|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 310
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Od jak dawna blogujesz? |
wendigo
Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 62185
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2012-11-18, 14:15 Temat: Od jak dawna blogujesz? |
Zacząłem pisać bloga ponad 9 lat temu, na blog.pl i pisałem tam aż do czasu zmian, 2 miesiące temu zmieniłem na pingera. Trochę mi szkoda zmiany ale cóż.
Zacząłem pisać, bo miałem problem głównie jeden i nie miałem z kim o tym porozmawiać, a chciałem się wygadać. Z czasem trochę zmieniła się ta formuła - teraz piszę, bo lubię, pamiętnik będę już pewnie do śmierci prowadzić tak jestem uzależniony
Poza tym "głównym" blogiem miałem jeszcze kilka tematycznych, prywatnych... raz powstawały, raz usuwałem, czasem coś testowałem (chyba wszystkie serwisy blogowe), ale to temu jednemu głównemu byłem/jestem wierny |
Temat: Co teraz czytasz? |
wendigo
Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 74533
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2012-11-18, 13:45 Temat: Co teraz czytasz? |
Obecnie czytam (jak zwykle) kilka książek na raz Jakoś tak zależy co mi pasuje
1. kronikę mojego miasteczka - ale gruba w twardej oprawie, więc nawet położyć się z tym nie idzie, bo za ciężko trzymać
2. "When You Can Walk On Water, Take The Boat" - John Harricharan - damowy ebook: http://www.waterbook.com/ (i trzecia moja książka w życiu, którą czytam w języku obcym ) to czytam na Kindle, przed snem itp.
3. "Kreatywna Fotografia bez Tajemnic" - Peterson Bryan - http://www.fotopolis.pl/i...ryana-petersona - to czytam na komputerze jak mnie najdzie ale ostatnio nie, bo wolę to przeczytać jak będę miał ochotę za razem robić te ćwiczenia z aparatem jakie tam zaleca autor.
4. "Tarot a karma" - Alicja Chrzanowska - http://www.dobreksiazki.pl/b693-tarot-a-karma.htm - to na komórce, czyli na przerwach w pracy, czy na mieście gdy na coś czekam itp.
Rozpocząłem jeszcze kilka innych, kiedyś dokończę ale póki co czytam te powyższe częściej. |
Temat: Wróżka jako zawód? |
wendigo
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 10372
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-11-18, 13:28 Temat: Wróżka jako zawód? |
Ezoteryka to moje hobby, także tu bym mógł podyskutować
Ogólnie widzę, że posługujecie się tak trochę stereotypowym myśleniem i nie do końca rozumiecie o co chodzi we wróżeniu, ale spoko, to standard
Oczywiście, że nikt nikomu nie powie, że cośtam się stanie czy że ma postąpić tak czy tak - a przynajmniej żadna wróżka/wróżbita nie powinien się tak zachowywać. Wróżka powinna pomóc podjąć człowiekowi decyzję, przedstawić możliwości - i to tyle. Np. Tarot nie przewidzi co się stanie, bo każdy człowiek ma wolną wolę i sam decyduje o swoim życiu. Ale można zapytać: "Co się stanie gdy zrobię to i to?" A astrologia to już zupełnie jest caaaałkiem inna kwestia i wcale nie służy do "przepowiadania" przyszłości
Natomiast druga strona medalu jest taka, że jak jest popyt to będzie i podaż - jeśli klient chce żeby mu przepowiedzieć przyszłość, to pojawią się takie "wróżki" które będą przepowiadać - mniej lub bardziej wyssane z palca rzeczy. Prawo rynku.
Ogólnie jednak jestem za tym żeby to był zawód. Jak z każdym innym zawodem - są fachowcy i totalni naciągacze.
Krzysiek napisał/a: Skoro wróżka ma być pełnoprawnym zawodem, to dlaczego nie panie pracujące pod latarniami?
