Nie mam. Nie zamierzam mieć. Nie spodziewam się tysięcznych odsłon dziennie, wystarczy mi kilku stałych czytelników.
Ale kiedy odwiedzam blog licznik mi nie przeszkadza, jak tekst jest dobry to zostaje.
Wydaję mi się że lepszym wyznacznikiem odwiedzin będzie wcześniej wspomniany Google Analytics, a dokładniej średni czas przebywania przez użytkownika na blogu. Puste cyfry ze strony głównej nic nie znaczą.
Gamon WordPress.Klub
Dołączył/a: 17 Mar 2014 Posty: 38 Miasto: Lodz
Wysłany:
2014-03-29, 21:33
Podpisuje się pod tym co napisane zostało na początku. Nie widziałem jeszcze licznika, który zostałby wykonany na tyle zachęcająco wizualnie, żeby mi nie przeszkadzać. Po za tym w większości przypadków nie wiadomo co właściwie jest zliczane UU czy odsłony, a mało który blog może pochwalić się imponującymi liczbami. Więc po co?
Nie widziałem jeszcze licznika, który zostałby wykonany na tyle zachęcająco wizualnie, żeby mi nie przeszkadzać.
Na Wordpressie masz wtyczkę, którą możesz przerobić pod siebie.
Gamon napisał/a:
Więc po co?
Dla reklamodawców (pokazujesz ile mniej więcej masz odsłon w każdym tekście), dla czytelników (widzą, który post ma więcej wyświetleń = jest bardziej popularny), dla siebie samego (można szybko zobaczyć jaka jest popularność postu bez wchodzenia w google analitycs, który potrzebuje czasu by przemielić dane).
Taki licznik zawsze zlicza liczbę odsłon, a nie UU. Nie ma chyba darmowych lub w miarę tanich liczników, które zliczałyby UU.
Ja mam, ale pewnie dlatego, że na razie jestem na etapie zachwytu, że ktoś do mnie wszedł ;p Łatwo mi też na 1 rzut oka zobaczyć, ile mniej więcej odsłon dzisiaj było. Może kiedyś blogowo zmądrzeję i usunę. U innych mi nie przeszkadza, czasem nawet zerknę
Według mnie całkiem fajny gadżet, ponieważ lubię wiedzieć ile wejść było np do dodaniu ostatniego postu. (tego samego dnia) Z drugiej zaś strony zdecydowanie wolę licznik odwiedzin online czyli podobnie jak większość
Przez pewien czas miałem, ale obecnie nie mam. Według mnie, w dzisiejszych czasach posiadanie licznika na stronie trąci oldschool'em jak na witrynach rodem z lat 90-tych.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).