fan page bardziej pomaga informowac fanow o nowosciach i budowac spolecznosc niz rozpowszechnić bloga. W końcu ludzie nie trafiaja na bloga przez fp, tylko na fp przez bloga
Mozna wykupic reklamy na Facebooku ktore kosztuja szczerze grosze bo wydatek to jakies 20 funtow za 500 likow. Jest to jakies 100zl, w Anglii to nie duza kwota. Ale ja preferuje metode cierpliwosci czyli robienie swojeho, odpisywania na komentarze ale napewno nie reklama! Bo oczywiscie mozna zdobycslawe przez pieniadze tylko po co? Szczerze to mi smutno jak slysze o ludziach ktorzy wykupili swoja slawe...
Ja czasem wrzucam swoje artykuły z bloga na serwis wykop. Jeden z nich dostał się kiedyś na stronę główną. Prowadzę również fanpaga na facebooku, co pomaga moim fanom dowiedzieć się o nowym wpisie.
Mogę potwierdzić - wykop sprawi, że wzrośnie liczba odwiedzin, ale będą to odwiedziny bez wartości. Kiedyś wrzuciłem tam link do wpisu, w ciągu 24h miałem 9500 wejść (314 "wykopów") i chyba dwa komentarze na blogu... Nie złapałem w ten sposób stałego czytelnika, choć miałem nadzieje.
fatymid, mieliśmy w tym wątku wypowiedzi na temat wykopu, czytałeś? Chyba nie.
Jak będziesz często wrzucał swoje linki na wykop, to możesz skończyć z banem lub masowym zakopywaniem. Społeczność nie lubi chamskiej reklamy. Najlepiej jakby to czytelnicy wrzucali posty z bloga. Nie chodzi mi o tworzenie multikont (bo za to wylecisz prędko), ale sytuację, w której treści na blogu są na tyle interesujące, że ktoś zechce się nimi tam dzielić. Można im to podpowiadać dodając przycisk pod postem.
Przy kilku/nastu wykopach można złapać nowych czytelników. Po jednym czy dwóch nie oczekiwałbym wielkich zysków. Raczej strat w przypadku kiedy nasz hosting ma limit obciążenia procesora i zużycia transferu.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
W przypadku blogów podlegających pod Onet opłaca się wysyłać notki do redakcji. Wczoraj dali moją notkę ze zdjęciami Wyspy Olchon (mój cykl Syberyjski) na główną stronę Onetu. Dało mi to 45 000 wejść w ciągu 12h, zobaczymy czy sprowadzi mi to jakiegoś stałego czytelnika.
Bardzo ciekawe porady, szczególnie artykuł adrkwi. Na pewno z części skorzystam, szczególnie z opcji z kontem na fb, ale na razie chyba nie czas jeszcze na to(aktywniej działam tydzień z kawałkiem ;p) więc pozostaje mi się skupienie na pisaniu postów i czekanie czekanie czekanie
Wiek: 39 Dołączyła: 21 Mar 2014 Posty: 22 Miasto: Irlandia
Wysłany:
2014-04-12, 21:47
Ja jak narazie utworzyłam fanpage swojego bloga, zobaczymy jakie przyniesie rezultaty. W dniach, w których coś publikuje nieco zwiększa się ruch na stronie, ale narazie jeszcze jestem daleka od takich ilości wejść jakie bym chciała. Ale cierpliwość mam nadzieje popłaci.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).