| Autor |
Wiadomość |
Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu? |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 11356
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2015-09-05, 20:46 Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu? |
To jeszcze coś co ja znalazłem
Pixabay |
Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 102427
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-04, 23:17 Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
Dla mnie na starcie fejs jest ogromną pomocą! Grunt to chyba wszczepić coś w znajomych / rodzinę, którzy klikając "lubię to" przekazują informację o blogu dalej! Choć tematyka nie jest jakaś szczególna, to widać, że powoli zaczyna coś ruszać. Nie wiem czy wrzucając linki na nk czy chociażby na wykop uzyskałbym tylu w miarę systematycznych czytelników |
Temat: więc jakie gadżety w ogóle warto mieć na blogu?? |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 14887
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-09-04, 23:07 Temat: więc jakie gadżety w ogóle warto mieć na blogu?? |
| Również jestem za minimalizacją! Nie wiem czy czytaliście np. achondroplazjak. Z social jest tam tylko fejsbuk i to sprytnie schowany. Świetne teksty/historie i dla mnie to po prostu bajka! |
Temat: [opinia] ĘĄ - o sztuce |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2203
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-09-04, 22:35 Temat: [opinia] ĘĄ - o sztuce |
Pierwsze co rzuca mi się w oczy to duże wąsy i małe literki Wąsy są ok.
Mogłabyś trochę rozszerzyć kolumnę z postami i jednocześnie powiększyć czcionkę. Wygodniej by się czytało
Ogólnie dość ciekawa tematyka.
|
Temat: [ocena] Ocena mojego bloga językowego |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1771
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-09-04, 22:03 Temat: [ocena] Ocena mojego bloga językowego |
Da, brakuje konkretnej stopki.
Wyrzuciłbym kursywę z tłumaczeń, bo nieprzyjemnie się czyta W zamian za to mogłabyś poszaleć z jakąś krechą albo po prostu podtytułem - tłumaczenie
Przydałoby się jakieś chwytliwe logo, coś co jak wejdziesz na stronę będzie mówiło - tak, to jest moja strona, tak jest profesjonalna, tak kiedyś jak zobaczysz ten znaczek - będziesz chciał kliknąć.
Sam tekst niby też jest dobry w tytule, ale nie jest tak chwytliwy
Ogólnie blog dość ciekawy. Bardzo podoba mi się tłumaczenie z prawdziwego zdarzenia, a nie bzdury od guglowskiego translatora - jeżeli czegoś nie jestem w stanie zrozumieć. Dużo ludzi naciska na mówienie, przez co filmy poniekąd zdają egzamin, ale ale - pisownia jest również ważna, a u Ciebie wszystko podane na tacy.
Będę odwiedzał regularnie! |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 193801
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-08-28, 11:49 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
Odp. na temat - Posty wrzucam regularnie, co 3 dni.
Pytanko - Co masz na myśli mówiąc "optymalizacja"?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-08-28, 14:48 ]
fojcikdaniel napisał/a: Co masz na myśli mówiąc optymalizacja? Podrzucam linka: https://support.google.co...c/2469780?hl=pl i nie odbiegajmy już od tematu albo rozpocznijcie dyskusje w nowych wątkach |
Temat: [Opinia] Proszę o opinię na temat D&P bloga |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 11527
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-08-27, 09:50 Temat: [Opinia] Proszę o opinię na temat D&P bloga |
Miło się czyta, jedyne co mi troszeczkę wadzi to czcionka tytułów. W niektórych przypadkach trzeba się napracować, żeby odczytać - np. Zmęczone oczy ni HOYA - bardzo mi się podoba, ale dopiero po przeczytaniu pierwszej linijki zrozumiałem o co chodzi
Jako blog typowo recenzujący różne przedmioty, powinniście popracować nad zdjęciami!
Zrobienie dobrego zdjęcia " na białym tle " i obróbka nie są takie straszne, a wiklina nie będzie straszyć na waszym blogu
Zdjęcia proponowałbym wyśrodkować i wrzucać tylko te w pozycji horyzontalnej. Możecie nawet uciąć kawałek saszetki / dać ją pod kątem. Wzrośnie estetyka bloga!
