Ja mam u siebie komentarze z facebooka i chyba przez ten fakt, mało osób decyduje się na pozostawienie komentarza. Kiedy miałem komentarze z wordpressa, było ich sporo, ale zdarzały się bezpodstawne, anonimowe hejty, więc nie miało to sensu. Nie tyle z uwagi, że drażniły mnie, ale innych czytelników. Ja za bardzo do negatywnych komentarzy nie przywiązuję mega dużej uwagi. Chyba, że krytyka jest konstruktywna. Wtedy, jak najbardziej wymienię kilka zdań na poziomie
______________________________________________________ http://sebastianczaplinski.pl
Dziennikarski punkt widzenia....
Każdy komentarz jest ważny. Każdy sprawia, że jest mi weselej, nawet ten negatywny.
Mam po prostu straszne parcie na bycie sławnym.
______________________________________________________ http://book-wszechmogacy.blogspot.com <- nie tylko recenzje. Prowadzą cherubini w składzie: Maja, Mati i Twyla.
Jak komentarzy nie ma to znaczy tylko tyle, że nie zrobiłam za wiele w promocji contentu i budowaniu relacji z Czytelnikami.
A jak są to jest fajnie/miło/sympatycznie i zazwyczaj stanowią zalążek do dłuższej wymiany poglądów - zawsze odpisuję.
Negatywne czy pozytywne, nie ma znaczenia. Grunt, żeby nie było hejtu dla hejtu, bo z małpami nie rozmawiam, a komentarz usuwam (a przynajmniej tak bym zrobiła, gdyby ktoś kiedykolwiek shejtował moje posty, nie posiłkując się jakąkolwiek argumentacją).
Wiek: 41 Dołączył/a: 22 Mar 2016 Posty: 25 Miasto: Kielce
Wysłany:
2016-03-24, 14:25
Kompletnie nie przykładam wagi do tego czy ktoś zostawi komentarz czy nie, najważniejsze dla mnie jest by komuś pomógł tekst który napisałem - o czym raczej się nie dowiem i zrzucam efekt mojego pisania na "akt wiary" że komuś to pomogło.
Imię: Weronika
Wysłany:
2016-03-29, 22:54
Póki co nie mam komentarzy na blogu, a bardzo chciałabym to zmienić. Moim zdaniem tworzy to pewną atmosferę na blogu, widać, że coś się dzieje, tworzy się relacje z czytelnikami odpowiadając na to, co mówią.
Na raczkujących blogach, taki jak mój, nie ma co się spodziewać komentrzy. Początkujacy blogerzy na pewno liczą na komentarze (ja na przykład bardzo), ale stare wygi trochę inaczej podchodzą do tematu - tak mi się wydaje)
Lubię komentarze, jednak szczerze mówiąc nie zwracam na nie większej uwagi Nie ma komentarzy, trudno, idę dalej i robię swoje.
______________________________________________________ Pokolenie Fit- blog promujący zdrowy, aktywny tryb życia. Znajdziesz tam wszystko co trzeba wiedzieć o byciu FIT!
Kobieta Chaos - blog o organizacji, relacji międzyludzkich poruszający tematy tabu i pozytywną stronę życia.
Imię: Paweł
Dołączył/a: 28 Wrz 2015 Posty: 14 Miasto: Rzeszów
Wysłany:
2016-05-18, 18:54
Prowadzę bloga po to, aby inni go czytali. Komentarz jest pewną komunikacją z czytelnikami, więc jest dla mnie bardzo ważny:)
______________________________________________________ bez-aluzj.pl - coś o życiu
dogrosza.pl - coś o pieniądzu
iluzjazmyslow.pl - coś o wszystkim
poranny-trening.pl - coś o sporcie
technologia-jutra.pl - coś o technologii
Wiek: 31 Dołączył/a: 02 Maj 2016 Posty: 31 Miasto: Tarnów
Wysłany:
2016-05-22, 11:39
Wszystko zależy od tego co ten komentarz przedstawia. Jak jest to "super post! + link do bloga" to się z nim żegnam. Jak ktoś się wysili, napisze coś od siebie a jeszcze oczekuje jakiejś interakcji, odpowiedzi to jak najbardziej szanuję. Takich to bym chciał jak najwięcej
Właśnie! Zależy wszystko od formy komentarza: jeśli to są jakieś wskazówki, przemyślenia, propozycje nawiązania dialogu to jak najbardziej takie komentarze cieszą. Formy skrócone typu: super blog, fajnie napisałeś lub jest spoko tylko świadczą o braku szacunku dla prawdziwych blogerów.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).