wiem, że tu zwykle chodzi o pewien styl życia, pokazanie, do jakiej subkultury się przynależy i dbanie o wygląd nie ma większego znaczenia dla tych gości
Jako że długie włosy miałem łącznie przez ponad 7 lat, ośmielę się nie zgodzić. Dbanie o wygląd jak najbardziej ma znaczenie dla (większości?) długowłosych facetów, problem leży w tym, że jest o wiele bardziej czasochłonne i kłopotliwe. Dokładne umycie całości i rozczesanie żeby wyglądało to jako-tako wymaga minimum godziny czasu. Z tego powodu sporo długowłosych osób ogranicza się do minimum - byle nie śmierdziało i tłuszcz nie kapał.
Druga sprawa: lenistwo. W moim przypadku głównym winowajcą długich włosów było lenistwo - nie chciało mi się zorganizować godziny czasu i iść do fryzjera, żeby je przyciąć. W miarę wzrostu włosów czas rósł, a ja coraz bardziej przekonywałem samego siebie, że szkoda urlopu, że nie chce mi się wstawać itd. Zbyt często od znajomych słyszałem "po co?" w odpowiedzi na sugestię wycieczki do fryzjera czy użycia odżywki/lepszego szamponu, żebym mógł uznać się za przypadek jednostkowy. To mija z wiekiem, gdy zacznie się doceniać każdą minutę więcej na sen z rana
Htsz napisał/a:
masz długie włosy i ubierasz się na czarno, na pewno jesteś szatanistą i pijesz krew
O, to, to! Albo programistą.
______________________________________________________ Wiatrowski.Be - The Blog.
Blog your life, live your blog.
Wysłany:
2013-07-23, 10:28
Wiatrowski B. napisał/a:
jest o wiele bardziej czasochłonne i kłopotliwe. Dokładne umycie całości i rozczesanie żeby wyglądało to jako-tako wymaga minimum godziny czasu. Z tego powodu sporo długowłosych osób ogranicza się do minimum - byle nie śmierdziało i tłuszcz nie kapał.
o, to to! tłuszcz może z nich nie kapie, ale bardzo często już można na nich smażyć.
właśnie dlatego uważam, że skoro ktoś ogranicza się jedynie do minimum, które opisałeś - to w moim mniemaniu nie dba o siebie. po co nosić długie włosy, skoro się "nie ma czasu" żeby o nie dbać? sama mam długie włosy i naprawdę zaręczam, że wystarczy paręnaście minut, by doprowadzić je do ładu. czesanie może trwać godzinę chyba tylko, jak się nie czesało włosów od miesiąca... podobnie z myciem.
Wiatrowski B. napisał/a:
Druga sprawa: lenistwo. W moim przypadku głównym winowajcą długich włosów było lenistwo - nie chciało mi się zorganizować godziny czasu i iść do fryzjera, żeby je przyciąć.
nie czuję tego. lenistwo jest główną przyczyną nie dbania o siebie. i nie rozumiem, jak można nie znaleźć czasu na wizytę u fryzjera. to zwykła wymówka. jak ktoś chce to wygospodaruje w tygodniu chociaż chwilkę.
rzecz w tym, że to, co dla mnie jest zwykłym dbaniem o siebie, dla niektórych może być przesadną pielęgnacją. i dlatego właśnie z takimi osobami, przynajmniej w tej kwestii, nie dogadam się. nie mówię o robieniu balejażu czy stosowaniu maseczek na włosy, ale o to, żeby nie wyglądać jak Jezus po 40 dniach na pustyni. i niech sobie każdy nosi takie włosy, jak chce, ale ja nie muszę rozumieć, po co, jeśli ci faceci nie chcą (a nie nie potrafią) dbać o swoje włosie.
Htsz napisał/a:
masz długie włosy i ubierasz się na czarno, na pewno jesteś szatanistą i pijesz krew
nie zapominaj o jedzeniu kotów!
______________________________________________________ jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
Długie włosy przez lata były nieodzownym elementem prawdziwego mężczyzny.
