________________________ jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
wiem, że tu zwykle chodzi o pewien styl życia, pokazanie, do jakiej subkultury się przynależy i dbanie o wygląd nie ma większego znaczenia dla tych gości, ale... no właśnie. jeśli nie ma, to nie dogadam się z nimi.
a co mają długie włosy do dbania o siebie? Jak ktoś nie dba o higienę to raczej mało ważne jakie ma w tym czasie włosy, w krótkie też się będą przetłuszczać a niezmieniana bielizna i odzież śmierdzieć tak samo.
Ja nie przynależę do żadnej subkultury i nie wiem też o jaki styl Ci życia chodzi. Jedyne co zmieniłem w życiu od czasu kiedy mam długie to czas ich suszenia i doszło czesanie się szczotką.
Nie uważam, że to jakieś szczególnie atrakcyjne, ale to także swego rodzaju test. Na ile długie włosy są dla kobiety ważne, czego nie przeboleje (np. owłosione klaty, plecy, niski wzrost itd.). Ja mogę je ściąć w każdej chwili, ciekawy byłem czy ona umówi się / pozna bliżej / wejdzie w jakieś głębsze relacje nie wiedząc o tym ;-) Lubię obserwować reakcje ludzi na różne rzeczy.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2013-07-22, 21:00
Htsz napisał/a:
a co mają długie włosy do dbania o siebie? Jak ktoś nie dba o higienę to raczej mało ważne jakie ma w tym czasie włosy, w krótkie też się będą przetłuszczać a niezmieniana bielizna i odzież śmierdzieć tak samo.
napisałam, że spośród tych długowłosych facetów, których widuję "na mieście" rzadko który jest zadbany (posklejane włosy, kłaki, łupież), a jeszcze rzadziej wygląda choćby dobrze i można na nim oko zawiesić. to daje jasny obraz tego, że większość z nich nie dba o siebie (przynajmniej w moim odczuciu).
zgadzam się, że jeśli ktoś nie dba o higienę, to widać to, słychać i czuć bez względu na długość włosów i nawet śmiem zgadywać, że posiadanie długich włosów nie oznacza od razu, że się nie myjesz. mówię po prostu, że to dość często idzie w parze. może i mam pecha spotykając na swojej drodze tylko takich średnio wyglądających długowłosych mężczyzn.
styl życia o jakim pisałam to sex, drugs & rock'n'roll. muzyka, koncerty, alkohol, kac jako wierny towarzysz życia, te same skarpetki przez tydzień, te klimaty. naprawdę nie trzeba się rozglądać, żeby takie okazy ujrzeć.
także nie bierz tego od razu do siebie, zdaję sobie sprawę z tego że nieco generalizuję.
______________________________________________________ jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).