TIBIA to wogole zal.pl nawet dzwieku nie ma lol a gdyby byl to tez jakis badziew metin 2 , guild wars czy jakos tak to przynajmniej jakies spox gry sory za bledy ale nie chce mi sie tak pisac
To nie chodzi o tę grę konkretnie, ani ogólnie o gry online, które czasem mogą być mega brutalne, tylko o słabą psychikę tych ludzi, którzy nie potrafią odróżnić gry od rzeczywistości. To tak jakby po przeczytaniukryminałów Agathy Christie powiedzieć, że jej książki zabijaja, bo jakiś freak postanowił odzwierciedlić zawarte w książce morderstwa....nie popadajmy w paranoję.
Hmm Tibia. Sama gra nie jest zła. Jest wręcz bardzo wciągająca, mimo swej prostoty.
Jej problemem jest społeczność, będąca bandą prymitywnych szympansów, bez wykształconego kręgosłupa moralnego, co spowodowane jest albo wiekiem, albo brakiem potrzeby posiadania takowego. Zastanawiałem się kiedyś dlaczego właśnie ta gra przyciąga najgorszy szlam userowy. Być może odpowiadają za to bardzo niskie wymagania sprzętowe gry i jej darmowość a co za tym idzie - mają do niej swobodny dostęp niziny społeczne.
Weźmy taką EVE Online - gracze totalnie inni, w większości dorośli ludzie na poziomie. Ale EVE to gra bardzo skomplikowana, z bardzo wysokimi wymaganiami sprzętowymi i pełno-płatna. Coś w tym jest.
Tibia to tak zwany "zabijacz czasu" nie masz co robić pograj w tibie, a przechodząc do rzeczy grałem kilkanaście lat temu, ale przestałem bo nie warto marnować swojego cennego czasu ani życia.
Tak zgodzę się z wami, mój kolega grał w "Tibię", na szczęście już nie gra, próbował mnie w to wciągnąć, nie dałem się i nawet dobrze, przy kompie przy tibij potrafił siedzieć 24/7 ;/ Nie szło go nigdzie wyciągnąć na dwór, ledwie wstał już do kompa... przez to 2 lata szkołę powtarzał...
Nie wiem jak Tibia, ale wiem (z tego co widziałem po znajomych), że mmorpg potrafi nadszarpnąć zdrowia. Mój znajomy przez całe dnie i noce grywał w Lineage, utrzymując swój organizm niemal tylko na coli, przez co zaliczył kilka omdleń na swoich kursach tańca i nie tylko. Można się śmiać, wszystko dla ludzi, ale ciało mamy tylko jedno i supermocarzami nie jesteśmy. Wszystko ma swój wpływ na nasze zdrowie, choćby nie wiem jak kuriozalne wydawało by się.
Mnie osobiście takie gry nie bawią, wręcz nudzą. W rpg zdecydowanie stawiam na "single player". Stawiam na rozbudowaną fabułę, przygodę i klimat. Pomijając z szacunkiem te czy inne serwy, które na takie rzeczy w mmorpg stawiają, jeszcze żadna tego typu gra mi tego nie zaoferowała. Wyjątkiem może są tylko mudy, jak barsawia.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).