Wszak wielu władców szczyciło się przydomkami określającymi ich stopień i rodzaj owłosienia. Harald Jasnowłosy, Bolesław Kędzierzawy dynastia Merowingów (reges criniti - długowłosi królowie). Przykłady można by mnożyć. Wszak w długich włosach zaklęta jest siła i moc o czym doskonale przypomina historia biblijnego Samsona.Wniosek jest jeden- ZAPUSZCZAĆ!
Mężczyzna - nazwa osobnika płci męskiej z gatunku Homo sapiens.
Enklawa - miejsce dające komuś poczucie bezpieczeństwa.
Sonia89 [Usunięty]
Wysłany:
2013-10-21, 23:44
Długie włosy mogą wyglądać genialnie. Pod warunkiem, że ich posiadacz wykaże choć minimum starań o ich kondycję. Panowie odżywka to nie to samo co pójście do kosmetyczki, więc chyba tych kilka złotych można na nią wydać i nie być posądzonym o przesadny metroseksuzlizm
a) Po pierwsze wyglądać w nich.
b) Po drugie mieć włosy w ogóle.
c) Po trzecie mieć testosteron.
Już tłumaczę:
1. Długie włosy niektórych szpecą. Po prostu. Wyobraźcie sobie takiego Craiga (ten od Bonda) z długimi piórami. Dowcip. Z drugiej strony - spójrzcie jak śmiesznie wygląda -ten - od - Maczety - z młodych lat, kiedy ma krótką fryzurę. Jak wielkie burito.
2. Nie ma nic gorszego niż faceci próbujący mieć długie włosy mimo, że ich zakola sięgają już potylicy, albo mający coś w rodzaju pajęczych nici na głowie. Niestety, długie włosy mają być gęste, grube i ogólnie barbarzyńskie. Inaczej jest komedia.
3. Dlaczego niektórzy wyglądają dobrze w długich włosach? Bo mają twarz jak drwal, wściekłe oczy i ogólnie..silną męskość wypisaną na ryju. Dlaczego niektórzy wyglądają głupio? Ponieważ mają jaśniutką, pozbawioną wszelkich skaz fizjonomię, okulary zrobione ze słojów po majonezie, wyglądają jak stereotypowy informatyk skrzyżowany z elfką. Wtedy długie pióra są..bez sensu.
Najbardziej zaś bawi mnie takie pitolenie o subkulturach. Subkultury to są w gimnazjum, jeszcze Wam nie przeszło takie postrzeganie rzeczywistości?
______________________________________________________ http://kucfilolog.blogspot.com
Pełen deathstyle. Inaczej mówiąc: Taki lifestyle, ale bez obcisłych spodni, koszulek z kryzą, kremów pod oczy i całej reszty ucinaczy penisa.
Tak, na blogu jest x postów. Sukcesywnie go zapełniam. Tak, blog jest szpetny. Muszę znaleźć kobietę, która potrafi się zajmować designem.
Dla mnie mężczyzna w długich włosach wygląda bardziej męsko, niż ten w krótkiej, dokładnie przystrzyżonej fryzurce. Ale każdemu pasuje co innego. A to skojarzenie, że facet w długich włosach nie dba o siebie, bierze się chyba z takiego dziecinnego postrzegania subkultur: metal - brudas, itp. i jak dla mnie jest zdecydowanie nienormalne.
Wiele osób powiedziało, że mężczyzna z długimi włosami nie jest męski, a prawie nikt nie zwrócił uwagi, że kobieta w krótkich włosach może nie być kobieca
Nie, nie i jeszcze nie. Tym bardziej, że bardzo często te męskie długie włosy są tłuste i zaniedbane. Tylko kilku facetów widziałam, którym to pasuje i którzy jakoś sensownie o nie dbają
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie zagłębiam się w ich historie, mówię o facetach których mijam na ulicy czy widzę w pubach. Pewnie, że nie każdy - bo mam kolegę z długimi włosami, któremu każda kobieta ich zazdrości.
Ale ogólnie szczecinianie kuleją jeśli chodzi o higienę długich włosów
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).