ja mam może taką banalną propozycję, ale myślę, że to może wypalić i być całkiem dobrym portalem do pociągnięcia.
otóż, proszę Państwa... a gdyby tak obiektywnym okiem, młodych i zdolnych oceniać amatorsko to co dzieje się w kraju, nowe płyty, filmy.. hm, popularne blogi typu blog Kominka.. domena nadal będzie jak najbardziej tematyczna ;d
a zarazem można zrobić coś fajnego. może niekoniecznie nowego, ale ten pomysł można naprawdę fajnie rozwinąć. jakby tak zebrać ekipę i jedna/dwie osoby zajmują się danym działem.
np. muzyka, film, literatura..
możemy polecać nowe spektakle! ludzie, przyczyńmy się jakoś do tego, by trochę podnieść poziom kulturalny ludzi, którzy serfują po necie (:
jacyś chętni?
peees można też organizować jakieś konkursy literackie. hm, a nagrodą główną jest współpraca z oceny.org (: dalej też można jakąś rozwinąć...
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
napisałam dłuższego posta, ale sprzątałam przy okazji i sesja się skończyła
rozreklamuję 'ofertę posadki' na innych forach.
sądzę, że jakby zebrać 5-6 osób, nawet tych, które udzielają się na blogowicz.info i zorganizować konkurs na oceny.org na posadki ..
wiecie, ludzie .. naprawdę warto podszkolić swój warsztat. niekoniecznie trzeba pisać tylko recenzje. felietony, eseje także mile widziane.
zresztą, chyba sporo jest osób na bezpłatnych serwerach/blogowiskach, które chciałyby pokazać światu, że przedstawiają jakąś wartość.
tyle osób narzeka na płytkość młodzieży, że podążają jednym nurtem, który podaje jej na talerzu telewizja czy nic nie wnoszące portale.. może i jestem niepoprawną idealistką, ale warto spróbować wpłynąć trochę na kulturę!
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-12-08, 15:48
Za darmo raczej mało znajdziesz recenzentów (którzy będą regularnie pisać).
są pomysły (różne w tym temacie już padły), są możliwości techniczne (host + domena + możliwość reklamy), jeżeli dograsz resztę to ja nie widzę przeszkód. Mogę jakoś ewentualnie pomóc tylko nie znam się na recenzjach
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-12-08, 18:31
Htsz, zawsze można spróbować. To zawsze jakiś zwiększony ruch na domenie. Zaktualizuje się Wordpressa i będzie można śmigać ^^ Jeżeli nie jesteś pewien co do tego pomysłu zawsze można stworzyć subdomenę i wypróbować pomysł igrekfau. Jeżeli projekt będzie dobrze rokował to przeniosłoby się interes na główną domenę
wiecie świat kulturalny, chcąc nie chcąc to także blogi - więc ocenialnia nadal może żyć swoim życiem jako podkategoria.
ale cieszę się, że macie chociaż troszeczkę wiary w to, co chciałabym osiągnąć.
prawdę mówiąc prowadzenie portalu, to tak naprawdę..
10% pomysłu, 10% charyzmy, 10% popularności [reklama, dobrze dopasowana domena] i 70% pracy.
a kołaczy nie ma bez pracy, łamiąc polskie przysłowie (;
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-12-08, 21:48
Ja bym bardziej stawiał na: 35% pomysł, 25% reklama i 40% pracy. No to w takim razie czekamy na efekty. Powodzenia.
Imię: Piotr Łukasz Domini
Dołączył/a: 17 Mar 2009 Posty: 33
Wysłany:
2009-12-24, 20:48
Chwilka, bo wrócił ten, co to dużo drze dupę i rwie z wszystkimi koty i jakoś głupio mi, bo ja zawsze działam impulsywnie, a jak się potem okazuje, gra właściwie nigdy nie jest warta swojej świeczki. Niech przyjmą moje przeprosiny wszyscy Ci, którym ostatnio oberwało się z kłaczka, a cała reszta niech zechce mnie poznać z tej mniej narcystycznej strony (chyba taką mam). Wpadłem, by zobaczyć, co u Was i przy okazji zerknąć na karty historii serwisu Oceny.org. Nie mam zamiaru wysuwać niczyjej kandydatury, czy rzucać kolejnym pomysłem w biednego Htsza. Chciałbym tylko zapytać, jak buduje się ten ostatni pomysł.? Idea jest genialna i lekko nieprzewidywalna, a poza tym do tego typu przedsięwzięcia ekipa znalazłaby się sama. Ja też chętnie dołączyłbym do ekipy, a i mogę popytać wśród znajomych, czy któreś nie ma chęci doskoczyć. Należy zwrócić uwagę na to, że nie ważne, czy we własnym mniemaniu znamy się na recenzjach, ale czy mamy własne zdanie, prawda? W końcu chodzi o to, że wszyscy jesteśmy konsumentami i mamy prawo wyrazić swoje zdanie. A czy będzie ono zachwalało, czy też ganiło to już zupełnie inna kwestia. Jeśli idzie o blogi to można by je postawić na równi z muzyką czy literaturą w ramach docenienia wkładu ich autorów. Byłby to pewien prestiż, gdyby polecono takiego bloga.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).