Imię: Magda
Wysłany:
2009-07-12, 12:57
Znalazłam pierścień antykoncepcyjny NuvaRing. Rozwiązanie dla tych co stosuja tabletki i zapominają o nich.
podaje link gdzie jest to opisane:
http://agnieszka.com.pl/pierscien_nuvaring.htm
Ciekawe ile to kosztuje.
______________________________________________________ Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby,
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-07-12, 13:06
Endless Night napisał/a:
Pierścień antykoncepcyjny NuvaRing. Rozwiązanie dla tych co stosuja tabletki i zapominają o nich.
podaje link gdzie jest to opisane:
http://agnieszka.com.pl/pierscien_nuvaring.htm
Ciekawe ile to kosztuje.
Ja nie wierzę, żeby to nie było odczuwalne przez kobiety i przez mężczyzn podczas stosunku! W ogóle patrzcie co znalazłam na temat tych krążków tutaj!
Cytat
Hej też jestem zainteresowana NuvaRing ale trafiłam na jakieś angielskie forum dyskusyjne topix gdzie jest kilkaset wpisów kobiet, które, będąc zdrowe, młode i niepalące, przeszły zawały serca, zatory płucne i wylewy właśnie po NuvaRing. Podobno hormon, który jest w nich stosowany zwiększa dwukrotnie ryzyko zakrzepicy. Na forum wypowiadały się rodziny dziewczyn, które umarły, lub są sparaliżowane po wylewach - ich lekarze podobno stwierdzili, że to przez krążek. Podobno już w dwie godziny po założeniu może wywoływać silne migreny, bóle
w nogach i kłopoty z oddychaniem. NIE WIEM NIESTETY, JAKI PROCENT UżYTKOWNICZEK MIAłO OBJAWY UBOCZNE, ANI JAKIE Są STATYSTYKI. NIE WIEM TEż NA ILE WIARYGODNE Są TE OPINIE. Ale jest tam też wpis zdrowej szesnastolatki, która po krótkim czasie stosowania NuvaRing musi przez pare miesięcy jeszcze brać środki przeciwzakrzepowe. Czy ktoś ma jakieś wiarygodne informacje na ten temat?
Nieźle... Chyba jednak najlepszą alternatywą dla kobiet, które zapominają brać pigułek jest plasterek. Przecież nie trzeb go przyklejać w widocznym miejscu...
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-07-12, 13:48
Inez napisał/a:
Ja nie wierzę, żeby to nie było odczuwalne przez kobiety i przez mężczyzn podczas stosunku!
Agata, obejrzałaś film instruktażowy? on sobie sam znajduje miejsce w ciele, poza tym nie sądzę aby mężczyzna aż tak daleko podróżował położenie jest podobne do spirali, a tej się nie odczuwa.
Inez napisał/a:
Nieźle... Chyba jednak najlepszą alternatywą dla kobiet, które zapominają brać pigułek jest plasterek. Przecież nie trzeb go przyklejać w widocznym miejscu...
Agata, sama wiesz jak jest jedna od tego umrze, a dla innej to jest świetny wynalazek. tak jest zawsze, kiedy ingerujemy w nasz organizm. biorąc pod uwagę ilość hormonów to krążek wydaje się być dobry dla kobiet, które z różnych względów nie mogą brać tabletek.
i plasterek wcale nie należy do najlepszych. aby korzystać z plasterka należy być szczupłym. poza tym odklejałaś kiedyś to gówno ? już nie chodzi o fakt, że to widać. akurat to mnie nie obchodzi, ale po prostu moim zdaniem jest to niepraktyczne i jestem za szukaniem nowych form antykoncepcji.
Myślę, że jak ponownie będę aktywna seksualnie, to zapytam swojego lekarza o tę metodę
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-07-15, 10:17
Asiek napisał/a:
aby korzystać z plasterka należy być szczupłym.
Niekoniecznie, słyszałam, że trzeba ważyć mniej niż 90 kg... Tak przynajmniej jest napisane w ulotce. Ja jednak nie zamierzam używać plasterków, mam inne metody .
Asiek napisał/a:
Agata, obejrzałaś film instruktażowy? on sobie sam znajduje miejsce w ciele
No właśnie oglądałam... I jak potem takie coś wyjąć? Rękę do łokcia wsadzić czy jak?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).