lapavlo, to że głosowałam według własnych przekonań, nie według famy czy kondolencji. : )
Dokładnie.
I w ogóle to przez takie myślenie Kaczyński i Komorowski zbieraja wiecej bo ludzie myślą, że po co na kogoś innego głosować skoro nie ma szans - bo media nakręciły walke dwóch kandydatów i ludzie niestety jak baranki za tym poszli, bo widzieli w telewizji, ze tylko oni się liczą... Często nawet nie zastanawiając się nad tym.
Mam czyste sumienie, że spełniłam swój obywatelski obowiązek. Głosowałam i będę mogła narzekać na władze, że jest taka a nie inna
Wysłany:
2010-06-21, 04:22wyniki wybory prezydenckie 2010 - pierwsza tura
na tej stronie http://prezydent2010.pkw....WYN/W/index.htm można pooglądać jak wyglądają wyniki pierwszej tury wyborów. Już praktycznie wszystkie komisje obwodowe zdały protokoły, więc wyniki można uznać za ostateczne i wyciągać z nich wnioski.
Przewaga Komorowskiego (41.2%) nad Kaczyńskim (36.7%) to niecałe 5%, Napieralski zdobył niecałe 13,7% głosów, Korwin-Mikke około 2.5%, Pawlak prawie 2%.
Jak wam się podobają takie wyniki? co myślicie o frekwencji - prawie 55% - zadowalająca? co mogło skłonić pozostałych do zostania w "domu"?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
U mnie nawet 47% frekwencji nie było kierując się danymi z tejże strony. Słabo.
Laleczka napisał/a:
to że głosowałam według własnych przekonań, nie według famy czy kondolencji. : )
+ !
Nie głosowałam na Kaczyńskiego bo nie jestem świętoje***wą fanką pisu, na współczuciu mi nie zagra po tym dziesiątym kwietnia.
Dlatego Komorowski widiz mi się na stanowisku prezydenta, taką mam nadzieję, że wygra w II turze.
Jak na "walke dwóch kandydatów" to Napieralski ma nawet ok wynik, ludzie przynajmniej zobaczą, że można inaczej I może za 5 lat zagłosują na niego lub na tego na kogo chcą nie myśląc, że szanse są zerowe bo większość bierze pod uwagę kogoś innego.
Osobiście nie wiem jak można głosować na Kaczyńskiego, szczególnie, że społeczeństwo narzekało na rządy jego brata, jego osobe itd. No ale umarł to nagle nie wiadomo dlaczego z małej kaczki do pośmiania się stał się bohaterem narodowym... Więc braciszek ciągnie na "sławie" i tragedii brata - żenada, mógłby odpuścić. A ludzie pomyśleć, że jeśli by wygrał to będzie to samo, a tak większość krzyczała o zmiany.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).