Ja nie chodzę i jak na razie dobrze mi idzie. Nienawidziłem angielskiego w gimnazjum, bo miałem złego nauczyciele, a teraz w LO zastanawiam się czy nie wybrać sobie rozszerzenia. Fakt ciężko jest, ale wystarczy często powtarzać czasy i to już jest połowa sukcesu! Oczywiście nauczyciel powinien dobrze uczyć np. moja baba bardzo często robi kartkówki i to jest mobilizacja żeby się uczyć słówek bo mam wystawianą ocenę z 5 kartkówek.
w liceum chodziłam na korki z angielskiego do największej kosy z miasta. Ze stresu łamałam ołówki pod stołem! Ale warto było, matura zdana na 98% i teraz nie mam żadnych problemów z tym językiem + przydał mi się trochę do ogarniania norweskiego (uczę się sama + chodzę na kurs)
Przez dwa lata chodziłem na korepetycje z angielskiego, co bardzo pomogło mi w maturze rozszerzonej. Teraz sam, od dwóch lat, udzielam korepetycji z chińskiego, a za miesiąc planuję zacząć się uczyć portugalskiego w taki sposób.
______________________________________________________ Wszystko o nauce języków obcych. Codziennie nowe fiszki z angielskiego i nie tylko.
fiszkarium, czyli fiszki z języków obcych
pipi86 Blogger.Klub
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).