Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 24
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 11356

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2015-09-05, 20:46   Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
To jeszcze coś co ja znalazłem :)

Pixabay
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 102427

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-09-04, 23:17   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Dla mnie na starcie fejs jest ogromną pomocą! Grunt to chyba wszczepić coś w znajomych / rodzinę, którzy klikając "lubię to" przekazują informację o blogu dalej! Choć tematyka nie jest jakaś szczególna, to widać, że powoli zaczyna coś ruszać. Nie wiem czy wrzucając linki na nk czy chociażby na wykop uzyskałbym tylu w miarę systematycznych czytelników :)
  Temat: więc jakie gadżety w ogóle warto mieć na blogu??
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 14887

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-09-04, 23:07   Temat: więc jakie gadżety w ogóle warto mieć na blogu??
Również jestem za minimalizacją! Nie wiem czy czytaliście np. achondroplazjak. Z social jest tam tylko fejsbuk i to sprytnie schowany. Świetne teksty/historie i dla mnie to po prostu bajka!
  Temat: [opinia] ĘĄ - o sztuce
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2203

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-09-04, 22:35   Temat: [opinia] ĘĄ - o sztuce
Pierwsze co rzuca mi się w oczy to duże wąsy i małe literki :) Wąsy są ok.

Mogłabyś trochę rozszerzyć kolumnę z postami i jednocześnie powiększyć czcionkę. Wygodniej by się czytało :)

Ogólnie dość ciekawa tematyka.

:)
  Temat: [ocena] Ocena mojego bloga językowego
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1771

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-09-04, 22:03   Temat: [ocena] Ocena mojego bloga językowego
Da, brakuje konkretnej stopki.

Wyrzuciłbym kursywę z tłumaczeń, bo nieprzyjemnie się czyta :P W zamian za to mogłabyś poszaleć z jakąś krechą albo po prostu podtytułem - tłumaczenie :)

Przydałoby się jakieś chwytliwe logo, coś co jak wejdziesz na stronę będzie mówiło - tak, to jest moja strona, tak jest profesjonalna, tak kiedyś jak zobaczysz ten znaczek - będziesz chciał kliknąć.
Sam tekst niby też jest dobry w tytule, ale nie jest tak chwytliwy :)

Ogólnie blog dość ciekawy. Bardzo podoba mi się tłumaczenie z prawdziwego zdarzenia, a nie bzdury od guglowskiego translatora - jeżeli czegoś nie jestem w stanie zrozumieć. Dużo ludzi naciska na mówienie, przez co filmy poniekąd zdają egzamin, ale ale - pisownia jest również ważna, a u Ciebie wszystko podane na tacy.

Będę odwiedzał regularnie! :D
  Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 193801

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-08-28, 11:49   Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
Odp. na temat - Posty wrzucam regularnie, co 3 dni.
Pytanko - Co masz na myśli mówiąc "optymalizacja"? :)

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-08-28, 14:48 ]

fojcikdaniel napisał/a:

Co masz na myśli mówiąc optymalizacja?
Podrzucam linka: https://support.google.co...c/2469780?hl=pl i nie odbiegajmy już od tematu albo rozpocznijcie dyskusje w nowych wątkach ;)
  Temat: [Opinia] Proszę o opinię na temat D&P bloga
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 11527

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-08-27, 09:50   Temat: [Opinia] Proszę o opinię na temat D&P bloga
Miło się czyta, jedyne co mi troszeczkę wadzi to czcionka tytułów. W niektórych przypadkach trzeba się napracować, żeby odczytać - np. Zmęczone oczy ni HOYA - bardzo mi się podoba, ale dopiero po przeczytaniu pierwszej linijki zrozumiałem o co chodzi :P

Jako blog typowo recenzujący różne przedmioty, powinniście popracować nad zdjęciami!
Zrobienie dobrego zdjęcia " na białym tle " i obróbka nie są takie straszne, a wiklina nie będzie straszyć na waszym blogu :P
Zdjęcia proponowałbym wyśrodkować i wrzucać tylko te w pozycji horyzontalnej. Możecie nawet uciąć kawałek saszetki / dać ją pod kątem. Wzrośnie estetyka bloga!

