Nigdy nie brałam z niczego korepetycji. Kiedyś tylko byłam u koleżanki, bo pomagała mi na sprawdzian z chemii (moja pięta Achillesowa, chociaż wyszłam na 3 z niej ).
Angielskiego uczę się od 1 liceum, wcześniej tylko niemiecki. W podstawówce nie liczę ang, bo tam się nie uczyło - bieganie po sali, rzucanie się popcornem. Ach te czasy.
Gdy przyszłam do LO dostawałam same laczki (co się dziwić, jak poziom rozszerzony, a ja ang nie umiem?). Wzięłam się za siebie, w rok ponadrabiałam, byłam najlepsza z mojej grupy, a 5 wlatywały i nadal wlatują
Nigdy nie chodziłam na korepetycje z żadnego przedmiotu, angielski nie był wyjątkiem. Maturę zdałam z bardzo dobrym wynikiem, więc jakoś dałam radę sama nauczyć się języka na szczęście.
przed matura jakis kursik na rozszerzoną maturę a tak to raczej nigdy!:D samowystarczalna, starałam sie wszystkiego uczyć sama:D z niczego nie miałam korków:)
Chodziłem na lekcje z angielskiego przez 2 lata przed zdawaniem matury, bardzo mi one pomogły, bo poziom w mojej klasie nie był najwyższy. Teraz już od ponad roku sam udzielam korepetycji
______________________________________________________ Wszystko o nauce języków obcych. Codziennie nowe fiszki z angielskiego i nie tylko.
fiszkarium, czyli fiszki z języków obcych
Miałam domowe korki w podstawówce, ale jakichś specjalnych efektów nie pamiętam. W gimnazjum przez 2 lata chodziłam do Domu Kultury niedaleko i stamtąd wyniosłam naprawdę wiele, a przede wszystkim miłość do tego języka. I potem rok w pierwszej klasie liceum, a tak do matury i wszystkich innych egzaminów przygotowywałam się sama
Z korepetycji nie, ale chodziłam do szkoły językowej na hiszpański i angielski (więc nie wiem czy kursy też zaliczają się do korepetycji;p)
a.wroclaw Blogger.Klub
Wysłany:
2013-03-20, 23:56
Jak ma się dobrego korepetytora to można się wiele nauczyć i chaosu nie będzie ale za to trzeba zwykle słono zapłacić... Moje pytanie: czy uczyliście się kiedyś w ramach "tandemu językowego?" jak wam się podobała taka współpraca? Dalam jakis czas temu ogłoszenie na jednym z portali, że nauczę polskiego kogoś, ktoś pomoże mi z j. włoskim niestety nikt się nie odezwał...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).