Cały szablon strasznie mi się podoba. Nagłówek - bomba! Popracujcie tylko nad zdjęciami i mimo, że nie czytuję o kosmetykach, to jak dla mnie będzie 6+
|
Temat: Mężczyźni czy lubicie, gdy kobiety grają?Czy wręcz przeciwne |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 11782
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2015-08-24, 20:20 Temat: Mężczyźni czy lubicie, gdy kobiety grają?Czy wręcz przeciwne |
Wolę jak dziewczyna gra niż przegląda wszystkie pudelki i informacje na temat bąbelkowatych tipsów
Każdy ma prawo, żeby się zrelaksować tak, jak mu to odpowiada ale ale, wszystko z umiarem... Trzeba umieć gospodarować czasem |
Temat: [opinia] blog kulturalny Pudełka Zapałek |
fojcikdaniel
Wyświetleń: 2110
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-08-21, 23:09 Temat: [opinia] blog kulturalny Pudełka Zapałek |
Szablon strasznie schludny i przejrzysty. Super!
Jeżeli chodzi o formę komentarzy to proponowałbym wprowadzenie disqus'a przy tej tematyce myślę, że miałoby to większy sens niż w większości blogów
Stwórz jakąś miłą "favikonę" chociażby "PZ"
Jeszcze się trochę uczepię - może niepotrzebnie - napisu "read more" przy przeskakujących "zdjęciach". Read more - sugerowałoby, że coś już przeczytałem, a zajrzałem tylko na tytuł Dość ładnie to wygląda, ale gryzie.
I podpinam się do wyższej wypowiedzi - rozciągnęło Ci zdjęcie "Lore" i "Marjane Satrapi życzy smacznego"
|
Temat: [opinia] blog o polityce, ekonomii i gospodarce |
fojcikdaniel
Wyświetleń: 2407
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-08-21, 22:59 Temat: [opinia] blog o polityce, ekonomii i gospodarce |
To ja może trochę od graficznej strony. Rzuca się w oczy "znajdziesz mnie tutaj". Jeżeli planujesz dorzucić jeszcze 3 ikonki - w porządku, ale jeżeli ma tak zostać - wycentrowane wyglądałyby schludniej
Wyskakujące okienko od nextclick - ok, tylko w połączeniu ze stale wyświetlającym się "wyślij" - okienko się zasłania i nie bardzo wiadomo jak je wyłączyć
Co do samego "wyślij" - domyślam się, że to forma kontaktu z Tobą - fajny pomysł, tylko sugerowałbym coś w stylu "napisz do mnie", bo jestem zmieszany i nie wiem, czy mam komuś podesłać link do Twojego posta/artykułu czy może wysłać sobie jakąś wiadomość z subskrypcją, bo widnieje - "twój email"
Czcionka na prawdę dopasowana.
Mam nadzieję, że górną belkę ze stroną główną rozszerzysz w przyszłości o coś więcej? W innym przypadku robi się troszeczkę zbędna.
|
Temat: Czy zmieniać nazwę bloga? |
fojcikdaniel
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 2575
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-08-21, 22:47 Temat: Czy zmieniać nazwę bloga? |
Troszkę odkopię, ale jeżeli coś Ci nie odpowiada, może spróbuj coś z KK - logo mogłoby ładnie wyglądać np. Karolina kameralnie
ale aktualna nazwa również mi się bardzo podoba, nie ogranicza Cię co do tematyki |
Temat: [opinia] blog osobisty |
fojcikdaniel
Wyświetleń: 2074
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-08-21, 22:41 Temat: [opinia] blog osobisty |
Troszkę powtórzę. Reklamy - choroba! Nie wiem nawet jak wyłączyć to coś z prawej strony. Kafelki są ładne, a powitanie - za duże i "jestem autorem bloga" wydaje mi się troszeczkę zbędne . Lepszym rozwiązaniem wg mnie byłoby ewentualne zastąpienie prawej (brzegowej) kolumny dwóch kafelek na to właśnie powitanie Nie wiem czemu, ale troszkę gubię się w tym, że najpierw są kafelki, a później kolumna z postami - takie wewnętrzne odczucie.
Co do czytania, to jakieś małe podsumowanko całego postu dla mnie jest miłym zwieńczeniem, a przeglądając kilka postów mam wrażenie, że "zaczynasz od końca", ale przy kacu mi się podobało
Nie daje mi spokoju wyświetlający się "Brak powiązanych wpisów". Jeżeli nie masz nic powiązanego, lepiej wyrzuć ten tekst - bo wygląda jak "to też kawałek mojego postu, przeczytaj, rozczaruj się i wyjdź, bo nie mam dla Ciebie nic więcej"
|
| |