Zazwyczaj moje śniadanie to bardzo mały posiłek, najczęściej właśnie kanapki ale codziennie wychodzą inne więc tutaj nie ma jakiejś monotonii. Zdarza się również kasza manna z owocami, placuszki ale to tylko wtedy kiedy mam więcej czasu. Parę miesięcy temu na śniadanie było mleko z płatkami ale teraz w ogóle nie jem ani nie piję mleka.
Drugiego śniadania nie jem prawie w ogóle. Jeżeli już to owoce lub jakieś ciastko.
Można powiedzieć, że jedzenie zaczynam dopiero od obiadu.
Pomogła: 1 raz Wiek: 27 Dołączyła: 06 Mar 2014 Posty: 60
Wysłany:
2014-06-18, 18:52
Zwykle jadam jedno i to samo, czyli bułka/chleb z jakimś serkiem, sałatą, pomidorem itp. Zdarzają się jednak małe szaleństwa w postaci owsianki, płatków z mlekiem, drożdżówki lub ciasta Śniadanie jem zawsze xD
Ja rano jak wstanę nie jestem zupełnie głodna, dopiero gdzieś o 10 mam ochotę na śniadanie. Dziś byłam na śniadaniu w blue city i wzięłam sobie jajecznicę na maśle z sałatką z pomidora i świeżymi bułeczkami w Street A jutro zamierzam spróbować owsianki z dodatkami w Tacamole
Ja śniadanie jem o 8.00, jakieś 40 minut po tym jak wstaję do pracy zwykle jadam kanapki z chleba gryczanego z pastą z cykinii, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem itd., sałatki, albo np. jabłko z masłem orzechowym bez cukru, ewentualnie mleko migdałowe z amarantusem i owocami
Ja śniadanie jem o 8.00, jakieś 40 minut po tym jak wstaję do pracy zwykle jadam kanapki z chleba gryczanego z pastą z cykinii, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem itd., sałatki, albo np. jabłko z masłem orzechowym bez cukru, ewentualnie mleko migdałowe z amarantusem i owocami
Ja też jadam kanapki z chleba gryczanego własnego wypieku lubię tez na śniadania jajka pod różną postacią a szczególnie jajka po wiedeńsku, są po prostu najsmaczniejsze. Lubię też takie moje pseudo pesto czyli zmiksowana zielona pietruszka, szczypiorek, może być koperek, trochę śmietany i trochę serka solankowego - pycha i do tego wszystkiego musi być poranna kawa
Imię: Altea
Wysłany:
2016-02-15, 02:41
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! Rano jem miseczkę muesli, dwie kanapki z miodem (razowe pieczywo), jabłko, kiwi, mandarynkę i pije herbatę, czasem robię sobie sok z marchewki i pomarańczy albo z pomidorów.
bulebulerka [Usunięty]
Wysłany:
2016-02-16, 15:47
Ok. 9 zazwyczaj. Czystek jako herbata a do tego jakieś kanapki ze szpinakiem czy rukolą, pomidorem i szynką lub jakieś tosty czy jajecznica.
Przeważnie: owsianka na mleku, omlet z warzywami lub biały twaróg też z jakimś warzywem. Ale potrafię również na śniadanie zjeść coś co zupełnie nie jest przeznaczone na ten posiłek np. kawałek pizzy, spaghetti czy rybę.
Ja ostatnimi czasy przewartościowałam pewne rzeczy i zdrowie postawiłam na pierwszym miejscu. Przeszłam na dietę pod okiem dietetyka i staram się pilnować. Przeprosiłam się ze śniadaniem i w 95% przypadków je jem (kiedyś nim gardziłam, wstawałam o 11, od razu kawa i po chwili jadłam obiad). Najczęściej nabiał: jajecznica, jajka gotowane na twardo albo na miękko, serek wiejski. Na drugie śniadanie (którego dotąd nie jadłam) mam jogurt + owoc jakiś (kiwi, pomarańcza, nektarynka) Może to śmieszne, ale instagram mnie mobilizuje do trzymania się w ryzach i dla głupiego zdjęcia do wstawienia staram się dla samej siebie nieco bardziej i ładniej podane szybciej mi wchodzi. Monotonia diety jest najgorsza
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).