Cały szablon strasznie mi się podoba. Nagłówek - bomba! Popracujcie tylko nad zdjęciami i mimo, że nie czytuję o kosmetykach, to jak dla mnie będzie 6+

Temat: Mężczyźni czy lubicie, gdy kobiety grają?Czy wręcz przeciwne
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 11782

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2015-08-24, 20:20   Temat: Mężczyźni czy lubicie, gdy kobiety grają?Czy wręcz przeciwne
Wolę jak dziewczyna gra niż przegląda wszystkie pudelki i informacje na temat bąbelkowatych tipsów :P
Każdy ma prawo, żeby się zrelaksować tak, jak mu to odpowiada :P ale ale, wszystko z umiarem... Trzeba umieć gospodarować czasem :)
  Temat: [opinia] blog kulturalny Pudełka Zapałek
fojcikdaniel

Wyświetleń: 2110

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-08-21, 23:09   Temat: [opinia] blog kulturalny Pudełka Zapałek
Szablon strasznie schludny i przejrzysty. Super!

Jeżeli chodzi o formę komentarzy to proponowałbym wprowadzenie disqus'a :) przy tej tematyce myślę, że miałoby to większy sens niż w większości blogów :P

Stwórz jakąś miłą "favikonę" chociażby "PZ" :)

Jeszcze się trochę uczepię - może niepotrzebnie - napisu "read more" przy przeskakujących "zdjęciach". Read more - sugerowałoby, że coś już przeczytałem, a zajrzałem tylko na tytuł :P Dość ładnie to wygląda, ale gryzie.

I podpinam się do wyższej wypowiedzi - rozciągnęło Ci zdjęcie "Lore" i "Marjane Satrapi życzy smacznego"

Temat: [opinia] blog o polityce, ekonomii i gospodarce
fojcikdaniel

Wyświetleń: 2407

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-08-21, 22:59   Temat: [opinia] blog o polityce, ekonomii i gospodarce
To ja może trochę od graficznej strony. Rzuca się w oczy "znajdziesz mnie tutaj". Jeżeli planujesz dorzucić jeszcze 3 ikonki - w porządku, ale jeżeli ma tak zostać - wycentrowane wyglądałyby schludniej :)
Wyskakujące okienko od nextclick - ok, tylko w połączeniu ze stale wyświetlającym się "wyślij" - okienko się zasłania i nie bardzo wiadomo jak je wyłączyć :)

Co do samego "wyślij" - domyślam się, że to forma kontaktu z Tobą - fajny pomysł, tylko sugerowałbym coś w stylu "napisz do mnie", bo jestem zmieszany i nie wiem, czy mam komuś podesłać link do Twojego posta/artykułu czy może wysłać sobie jakąś wiadomość z subskrypcją, bo widnieje - "twój email"

Czcionka na prawdę dopasowana.

Mam nadzieję, że górną belkę ze stroną główną rozszerzysz w przyszłości o coś więcej? W innym przypadku robi się troszeczkę zbędna.

Temat: Czy zmieniać nazwę bloga?
fojcikdaniel

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 2575

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-08-21, 22:47   Temat: Czy zmieniać nazwę bloga?
Troszkę odkopię, ale jeżeli coś Ci nie odpowiada, może spróbuj coś z KK - logo mogłoby ładnie wyglądać :P np. Karolina kameralnie

ale aktualna nazwa również mi się bardzo podoba, nie ogranicza Cię co do tematyki :)
  Temat: [opinia] blog osobisty
fojcikdaniel

Wyświetleń: 2074

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-08-21, 22:41   Temat: [opinia] blog osobisty
Troszkę powtórzę. Reklamy - choroba! Nie wiem nawet jak wyłączyć to coś z prawej strony. Kafelki są ładne, a powitanie - za duże i "jestem autorem bloga" wydaje mi się troszeczkę zbędne :P . Lepszym rozwiązaniem wg mnie byłoby ewentualne zastąpienie prawej (brzegowej) kolumny dwóch kafelek na to właśnie powitanie :) Nie wiem czemu, ale troszkę gubię się w tym, że najpierw są kafelki, a później kolumna z postami - takie wewnętrzne odczucie.

Co do czytania, to jakieś małe podsumowanko całego postu dla mnie jest miłym zwieńczeniem, a przeglądając kilka postów mam wrażenie, że "zaczynasz od końca", ale przy kacu mi się podobało :P
Nie daje mi spokoju wyświetlający się "Brak powiązanych wpisów". Jeżeli nie masz nic powiązanego, lepiej wyrzuć ten tekst - bo wygląda jak "to też kawałek mojego postu, przeczytaj, rozczaruj się i wyjdź, bo nie mam dla Ciebie nic więcej"

Strona 2 z 2
Skocz do: