| Autor |
Wiadomość |
Temat: Napisy,lektor czy dubbing? |
HitFan
Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 42916
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2016-08-09, 15:52 Temat: Napisy,lektor czy dubbing? |
| Ja preferuję napisy, na 2 miejscu lektor. Dubbing akceptuję tylko w animacjach i niektórych grach komputerowych. |
Temat: [blogspot, AdSense] jakie wymagania aby się zakwalifikować? |
HitFan
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 4471
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-08-09, 14:07 Temat: [blogspot, AdSense] jakie wymagania aby się zakwalifikować? |
W sumie na samym początku działania, od razu odrzucili. Potem spróbowałem na początku stycznia i o dziwo przyjęli. Dokładnie nie powiem ile wyświetleń, ale w święta Bożego narodzenia 2015 bylo to 2,5 tysiąca, więc myślę że może kolo trzech było
Postów wtedy 15-17. Nie pamiętam dokładnie daty przyjęcia więc nie jestem w stanie powiedzieć. Zdziwiłeś mnie z tymi reklamami, bo w panelu widzę, że są włączone, powinny być widoczne między postami. Teraz nie jestem w stanie sprawdzić bo z telefonu piszę, a mam tu AdAwaya włączonego.
Edit: ja widzę te reklamy:
Jak zakończę ankietę to w jej miejscu pojawi się gadżet AdSense |
Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji |
HitFan
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7765
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-08-08, 23:11 Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji |
Witajcie! Bloga Rajdowa Kolekcja prowadzę już prawie półtorej roku. Przedstawiam na nim swoją kolekcję modeli samochodów rajdowych w skali 1/43. We wpisach, oprócz zdjęć i krótkiej recenzji modelu, staram się przedstawić trochę historii związanej z danym samochodem/kierowcą/rajdem.
Staram się pisać w taki sposób, aby nawet osoby nie interesujące się za bardzo motoryzacją były w stanie zrozumieć o co chodzi. Unikam specjalistycznych terminów jak ognia, co nieraz jest nielada zagwozdką
Ostatnio udało mi się dogadać z jednym z kolekcjonerów i zdjęcia wykonuję u niego w namiocie bezcieniowym oświetlonym dwoma lampami za pomocą jego aparatu.
Staram się też w wolnych chwilach odświeżać starsze wpisy o nowe zdjęcia i poprawiać tekst.
Dosłownie kilka dni temu jeden z fanów Rajdowej Kolekcji na Facebook'u podesłał mi projekt nowego loga, które bardzo przypadło mi do gustu i postanowiłem je wykorzystać.
Po wrzuceniu nowego logo postanowiłem pójść za ciosem i zmienić całkowicie wygląd strony. Pozbyłem się części animacji i efektów, a te co zostały, zostały ujednolicone. Cała szata graficzna zmieniła się dość znacznie. Zgodnie z paroma już wcześniejszymi sugestiami, postanowiłem pójść w biel i kontrastową czerń. Doszły też lżejsze czcionki. Szablon pozostał responsywny. Dodatkowo, przykleiłem menu główne, na którym pojawia się logo strony (o ile jest na tyle miejsca).
Dajcie mi proszę znać, jak podoba się wam wygląd strony po tych dużych zmianach. Czy zdjęcia wyglądają teraz lepiej? Wpisy potrafią zaciekawić?
Pozdrawiam, Damian!
Tak teraz wygląda strona:
A tak wyglądała wcześniej:
Stary wygląd można też zobaczyć na internet archive: http://web.archive.org/we...a.blogspot.com/ |
Temat: Folie, szkła hartowane, etui... |
HitFan
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3337
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2016-08-08, 23:01 Temat: Folie, szkła hartowane, etui... |
Z jakich środków zapewniających bezpieczeństwo korzystacie? Jakie polecacie, a jakich trzeba unikać? Zapraszam do dyskusji!
Jeśli chodzi o mnie to korzystam z zestawu gumowe/silikonowe "body" + matowa folia na ekran.
To pierwsze kupiłem za 20 złotych w jakimś komisie i jest świetnie wykonane. Dobrze przylega i ma wycięcia na przyciski, co dla mnie jest kluczowe.