Noo te akurat również powinny zostać zalegalizowane w naszym kraju (tak jak są na zachodzie). |
Temat: Zmora Nocna |
wendigo
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 134194
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-11-18, 13:16 Temat: Zmora Nocna |
To tylko paraliż przysenny http://pl.wikipedia.org/w...Cenie_przysenne i mam to niestety dość często - niestety, bo to jest dość nieprzyjemne. Nigdy nie czuję żadnej obecności ani nic takiego ale sama niemoc w danym momencie tak mnie przeraża, że staram się jak najszybciej dobudzić. Ale może to szkoda, podobno z paraliżu łatwiej wejść w OOBE, jednak nie potrafię się przemóc i spróbować, bo jedyne co chcę, to szybko się dobudzić. |
Temat: Reinkarnacja-wierzysz? |
wendigo
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11329
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-11-18, 13:11 Temat: Reinkarnacja-wierzysz? |
Ja również jestem przekonany o reinkarnacji Polecam książki Michaela Newtona - "Wędrówka dusz", "Życie pomiędzy wcieleniami" itp. - one mnie przekonują i ja tak to widzę (za tym idzie cała filozofia życiowa).
Co do reinkarnowania w zwierzę, to powiem tak: teoretycznie pewnie jest to możliwe (ponieważ dusze nie reinkarnują tylko na ziemi ale również w wielu innych światach całkiem nieraz odmiennych i przybierają najróżniejsze formy), jednak nie widzę jak reinkarnowanie w zwierzę na Ziemi miałoby to człowiekowi pomóc w rozwoju, dlatego raczej to się nie dzieje. |
Temat: E-booki |
wendigo
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 29377
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2012-11-18, 13:04 Temat: E-booki |
werka napisał/a: jak dla mnie szybko męczą mi się oczy i ciężko mi się czyta w formie elektronicznej,źle się wraca do poprzednich stron...a jak już robić notatki z e-book...strata czasu i energii...
Na pewno nie na Kindle'u ten czytnik jest rewelacyjny do zaznaczania cytatów i robienia notatek - dlatego właśnie od kiedy go kupiłem, wolę e-booki od tradycyjnych książek (po prostu czyta się wygodniej i właśnie notuje się wygodniej).
Też kiedyś mówiłem że zawsze będę za tradycyjnymi książkami, ale jak widać jednak zmieniłem zdanie |
Temat: Stephen King |
wendigo
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 17296
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2012-11-18, 12:51 Temat: Stephen King |
To mój ulubiony pisarz Mam większość jego książek, większość przeczytałem. Moje ulubione to "Zielona mila" i "Wielki marsz". Ogólnie lubię większość, jego książki mogą być lepsze lub gorsze ale nigdy nie żałowałem że jakąś przeczytałem
szczesliwygosc napisał/a: Jeśli chodzi o takie niepowieściowe książki Kinga, to polecam Danse Macabre, jeśli ktoś lubi horror - przygotowywałem w oparciu o to prezentację maturalną, bardzo ciekawe studium grozy ostatnich kilkudziesięciu lat.
Ale nie polecam tego na początek, zwłaszcza właśnie ludziom, którzy wolą powieści. Ta książka jest zabawna i podobała mi się, ale jednak trzeba mieć chęć na przeczytanie takiej książki, to nie to samo co powieść
RayGarraty napisał/a: Polecam również Grahama Mastertona - podobny styl.
Niee no, tego bym nie powiedział Aczkolwiek i tak też bardzo lubię Grahama
Silaqui napisał/a: Stephen King zajmuje dość wysokie miejsce w mym osobistym rankingu pisarzy ulubionych, jednak, niestety, im więcej Kinga się czyta, tym bardziej rozczarowuje.
Uważam, że Stephen jest dobrym rzemieślnikiem, ma niezłą wyobraźnię i fajnie łączy wątki z różnych swoich powieści, ale mistrz grozy ma jedną, zasadniczą wadę: jest straszny do momentu, w którym zaczyna ujawniać tego złego.
Hehe, wszyscy mówią że King ma problem z zakończeniami |
Temat: 16sierpnia blog.pl zacznie przenosić blogi do nowego systemu |
wendigo
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5239
|
Forum: Forum WordPress Wysłany: 2012-11-18, 05:25 Temat: 16sierpnia blog.pl zacznie przenosić blogi do nowego systemu |
Asiek napisał/a: i wydaje mi się, że taka zmiana to zmiana na plus.