Natomiast folię przez 2 lata miałem normalną, a parę dni temu kupiłem matową i gorąco polecam! Nie mam zamiaru wracać do zwykłych... Widoczność w słońcu świetna, śladów palców praktycznie brak. Zdecydowałem się na polskiego producenta 3MK. Mają sporo punktów na terenie kraju, gdzie naklejenie folii jest w cenie. Więc mogę zdecydowanie polecić. |
Temat: Z jakiej sieci komórkowej korzystasz i dlaczego? |
HitFan
Odpowiedzi: 117
Wyświetleń: 86800
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2016-08-08, 22:55 Temat: Z jakiej sieci komórkowej korzystasz i dlaczego? |
| Ja jestem w Orange. W sumie dlatego, że u mnie w domu wszyscy byli. Mój numer najpierw miał tata, potem mama, teraz ja. Łącznie ma on już 16 lat i pamięta czasy Idei. Korzystam z oferty abonamentowej. Aktualnie za 21,79zł miesięcznie mam no-limit na rozmowy i SMSy oraz 4GB internetu, co w zupełności mi wystarcza. |
Temat: Power bank |
HitFan
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 6652
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2016-08-08, 22:52 Temat: Power bank |
Jeżeli temat nie uległ przedawnieniu to się wypowiem
Posiadam Powerbank chińskiego producenta Xiaomi. Dokładniej model Xiaomi PowerBank 10000. Jak nazwa sugeruje posiada taką pojemność. Dodatkowo ma jedną z najwyższych sprawności (88%), co jest często ważniejsze od samej pojemności. Tanie powerbanki posiadają sprawność w okolicy 60%, więc już 40% pojemności ucieka nam na starcie, nie licząc różnic w pojemnościach na napięciach etc...
Ogólnie z całą pewnością mogę go polecić. Daje i pobiera prąd maksymalnie 2 Ampery, więc spokojnie można ładować tablet. Ma też 4 stopniowy wskaźnik naładowania, no i elegancką obudowę z aluminium.
Pozdrawiam |
Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi? |
HitFan
Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 38965
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2016-08-08, 22:46 Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi? |
Jako dzwonek mam HiFi Banda - Niewykorzystane okazje. Jako budzik domyślny dźwięk "Alarm" pochodzący z Xperii S. Wyjątkowo dobrze na mnie działa i trzymam się go na każdym telefonie z każdym oprogramowaniem. |
Temat: Android, Symbian, Windows Mobile, ... ? |
HitFan
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 23971
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2016-08-08, 22:44 Temat: Android, Symbian, Windows Mobile, ... ? |
Ja z Androida korzystam już ze cztery lata i na smartfonach nie widzę alternatywy. Jeśli chodzi natomiast o tablety, to tam zdecydowanie widzę Windowsa, mimo że w domu posiadam dwa na Androidzie. Do takiego tableta na systemie Microsoftu wystarczy założyć etui i mamy laptopa, który spokojnie pozwoli na edycję dokumentów, multimedia i pisanie na bloga Można też starsze gry uruchomić, na tablecie za 300 złotych spokojnie pogramy w Need for Speeda Underground. |
Temat: Far Cry |
HitFan
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3646
|
Forum: Gry Wysłany: 2016-08-08, 22:30 Temat: Far Cry |
Miałem przyjemność zapoznać się z tą grą dopiero w zeszłym roku. Muszę przyznać, że jest świetna, a fabuła wciągnęła mnie na maksa. Poza tym grafika wyglądała ładnie nawet na modach "UltraLowPerformance". |
Temat: [Gra PC] seria S.T.A.L.K.E.R. |
HitFan
Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 2044
|
Forum: Gry Wysłany: 2016-08-08, 22:28 Temat: [Gra PC] seria S.T.A.L.K.E.R. |
Są tu jacyś fani tej gry ukraińskiego studia? Która część według was najlepsza? Dla mnie Cień Czarnobyla jest genialny. Klimat jaki tam udało się twórcom zbudować to coś niemożliwego, szczególnie w laboratoriach...
A może macie ulubione modyfikacje?
Zapraszam do dyskusji na temat tej serii gier! |
Temat: [system] Windows 8 - opinie |
HitFan
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 14452
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-08-08, 22:25 Temat: [system] Windows 8 - opinie |
| Na 8.1 Update przesiedziałem ponad 2 lata i bardzo zachwalałem ten system. Kafelki po zabawie programem OblyTile naprawdę potrafiły ładnie wyglądać. Do tego trochę bardziej minimalistyczny interfejs, wstążka i szybkie uruchamianie. To zdecydowane zalety według mnie. Szkoda tylko, że interfejs Metro (Modern) był tam skopany i przez to się nie przyjął |
Temat: [system] Windows 10 - opinie |
HitFan
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 13786
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-08-08, 22:22 Temat: [system] Windows 10 - opinie |
Ja zaktualizowałem system z 8.1 na jakiś tydzień przed końcem darmowej aktualizacji i jestem zadowolony. Działa bardzo sprawnie i wygląda ładnie (rzecz gustu). Bardzo podoba mi się centrum powiadomień z przełącznikami. Wszystkie programy działają, nic nie straciłem po update.
Nowe menu start jest całkiem sporo, ale Ekran Start z W8.1 nie przeszkadzał mi.
Ogólnie nowy system wydaje się bardziej spójny i dopracowany. Czekam, aż zainstaluje mi się Anniversary Update i chyba będę przesiadał się na przeglądarkę EDGE, bo nieźle zasuwa, a jak wprowadzą w końcu dodatki (uBlock) to będzie już idealnie. |
| |