Tu masz rację - wydaje Ci się
To nie jest zmiana na plus, zabrano nam możliwość dowolnej edycji wyglądu bloga - coś takiego nie może być zmianą na plus.
Asiek napisał/a: Zresztą, sam panel adm nie jest zbyt skomplikowany.
Jest bardziej niż był. Ale tego faktycznie można się nauczyć.
Asiek napisał/a: Gorzej w tym momencie dla projektantów szablonów  Bo blog.pl to jednak była dość popularna platforma i w tym momencie będzie trzeba dać większy nacisk na szablony WP.
Jaki nacisk, tam się praktycznie nic nie da zrobić. Znaczy nie no, można edytować jeden z szablonów, ale cóż to jest... Projektanci szablonów mogą zapomnieć o tym serwisie |
Temat: Android, Symbian, Windows Mobile, ... ? |
wendigo
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 23587
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2012-11-18, 05:19 Temat: Android, Symbian, Windows Mobile, ... ? |
| Cóż, ja mam jeden telefon z Windows Mobile, a drugi z Androidem (+ tablet też z Androidem) i jakoś muszę powiedzieć, że wygodniej mi się posługiwać Windows Mobile - więcej ma bez instalacji itp. Nie wiem natomiast jak to wygląda z nowym Windows Phone... |
Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej? |
wendigo
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 71119
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2012-11-18, 05:16 Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej? |
Ja miałem tak:
1. Motorola T205
2. Nokia 3310
3. Sony Ericsson T300
4. Motorola ... hmm, nie pamiętam, taka duża ale już z wbudowanym aparatem, sprowadzana z Anglii, swego czasu na Allegro (skąd pochodzi absolutnie każdy jeden mój telefon ) bardzo popularna
5. Sony Ericsson K750i
6. Sony Ericsson W810i
7. Sony Ericsson K850i
(coś mi się zdaje, że po drodze jakiegoś zapomniałem no ale no już nie pamiętam, aha prze krótki czas miałem też taki japoński z tv Dapeng t8000 chyba)
Obecnie mam... w sumie to 3 telefony (bo potrzebuję, mam 3 numery jako że mieszkam za granicą to miejscowy, polski i miejscowy z tanimi rozmowami do Polski):
- Sony Ericsson Xperia X1 (najlepszy telefon wszechczasów! mam od 2,5 roku i nie zamieniłbym na inny)
- Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro (X1 jest lepsza mimo że starsza...)
- jakiś starszy Sony Ericsson (chyba K300i)
Jak widać od jakiegoś czasu jestem wierny też jednej marce - SE Ponieważ Sony Ericssony, to telefony najlepsze (tzn. mające najwięcej funkcji) w swojej klasie cenowej. Jednak skoro SE postawił na Androida (X10 mini jest z Androidem niestety, X1 jeszcze z Windows Mobile), to chyba będę zmuszony porzucić tą markę... |
Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
wendigo
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 9262
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2012-11-18, 04:37 Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
Oczywiście, że wypada i należy odmówić! Np. jak się jest niewierzącym czy niepraktykującym to wręcz moim zdaniem nie w porządku jest zgoda na bycie chrzestnym. Z tego względu ja (nie czuję się katolikiem) wprost odmówiłem raz, a druga koleżanka na razie dziecka nie ma ale też już coś napomknęła że jak będzie miała... powiedziałem, że ma sobie to wybić z głowy, bom nie jest chrześcijaninem z przekonań (poza tym u mnie to jeszcze inna sprawa dochodzi i może bym nawet nie dostał zgody księdza i jakoś nie ubolewam nad tym tylko nawet traktuję jako wymówkę ). |
Temat: Tabaczka |
wendigo
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 9508
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2012-11-18, 04:32 Temat: Tabaczka |
Kolega próbował zarazić mnie zamiłowaniem do tabaki, ale... jakoś mu się to nie udało Moim zdaniem z nałogów, to zdecydowanie "najfajniejszy" nałóg (nie śmierdzi, nie otumania jak alkohol, no i nie szkodzi ludziom w naszym otoczeniu) ale i tak... jakoś mnie to nie zachwyciło. Jakoś nie poczułem chęci wciągania częściej |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |